Hella komentáře u knih
Půl knihy jsem si tedy připadala jako jelen, neb často jsou Theovy myšlenkové pochody a úvahy v odborných dialozích natolik složité, než aby jim průměrný čtenář na první dobrou zcela porozuměl, ale vesměs byla kniha opět čtivá a originální. Jen ten konec je splácaný až moc.
Nejlepší kniha z celé 4-dílné série. Sice jsem uhodla pachatele už zhruba v polovině (byla tam skryta jedna indicie, která na něj ukazovala), ale nikterak to nevadilo a čtení jsem si vážně užila.
Příjemná detektivka s nečekaným závěrem a podstatně lepší než předchozí díl série Slepí ptáci.
Podle hodnocení čtenářů přede mnou jsem čekala pecku. A ona slabota a roztahanost. Vidím to tak na 2,5 hvězdičky.
Heleďte, zas taková pitomina to nebyla, jak jsem podle komentářů čekala, no ne? I když to nebylo dotažené a byla by spoustu "proč", tak já se u knihy odreagovala a přečetla jsem ji vcelku svižně. A to se mi u blbých titulů fakt nestává.
Knize se nedá upřít, že byla napínavá a nenechala čtenáře oddychnout. Na druhou stranu to však ten nepravděpodobný a rychlý závěr podle mého názoru strašně moc pokazil. Najednou jsem měla pocit, že autora už to přestalo bavit a na 10 stránkách seknul se vším.
Čekala jsem víc, přece jen předcházející díl byl docela pecka. Jenže já se nudila a bylo mi docela jedno, jak to bude s Lombardem. Malinko to vylepšil úplný závěr, jenže na druhou stranu si zase říkám: "To jsou všichni ti chlapi úplně blbí?". Ale ano, další díl už kvůli tomu konci určitě dám a věřím, že bude zase lepší.
Čekala jsem víc. Na můj vkus byla Joanna namouduši slepice. Navíc od půlky knihy už tak tušíte, jak to dopadne.
Za mě docela zklamání. Příběh mě příliš nezaujal, Grace mi nijak extra sympatická nebyla a často mě napadalo, že postavy nejednají věrohodně. Zkrátka za mě tak 2,5*.
Velké plus za neuvěřitelně čtivou formu. Trošku minus za ty dle mého názoru zmatky v čase. Ale jo, dobrý!
Jo! Taková napínavá pohádka pro špionské nadšence a leccos naznačující konec způsobily, že se moc těším na druhý díl.
Nelíbilo, nebavilo, po "objevu společnosti" v lodi odkládám. Ale abych byla spravedlivá, možná to je mnou, možná nejsem správná cílová skupina a knize prostě a jednoduše nerozumím.
Poměrně slušný příběh, byť nepříliš věrohodný. Nicméně kniha je velmi čtivá, takže i ten velmi - řekněme - zvláštní konec autorce snadno odpustíte.
Nebylo to špatné, příběh byl poměrně čtivý a zajímavý, ale strašně mě štvalo objasnění - takhle to skončit nemělo.
Myslím, že autorka si solidně drží laťku vysoko nastavenou prvním titulem. Příběh mě bavil a zajímalo mě, jak se vztahy a problémy uvnitř úzké skupinky vyvinou a vyhrotí. Zkrátka já byla spokojená.
Jéjeje, to mě to nebaví. A to jsem přitom velký nadšenec do špiónských příběhů. Jenže už předchozí Exil jsem dala jen tak tak, přičemž Nomád byl o něco lepší. Prostě si asi nějak s panem Swallowem nesedneme a zřejmě už nemá cenu dávat si další šance.
Za mě tentokrát určitě ne plný počet bodů, přišlo mi to dost překombinované, padouši jako vždy obrovsky navrch a ani sympaťák Heck s tím moc nezmohl. A Gail fakt chvílemi divná. Asi jsem se zkrátka moc těšila a po úžasném" přicházejícím Mrtvém muži" byla ta laťka moc vysoko.
První část mě bavila, ale pak se do toho zapletly sny, což u knih vysloveně nesnáším; bludy typu - u postele mi sedí kdosi, anebo nesedí?; a příběh se hodně zašmodrchal. Taky mi vadilo naznačování, resp. nutnost aby si čtenář leccos domyslel. Notabene nedokážu číst popisy krutostí z válek, takže jsem pár stran musela přeskočit. Zkrátka snaha by byla, ale nepodařilo se.
V úctě k autorovi (neb já bych nevymyslela žádnou knihu) dávám alespoň 2*, ale je to fakt ehm pitomina.
No, půjdu proti proudu, ale za mě ne. Abych více než 100 stran čekala, kdy příběh konečně nabere grády a začne mě bavit...na to je život moc krátký a knih vydávaných tisíce.