heliiinka heliiinka komentáře u knih

Strážkyně pramene Strážkyně pramene Emmi Itäranta

V něčem byla tahle kniha úplně jiná, než ostatní dystopie. Moc se mi líbilo, že hlavní myšlenkou nebylo svrhnutí špatné vlády, absence lovestory a konec. Je to jiné, vyčnívá z davu a je to vážně dobrá kniha.

29.03.2019 5 z 5

Panství Edenbrooke Panství Edenbrooke Julianne Donaldson

Úžasné. Miluju toto období elegance, plesů a malicherných starostí. Kniha byla trošku předvídatelná, ale přesto mě strhla svým dějem. Výborná oddechovka, u které můžete vypnout a zároveň se zasmějete u milé romance.

21.05.2018 5 z 5

Smrtící dotyk Smrtící dotyk Melinda Salisbury

Pěkné oddechové čtení. Není to žádná super kvalitní rozvíjející četba, ale u téhle knížky můžete vypnout. Hlavním tématem je milostný trojúhelník, ale není to přeslazená romanťárna. Pátou hvězdičku dávám za naprosto nečekaný zvrat na konci.

09.04.2018 5 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Tuhle knihu jsem viděla všude. V knihkupectvích, na bookstagramech, každý druhý ji četl nebo chtěl. A já mám ráda historické romány. Tak jsem si ji taky přečetla a ...
Bylo to zklamání.
Vzhledem k tomu, jaký to mělo boom, jsem čekala něco super. Ale tahle kniha mě ničím nezaujala. Nejvíc mě otravoval jazyk. Autorky psaly jak náctileté dívčiny, co se sešly na pokec. Jazyková hodnota fakt nulová. I přesto mi byla sympatická Jana (nejen díky knihám) a jako plus dávám i to, že konec nebyl tak očekávatelný.

13.03.2018 3 z 5

Alchymistova šifra Alchymistova šifra Kevin Sands

Hezké, dobrodružné pro čtenáře kolem 13 let. Bavily mě šifry, které čtenář může a nemusí luštit spolu s hlavní postavou. Logicky ukončené, že pokud nechcete, ani nemusíte číst další díly v sérii. Kdybych byla mladší, určitě pokračuju ve čtení i dál.

20.07.2024 5 z 5

100 perliček pro (ne)milovníky češtiny 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny Červená propiska

Moc povedené. Těší mě, že něco jsem znala. A to, co jsem neznala, bylo jednoduše vysvětlené. Jsem zas o kus chytřejší. I ilustrace jsou moc hezké.
Knížku využiju i třeba na chystání chytrých kvízů.

22.12.2023 5 z 5

Lady Susan Lady Susan Jane Austen

(SPOILER) Román v dopisech je osvěžující, už jen tím, že je to trošku netradiční forma. Přestože Lady Suzan je mrcha, stejně si ji oblíbíte, protože její manipulace a překrucování skutečnosti jsou prostě zajímavé.
Austenová byla ke konci života dost ironická a to mě na její tvorbě baví víc, než jak přeslazeně psala na začátku.

01.06.2023 5 z 5

Emma Emma Jane Austen

Celá kniha se tak vleče a jakoby tam chyběla pořádná zápletka a nebo jich je příliš mnoho, ale všechny jsou malicherné a nijaké. Proto mi žádná z postav nepřirostla k srdci, snad kromě pana Woodhouse, který je hypochondr na facku. :D
Tohle je první zklamání od Austenové.

24.04.2022 2 z 5

Agátina cesta k dokonalé postavě Agátina cesta k dokonalé postavě Jana Krátká

Hejty na oplácané kamarádky? Nutnost cvičit 6x týdně, jinak budete ošklivý?
Ew tak díky, tohle bylo hrozný. Nepotřebuju motivaci strachem.
Obdivuju jenom jednu věc, že autorky dokázaly působit arogantně i jenom skrze stránky.

18.12.2021 ztráta času

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Milý. Sladký. Romantický.
A za měsíc už si asi nebudu pamatovat detaily.

07.08.2021 4 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Austenová to není ani omylem. Zato román pro ženy jak trám. Občas až moc.
Holt jde poznat, že to nepsala dobová autorka a s tehdejšími manýry se moc nepáře. Přesto je to přímočaré oddychové dílko, které stojí za přečtení a později za zhlédnutí.

16.05.2021 4 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Čte se to dobře? Ano.
Bylo to o něčem? Spíš ne.
Autor se hrozně dlouho vykecává a omílá stejné věty dokola. A přitom chce říct jen to, že má rád svého syna a svou manželku. I 200 stran bylo moc, ale bylo to aspoň občas vtipné.

12.05.2021 3 z 5

Benátský kupec Benátský kupec William Shakespeare

Chytlavé a tak nějak životně obyčejné. Všechny postavy jsou reálné a sympatické, není tam žádný přehnaný vtipálek, rejpal nebo zloduch a nevadí to. Líbilo se mi, že je to hra z běžného života, čemuž odpovídal i jazyk. Trošku míň květnatý než obvykle.

15.01.2021 5 z 5

Dovolená s moderním fotrem Dovolená s moderním fotrem Dominik Landsman

Rozhodně mě bavilo víc psaní autorovy manželky :D Mně osobně více sedl její humor a líbilo se mi, že to nebylo tak nadsazené a vtípky vytažené do extrémů. Parkrát jsem se nahlas zasmála v tramvaji. Moc odpočinková kniha.

16.12.2020 5 z 5

Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

Milé rozšíření HP světa. Nejzajímavější mi přišla historie Zlatonky a nápaditost v názvech famfrpálových, jak jsme zvyklí u Rowlingové (a taky překladatelů). :)

11.12.2020 5 z 5

Pollyanna. Díl I, První kniha radosti Pollyanna. Díl I, První kniha radosti Eleanor H. Porter

Miluju. Zbožňuju. Při čtení se vám chce plakat dojetím nad laskavostí hlavní postavy. Kniha, kterou si může přečíst každý od 4-99let a má krásný přesah do čtenářova života. Pollyanin charakter je trochu lifegoal.

13.10.2020 5 z 5

Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Pro zasmání a ujištění, že kolem je fakt hodně mimoňů. Moc bych to nepovažovala za knihu, protože textu je tam málo a možná vám stačí jen instagramový profil Ester a Josefíny. Kniha o moc víc nenabízí.

20.08.2020 4 z 5

Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Trošku nemastné neslané. Všechny postavy (kromě Jules) zastávají jen takové střípky, kdy jsou potřeba, ale nedoprovází nás příběhem. Jako v prvním díle Roan nebo služka Bea. To, jak Jules zvládá a nezvládá používat svou moc, nedává smysl. Přesto nápad s kovokrví mi přijde super, jen by to chtělo přidat hloubku postavám a nějaké detaily domyslet. Třetí * za to, že to není jen tuctová romanťárna. :D

31.07.2020 3 z 5

Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Ten nápad s časem/krví mi přijde geniální. Baví mě. V knížce bylo dost tajemna, zvratů a překvapení. Škoda, že to nebylo hezky rozložené, takže první půlka se kapinku vlekla a v druhé jsem nestíhala sledovat, co se děje.
Cením, že kniha zábavná, i když v ní není milostná linka.

25.07.2020 4 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Neplánovala jsem to, ale přečteno za jeden den. Neskutečně čtivě napsané a Theo dává naději, že i Češi umí psát. Obsahem je to milá (trochu dětská) romance.

19.07.2020 5 z 5