Hella Hella komentáře u knih

Tajemství hřbitova Crossbones Tajemství hřbitova Crossbones Kate Rhodes

Tak TOHLE bylo hodně dobrý! Přečteno na jeden zátah, neb prostě nešlo knihu odložit.
P. S.: Jediná věc, co mi zde vadila a obecně vadí, je typ lehkovážných hrdinek, které - ač jim hrozí vážné nebezpečí - stejně musejí jít běhat do odlehlých končin a plácat se samy po nocích.

03.09.2017 5 z 5

Nehoda Nehoda C. L. Taylor

Ačkoliv mě obecně vytáčejí příběhy, kde je hrdinka zaslepená a dloooouhou dobu nepoučitelná až - pardon - blbá, tak zde jsem četbu zvládla vcelku bez bouchání hlavou o zeď - zbytek textu totiž rozhodně stál za to!

08.05.2017 4 z 5

Syndróm E Syndróm E Franck Thilliez

Tenhle příběh není zrovna snadné čtení, je tam spousta částí, kdy se musíte dobře soustředit, abyste přesně pochopili. Nicméně je to čtivá kniha a dějová linka s jejími originálními hlavními hrdiny tomu dává tu správnou korunu. Těším se na pokračování.

18.04.2017 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Podstatně lepší než Dívka v ledu. Jen ta Erika pořád ne a ne mi být víc sympatická...

09.04.2017 4 z 5

Černooké Zuzany Černooké Zuzany Julia Heaberlin

Jsem chodícím důkazem toho, že čím víc se člověk těší, tím víc bývá zklamaný. Tahle kniha byla ukrutná, ani trochu mě těch 110 stran, které jsem dočetla z pocitu, že už se určitě něco musí zlomit a najednou to bude zábavné, originální a napínavé, nebavilo. Neustálé odskoky v čase a ději tomu taky zrovna nenahrávaly.
Prostě, ač jsem v menšině, já určitě nedoporučuji.

18.03.2017 1 z 5

Druhý život Druhý život S. J. Watson

Pochybuji, že bych objevila literární postavu, která by mě iritovala víc než Julia. Podle mě předvedla nemožné, tedy že IQ může mít zápornou hodnotu. Stupidní, nemyslící, všechno zahazující a všechny zraňující, trapná a neskonale naivní.
Uf, že jsem se ale rozohnila :-).

30.12.2016 3 z 5

Mrtvý klíč Mrtvý klíč D. M. Pulley

Nebylo to špatné, jen na můj vkus příliš zamotané a proplétání jmen, klíčů, událostí a roků mě docela zmáhalo :-) .

27.12.2016 3 z 5

Vdova Vdova Fiona Barton

Za mě tedy absolutní bomba. Jen málo knih v životě mě donutilo číst hluboko přes půlnoc, abych je na jeden zátah dočetla. Tato ano. A byť se potýkám s nevyhraněným názorem (chvílemi velkými nesympatiemi) k J., tak .... prostě pecka.

28.11.2016 5 z 5

Bílé kosti Bílé kosti Graham Masterton

Nečekaně skvělá detektivka. O to víc, že jsem ji vzala jen proto, abych z knihovny nešla úplně s prázdnou. Jdu rezervovat další tituly.

22.09.2016 5 z 5

Než jsme se poznali Než jsme se poznali Lucie Whitehouse

Víceméně průměrný, poněkud rozvláčný příběh s detektivní zápletkou. Rozhodně na hony vzdálený označení psychothriller.

05.07.2016 3 z 5

Amnézie Amnézie Michael Robotham

Výtečné! Stejně jako oba předchozí tituly autora. Doporučuji coby opravdu originální a čtivý příběh. A moc mě těšilo, že se v i v Ruizově případě vyskytoval psycholog Joe, jinými slovy sympatická hlavní postava z obou předchozích knih.

28.06.2016 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Opět - stejně jako v případě "Babičky" budu kazit pěknou statistiku, ale opravdu nemůžu jinak: Jak jsem hodně milovala Oveho, brečela i usmívala se nad ním, tak "Babičku", stejně jako Britt-Marii bohužel ani nedočítám, ač se opravdu snažím. Divná osůbka, tahle Britt-Marie, infantilní, ujetá a pro mě nesympatická a nepochopitelná. Děti se taky nechovají jako děti, ale jako přechytralí dospělí. A korunu tomu nasadila večeře s krysou. Takže ne - za mě opravdu ne.

30.05.2016 2 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Čekala jsem asi víc.... Sice to nebylo úplně špatné, první třetinu - polovinu knihy jsem hltala nadšeně, ale potom se příběh tak nějak zasekl :-) a už to (pro mě) nebylo ono.

09.04.2016 3 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Dávám za pravdu všem, kteří tento příběh vidí jako jeden z těch autorových slabších. I tak je u mě ale hodnocen velmi slušnými 4 z 5 hvězdiček.

05.03.2016 4 z 5

Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

Výtečné. A všechno ostatní už bylo řečeno přede mnou.

08.02.2016 5 z 5

Pátá žena Pátá žena Henning Mankell

Mám moc ráda příběhy s komisařem Wallanderem. Tenhle mi však chvílemi až tak neseděl... jednak je v něm přespříliš mnoho Wallanderových pochybností o životě a jeho únavy a nespavosti (až už to člověku přijde přehnané), jednak se nějakých 200 stran v podstatě nic neděje, než že se tým nemůže pohnout z místa a jednak - což jistojistě není chyba Mankella - jsem zaregistrovala asi 30x gramatickou chybu typu "bysem" nebo "bysme" - a ne, nebylo to v hovorovém jazyce - a párkrát nelogickou větu typu: "Málem jsem s diktafonem přišel pozdě, než zavolala".Tohle všechno mě dohromady nutí dát jen 3 hvězdičky, ačkoliv Mankellovy knihy mám moc ráda.

15.05.2015 3 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Zbožňuju celé odd. Q, nyní i s novou posilou, ale do Marca jsem se nemohla dlouho začít (což se mi u Olsenovek opravdu ještě nestalo). Nicméně po 1/3 knihy jsem "chytla slinu" :-) a pak už příběh frčel.

29.10.2014 4 z 5

Zvrat Zvrat John Lutz

Áááááá, ten konec je strašnej!!!! Amatérismus a nevěrohodnost. Jako kdyby už to autora nebavilo a brzy to chtěl mít z krku! A ještě jedna věc - všechny knihy s detektivem Quinnem jsou sice velmi čtivé (i přes občasné stupidity), ale zároveň jsou všechny na jedno brdo, podle jedné šablony: Ubohý, úchylný sériový vrahoun, který měl strašné dětství, a proto se teď mstí nevinným, přičemž v hledáčku má hlavně blízké našich detektivů..... No nevím, kolik Lutzových dalších, tak strašně moc podobných příběhů ještě čtenáři ustojí.

28.09.2014 3 z 5

Démoni Démoni Karin Slaughter

Přečetla jsem všechny autorčiny knihy a ačkoliv jsem byla ze začátku naprosto nadšená, tak bohužel můj aktuální pocit je, že tendence je klesající. Už u Kriminálníka jsem měla pocit, že mě to tolik nebaví a teď znovu...

11.04.2014 2 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Málokterý příběh se mi tak dostal pod kůži - přečetla jsem na jeden zátah (holt to nešlo odložit). Nicméně zrovna tak - málokterá hrdinka u mě prošla celým spektrem pocitů, jako Camille: od pochopení, sympatií, lítosti, údivu, nechápání, rozhořčení - a na konci knihy jsem ji už naprosto nenáviděla. A takhle nějak si představuji dobrou knihu.

14.08.2013 4 z 5