Hella Hella komentáře u knih

Světec Světec Carin Gerhardsen

Miluju předchozí díly Hammarbyjské série - jsou prostě bombastické. Ovšem při čtení Světce jsem se první třetinu knihu nemohla začíst - příliš mnoho jmen a příliš málo akce. Nicméně poté se příběh rozjel a nabral grády a překvapivé obraty. Takže jooo! Kvalita zůstává! A už se těším na poslední příběh pentalogie.

20.12.2014 4 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Ježkovy zraky, to je takovýho fňukání! Jasně, nepochybně to nemohlo být (není) jednoduché, slezl přece hrobníkovi z lopaty, ale tenhle sebelítostivý výplod není ani snadné dočíst - je to všechno jedna velká křivda. ....a přitom se od půlky knihy dočtete, jak už je zase na nejlepší cestě do starých kolejí - byť by neměl, nalévá se vínem, malicherně lituje, že nemůže tam či onam, informuje nás o naprosto nedůležitých snobských značkách svého oblečení a ona pokora k životu, která je alespoň na prvních stránkách (a v moc pěkném nedávném rozhovoru v časopise Instinkt) cítit, je už zase pěkně na ústupu. Jestli ono nakonec přece jenom něco nebude na úvaze jeho ženy !!! ve zmíněném rozhovoru, že je to jakýsi trest shůry za rozmařilý předešlý život a jistou nabubřelost.

20.12.2014 1 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Dávám 5 hvězdiček, ačkoliv mi trochu neseděl padouchův nepravděpodobný způsob "vyměknutí" v závěru knihy. Jinak ovšem dokonalé, napínací :-) od první do poslední stránky, propracované.... prostě fantastické.

13.12.2014 5 z 5

Mlýny osudu Mlýny osudu Johan Theorin

Jak bych to řekla....? Taková zpomalená, nepříliš dějově nabitá kniha - pro mě rozhodně nejméně "akční" ze všech autorových titulů. Dalo se číst, jen jsem se první čtvrtinu knihy ztrácela v postavách.

02.12.2014 3 z 5

Poslední muž Poslední muž Vince Flynn

Jsem velký fanda "Rappovek" a fakt mě mrzí, že další díl už autor bohužel nenapíše.... nicméně tady jsem měla dost problém uvěřit padouchově vůli nechat se kvůli autentičnosti videa zmlátit až skoro k smrti - to jediné mi přišlo opravdu nevěrohodné. Jinak i zde je Rapp ve své nejlepší kondici a hezky ty zlosyny kosí :-) !

29.11.2014 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

No blbina! Jako hrom. Chvílemi vtipná, chvílemi ne, závěr ujetý víc než záhodno. Za přečtení to stojí, ale pouze s plným vědomím toho, do jaké blbosti se to pouštíte :-)

23.11.2014 3 z 5

Tichá žena Tichá žena Susan Angela Ann Harrison

Příběh se mi líbil a knihu jsem neodložila, dokud jsem ji nepřečetla celou. Pěkné, čtivé, vcelku originální. Opravdu škoda, že autorka už bohužel nic dalšího nenapíše.

16.11.2014 4 z 5

Černé ticho Černé ticho Pekka Hiltunen

Je to zvláštní kniha - chvílemi mi věty připadaly kostrbaté, dokonce naivní a těžce plynoucí a přesto jsem knihu nedokázala odložit, dokud jsem ji nedočetla.

01.11.2014 3 z 5

Podivuhodná cesta  fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY Romain Puértolas

Můj historicky nejstručnější komentář: Odkládám nedočtené.

30.10.2014 1 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Zbožňuju celé odd. Q, nyní i s novou posilou, ale do Marca jsem se nemohla dlouho začít (což se mi u Olsenovek opravdu ještě nestalo). Nicméně po 1/3 knihy jsem "chytla slinu" :-) a pak už příběh frčel.

29.10.2014 4 z 5

Knihkupec Knihkupec Mark Pryor

No bída. Začátek strašně "šroubovanej", věty neplynou tak lehce, jak by si člověk představoval, spíše to budí dojem těžce utrápenýho autora, kterej už rychle potřebuje dopsat odstavec/stránku/kapitolu. A narozdíl od některých jiných komentářů si myslím, že toho popisu pařížských ulic bylo až přehnaně moc (pro našince).
Nebavilo mě to a dočetla jsem to spíše ze setrvačnosti.

21.10.2014 1 z 5

Instinkt dravce Instinkt dravce Thomas Enger

Njn....já jsem věděla, že po nedočtené Fantomové bolesti a ztuha přečteném Kamenném dešti nemám začínat číst další engerovku... a stejně mi to nedalo a výsledek? Přesně podle očekávání: nic moc. Další titul už určitě nedám, přijde mi to jako ztráta času.

16.10.2014 2 z 5

Final cut – Vrah z internetu Final cut – Vrah z internetu Veit Etzold

Za mě nic moc....Pořád jsem čekala, kdy už se rozjede trochu dynamičtější děj a ono to bylo hlavně detailně o nálezech obětí a o psychologickém rozboru Clary... Na to, jakou měla kniha reklamu, to je trochu slabota.

11.10.2014 3 z 5

Odmítnutí poslušnosti Odmítnutí poslušnosti Felix Francis

Trochu pomalejší rozjezd, než se do toho Sid pustí, ale pak to stojí za to. Prostě stará dobrá francisovka!

05.10.2014 4 z 5

Případ Neruda Případ Neruda Roberto Ampuero

Pardon, přečíst nelze....! Alespoň pro mě znamenala zhruba 40.-45. strana maximum toho, co jsem ochotná přečíst a reálné zjištění, že tímhle tedy ztrácet čas nechci.

30.09.2014

Zvrat Zvrat John Lutz

Áááááá, ten konec je strašnej!!!! Amatérismus a nevěrohodnost. Jako kdyby už to autora nebavilo a brzy to chtěl mít z krku! A ještě jedna věc - všechny knihy s detektivem Quinnem jsou sice velmi čtivé (i přes občasné stupidity), ale zároveň jsou všechny na jedno brdo, podle jedné šablony: Ubohý, úchylný sériový vrahoun, který měl strašné dětství, a proto se teď mstí nevinným, přičemž v hledáčku má hlavně blízké našich detektivů..... No nevím, kolik Lutzových dalších, tak strašně moc podobných příběhů ještě čtenáři ustojí.

28.09.2014 3 z 5

Klub osamělých srdcí Klub osamělých srdcí Liselotte Hammer

Ježkovy oči, to nemělo konce ....roztahané, zdlouhavé a bez jiskry. Druhou půlku knihy jsem víceméně přeskákala a i tak to byla ztráta času.

19.09.2014 2 z 5

Bodyguardka Bodyguardka Leena Lehtolainen

No, po pravdě - čekala jsem víc. Sice rozjezd byl neotřelý a čtivý, ale od momentu hrdinčina výslechu na policii se (zřejmě mně :-) ) něco stalo a už mě celý příběh přestal zajímat a dočíst knihu mi skoro přišlo nemožné (skoro: dočetla jsem). A pak taky "postava" Reiska.... prokristapána, co to jako mělo být? Takže za mě další chystaná pokračování ... neee!

14.09.2014 2 z 5

Vraždy bez svědomí Vraždy bez svědomí Luke Delaney

Pěkná, napínavá detektivka s nečekanými zvraty i koncem. Jediné, co jsem přeskakovala, byly popisy zločinů - na mě až trochu moc barvité.

13.09.2014 3 z 5

Odvrácená strana Odvrácená strana Belinda Bauer

Dokonalá detektivka!!! Jednoduše dokonalá. Dokonce jsem se chvílemi od srdce zasmála. Jen ten konec mohl být malinko jiný, no ale i tak jsem hooodně natěšená na třetí autorčin titul.

09.09.2014 5 z 5