hey123 hey123 komentáře u knih

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

(SPOILER) i tento příběh mě vtáhl a nepustil. Ani jsem nevěděla a měla jsem za sebou půlku knihy. Zbožňuju tyto krátké kapitoly.
A také se mi líbí to, že víme skoro hned, kdo je vrahem. A ne že se to dozvíme rychle, na posledních dvou stranách.
Cením i to, že vrahem byla žena a ne muž, jak je obvyklé.

21.08.2024 5 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Nad knihou jsem se mnohokrát zasmála, nekdy mi ale bylo i do breku. Příběh se četl sám. Tesim se, az si přečtu další knihu od autorky.

27.11.2020 4 z 5

Mám nad tebou moc Mám nad tebou moc Teresa Driscoll

Velmi dobré čtení, od kterého se nejde odtrhnout. Krátké kapitoly, plné napětí a zvratu. Za mě velmi vydařená kniha

27.11.2020 5 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Loutkář se mi líbil víc než Hadrový panák. Přišlo mi, že mě příběh více vtáhl, nutilo mě to číst stále dál a dál. Navíc mi tu byl sympatický Rouche.
Těším se na další knihu, jelikož poslední stránka knihy opět nezklamala v tom, že hned musím další knihu chtít.

27.11.2020 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Moc se mi libilo,ze je v knize zminena Ceska republika a Slovensko. Napinavy dej me nenechal knihu odlozit a precetla jsem ji za den. Vzdycky jsem ri rikala Tak a zbytek zitra...ale pokazde kapitola skoncila tak,ze jsem musela zacit cist dalsi..mam rada,kdyz nema kapitola 20 stran,takze mi velice vyhovoval tento styl psani.
Hlavni postava je mi sympaticka,pripomina mi "hrdinky" z ruznych TV serialu. Jsem zvedava,jaky bude dalsi pribeh a zda se vice rozvine jeji osobni zivot.
Knihu urcite doporucuji,je velice zajimava!

25.03.2017 5 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

určitě už nejsem cílový čtenář. Ale knihu mi půjčil bratránek a jelikož mám Kovyho ráda, řekla jsem si, že to zkusím.
A musím říct, že to bylo super. U plno pasáží se smějete.
Knihu přečtete hned a myslím si, že stojí za přečtení.

Kdyby napsal knihu teď, bylo by to ještě zajímavější :)

11.09.2024 4 z 5

Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Dala bych 3,5*. Nejsem moc zvyklá číst detektivky. Ale tahle mě opravdu bavila.
Děj ubíhá rychle, stránky mizí před očima.
A ten konec? Za mě super. I když to trochu tušíte, je to až do posledních stran napínavé. Ale popravdě? Mám mnohem raději Lars Kepler :)

11.09.2024 3 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

musím říct, že jsem se na knihu hrozně moc těšila. Opět se četla sama, krátké kapitoly, střídání minulosti a přítomnosti, vyprávění postav.
Ale musím říct, že jsem tušila, jak tato kniha dopadne.
Kniha rozhodně stojí za přečtení. Protože vás donutí se zamyslet a možná si některé věty od Diany budete pamatovat v hlavě dlouho.

27.08.2024 4 z 5

Konec hry Konec hry Daniel Cole

musím říct, že se mi líbila celá trilogie. Kniha se díky krátkým kapitolám čte sama.
A tento poslední díl se mi líbil ze všech nejvíce. Asi proto, že zde jde hodně i o vztahy než o ,,nechutné" popisování toho, jak kdo zemřel.
A Baxterová i Wolf jsou moje oblíbené postavy, které prostě musí skončit spolu.
Ale opravdu spolu končí? :))

Upálené Upálené C. J. Tudor

(SPOILER) jelikož jsem četla od autorky všechny knihy, bylo jasné, že ani tuto knihu neminu. Zhltla jsem ji jedním dechem. Čím víc se blížíte ke konci, tím víc potřebujete vědět, zda je to opravdu tak, jak možná tušíte, anebo vás něco překvapí takovým způsobem, že to nebudete čekat.
Přiznám se, že jsem se i některých částí i trochu bála. Což je vlastně přesně to, co od knihy očekávám - že vás pohltí tak, až se do ní reálně vžijete.
Musím se ale přiznat i k tomu, že mi bylo od začátku jasné, kdo ve skutečnosti ,,paní farářka" je.
Ale překvapením pro mě byl Wigley. Tomu jsem, jak se říká, skočila na špek.

22.08.2024 5 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

musím říct, že je to můj první příběh, s touto tématikou. Překvapilo mě, tak hezky se četl. Příběh sám plynul, až byl najednou konec. A já se moc těším na další knihu autora. Jeho styl psaní mě baví.

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

(SPOILER) Kniha se mi opět četla krásně, rychle a se zaujetím.
Musím říct, že mě tento díl bavil ještě víc, než ten předchozí.
Nečekala jsem, že nakonec bude za smrt Jessiky zodpovědná její sestra/matka.
Zajímavý nápad.
A vztah Eriky s Petersonem? Ten se určitě bude vyvíjet , takže na to se těším velmi.

21.08.2024 5 z 5

Království Království Jo Nesbø

Nejdrive mi trvalo se do deje zacist. Prislo mi, ze to ma pomaly začátek. Pak ale dostal dej spad.
Vubec nevim, co si o hlavnoch postavách, bratrech, mam myslet. Jestli je mam rada nebo je lituju nebo ze je falt rada nemam. Nepřišla jsem na to za celou dobu knizky. Jediny, kdo mi nesedl a vedela jsem to od zacatku, byla Shannon.
Kdybyste mi nerekli, kdo je autorem, vůbec bych to nepoznala. Samozrejme zde bylo opet plno vrazd, ktere prosly vlastne celkem snadno (az neuveritelne, jak jsme u Nesba zvykli).

03.03.2021 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Autorka patří k mým oblíbeným. Sice u mě pořád vedou Manžele odvedle, ale tato kniha me take velice vtahla. Připomínala mi 10 malych cernousku.. Ale nakonec tu nebylo tolik mrtvol. Napinave az do konce, kapitoly napsané, dle meho nazoru, velice ctive. Doporucuji

21.01.2020 5 z 5

Prostor pro duši Prostor pro duši Vlastina Svátková

Naprosto uzasna kniha.
U kazde kapitoly jsem se zasekla u mnoha veci. Protoze jsem si najednou uvedomila "aha,no vlastne...to se tyka i me"..
Autorka umi neskutecne psat srdcem a vtahnout ctenare.
Neni to zadne "vymyvani mozku" s pohledem na svet,ze budeme stastni jen tehdy,pokud budeme myslet pozitivne.

Autorka v knize popisuje svuj zivot,tezke chvile a i chyby,ktere si uvedomila.

Urcite doporucuji precist!!

05.04.2019 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Prvni moje kniha od tohoto autora. Odpocinkova kniha, vhodna na dovolenou. Zasmala jsem se u ni. Jsem zvedava na dalsi.

19.11.2018 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Kniha se cetla velmi rychle. Hned od zacatku me zajimalo,jak se tedy vse stalo. Nevadilo mi,jako nekterym, ze se od pulky knihy resi jen jaka verze je ta spravna. To se mi naopak libilo,protoze u jinych knih se vse dozvite az na poslednich strankach.

30.08.2018 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Nešlo mi se od ní odtrhnout. Od začátku jsem podle mě vůbec nedýchala, protože jsem si všechno představovala strašně živě. Kniha velmi čtivá, líbilo se mi střídání minulosti a přítomnosti. Myslím si, že by to byl i krásný film.

25.06.2018 5 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Všechny postavy s této knize mají velmi zvláštní povahy. Velice mě zaujal konec knihy, ten se četl sám a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Velké plus dávám za otázky z dotazníku, díky kterým jsme si mohli lépe představit, jakým způsobem jsou otázky pokládány a hlavně, na co se zaměřují.

16.04.2018 4 z 5

Obránce mimo hru Obránce mimo hru Leah Brunner

Kniha je takova ,,letni jednohubka.

Postavy jsem si hned zamilovala (i ty vedlejsi) :).

Libilo se mi, ze zde byl i docela dost popisovany hokejovy svet. Takze nazev je opravdu na miste.

Take jsem ocenila vyvoj Mitche.

Kniha, ktera neurazi, necekejte ale nejaky zavratny dej nebo zapletku. Cte se ale proste uplne sama. A hlavne se u ni, diky humoru, i hodne nasmejete.

Super letni kniha, doporucuji

15.09.2024 4 z 5