Hella komentáře u knih
Úplnou náhodou se mi dostala do ruky tahle "zpověď" a za večer jsem ji přečetla.
A teď pořád myslím na to, jestli IB byla úplný a totální blázen ve vnímání světa, nebo "jen" strašně nemocný člověk, nebo jestli třeba v něčem neměla pravdu.... Jenže mi z toho pořád vychází ty první dvě varianty a převažuje lítost.... a to se snažím být fakt nezaujatá (v dětství jsem ji milovala, po pubertě mě to přešlo, pak mi byla dost fuk a poslední roky jsem jen nevěřícně sledovala to psycho kolem ní...). Jinak se obávám, že pro mě je hodnota knihy absolutně nulová a není to ani na jednu hvězdičku.... :-(
Pěkné, psané příjemným stylem a hlavně - opravdu nečekané rozuzlení. Jdu se pídit po dalších knihách autorky.
Mrzí mě, že kazím zdejší statistiku, ale mě tedy příběh vůbec nebavil, resp. vydržela jsem 100 stran a musela jsem knihu odložit. Bohužel podobné jsem to měla i s Odplatou.... evidentně jsem si nesedla s autory....
Absolutně dokonalá detektivka, napínavá, originální, s překvapivým rozuzlením. Upřímně doporučuji!
Pomalý, klidný příběh. Přesto nebo možná právě proto stojí za přečtení.
Příběh byl čtivý a velmi reálný, navíc na mě dýchla hrůza těch strašných "estébáckých" let, které si sice pamatuji jen z raného dětství, ale i tak mi naskočila husí kůže, co se všechno beztrestně lidem mohlo dít..... Dán je nepochybně autor, co čtenáře umí zaujmout i si ho udržet.
Bohužel neba, vážně ne... :-( A to přitom coby patriot z principu fandím všem českým spisovatelům. Jenže tady mi chvílemi přišly některé věty a obraty tak nepřirozeně šroubované, že se mi to hodně špatně četlo.
Za mě dobrý! :-) Pomalejší tempo vyprávění vůbec neškodí příběhu, naopak se čtenáři otevírají různé odbočky od hlavního děje, které jsou ale pro příběh podstatným přínosem. Za mě fakt dobrý!
Konec mi přišel od autora pěkně odfláknutý, zhruba ve stylu: "Už mě to děsně nebaví, jak bych to co nejrychleji sfouknul?" Škoda, 4/5 knihy byly prvotřídní, ale pak ta nevěrohodnost.... Nicméně Rhyme a Amélie jsou jedineční a kvůli nim i tak dávám 4 hvězdičky.
První díl jsem zhltla s velkým nadšením a druhý...? Do půlky to šlo a pak hroooozně moc ztuha :-( . Přesně jak píše Moni.ka - politická agitace a já dodávám: hurá volným mravům (pozor - nic proti homosexuálům! Jen ty popisy jejich intimit by nemusely být tak časté a přijde mi jako téměř stavěné na piedestal. A přitom nevěra bují i tam....). Ke konci jsem se do čtení holt musela i nutit.
Lepší průměr. Narozdíl od předchozích dvou autorčiných titulů, které byly fantastické. Konec mi přišel vyřešený dobře, jeden z Jonasů pochopil.
Nečekaně dobré. První kapitola mě sice málem odradila, ale zbytek knihy to více než vynahradil.
Poměrně příjemná a neotřelá oddychovka, plná trochu více psychopatických spoluobčanů :-)
Jsem zklamaná, protože jsem čekala mnohem víc. Do půlky dobrý, napínavý, čtivý, pořád si říkáte, jak to je s tou Natálií a od půlky jako když kniha ztratí dech.... ztrácela jsem se taky.... tolik gangsterů a různých jmen jsem zkrátka snadno nepobrala a každou chvíli listovat zpátky a říkat si, kdože to byl tenhle? Navíc tak stupidní, rozuměj zbytečně zdramatizované rozuzlení a ty prostředky k cestě do věčných lovišť... Ne, ne, děkuji.
Příběh celkem ušel, přesto mě však více zaujaly/pobavily vztahy mezi sympatickými hlavními hrdiny. Přece jen pro nás Evropany je argentinská Špinavá válka dosti neznámou... a neznámou hrůzou.
Za mě jakžtakž... chvílemi jsem se ovšem trochu v návratech do minulosti ztrácela... a pak ten moment padouchovy velké odplaty? Jako jedno z vysvětlení docela slabé. Ale uznávám, že kniha byla psána velmi čtivě a že jsem i přes moje výhrady četla napjatě až do konce.
Pěkné, i když.... první část příběhu je mnohem lepší a bohužel ke konci jakoby kniha už ztrácela dech, autorka najednou vše líčí příliš povrchně a "letem světem" a navíc se nemůžu zbavit pocitu jisté přeslazenosti v závěru. Ale za přečtení rozhodně stojí.
Není to úplně "blbý" čtení, ale do nadprůměru má ještě dost daleko. První část knihy ze všech sil fandíte Rayovi, aby se vám vzápětí na dlouhou dobu ztratil z očí a místo něj nastoupil další klaďas Bob (jenže už to tolik není ono). Mezitím se chvílemi ztrácíte v kapitolách, které jsou pravidelně vyprávěny z pohledu jiných zúčastněných osob. Prostě za mě - fakt jen ten průměr, byť nikterak neurazí...
Za mě - průměr. Na "dickovky" zatím Felix nemá... příliš málo akce a napětí a trochu moc omáčky kolem. Jasně - vše se má a musí točit kolem koní, ale mělo by to být psané s lehkostí a pro diváka přitažlivě. Kdežto zde jsem se chvílemi přistihovala, že přeskakuji celé pasáže popisovaných dostihů.