hellena1523 komentáře u knih
První publikace, kterou jsem v prvním ročníku studia sociální antropologie četla, a neskutečně mě pro obor nadchla!
Náročnější, ale v oboru asi nejlepší, nejpřehlednější.
Zajímavé podání. I témata, která nejsou právě nejsnadnější, podává stylem, který musí pochopit i člověk, který je na hony vzdálen antropologickému myšlení.
Skvěle, přehledně napsaná publikace, která perfektně poslouží jako studijní materiál.
Určitě nedoporučuji jako příjemné čtení na dlouhé večery (byly by totiž ještě delší). Ale je plná důležitých informací. Čtivá sice moc není, ale jako studijní materiál, z něhož si člověk vyzobává, co právě potřebuje, je skvělá!!!
V porovnání se Smutnými tropy se tato publikace nečetla vůbec snadno, ale to je pochopitelné (Smutné tropy jsou spíše cestopis). Přesto ji považuji za jedno ze stěžejních děl pro studenty antropologie.
Smutné tropy jsou spíš moc hezký cestopis, nežli vědecká, potažmo naučná, publikace. Přesto má své místo, důležitost a každý antropolog by si ji měl přečíst.
Doporučuji všem sociálním antropologům! :) Hezky se čte a je plná zajímavých (tak Durkheim, že!!!) myšlenek! ;-)
Zřejmě to - vzhledem k tématu - bude znít poněkud nepatřičně, ale skvělá kniha!
Díky Eriksenovi a této publikaci jsem se v prváku do svého oboru zamilovala!
Perfektně zpracovaný přehled! Velmi čtivě napsané, zároveň obsahuje podstatné informace. Jedna z nejlepších publikací, na kterou jsem během studia oboru narazila. Zejména v prvním ročníku, při seznamování se s antropologií, mi pomohla se zorientovat.
Knihu přečtete během večera nebo delší cesty vlakem/autobusem. Chvílemi opravdu hodně vtipná, úžasně cynická, chvílemi sklouzává k trapnosti, ale celkový dojem je spíš dobrý. Jediné, co bych autorovi vážně vytkla je konec, který mi přišel opravdu nepovedený.
Velmi čtivá kniha, hezký příběh. V rámci žánru považuji za příjemný průměr.
Při čtení mám pocit, jako by svět okolo mě nějakým zázrakem zpomalil, ve vzduchu cítím kouř z doutníků, tequilu a na kůži paprsky slunce v pozdním odpoledni. Skvělá atmosféra!
Neurazí, nenadchne. Není špatná, ale má své mouchy...čekala jsem asi víc...
Skvěle napsaný román. Je úplně jiný, než autorovy ostatní knihy, přesto (nebo snad proto) mě uchvátil. Křehký, zároveň velmi silný příběh.
Neskutečně přeceňovaný autor. Průměrné čtení.