Hobitka komentáře u knih
Velmi příjemně vtahující oddechové čtení, které mi stylem psaní ohromně sedlo :)
Po dočtení mám lehce rozpačité pocity. Nebyla jsem nadšená ani zklamaná. I když milého Hastingse jsem měla chvílemi chuť trochu proplesknout... :D
Seriál s případy Hercula Poirota patří mezi mé oblíbené. Takže přemítám, jestli mi jenom nesedla tahle konkrétní knížka, nebo jestli budu mít celkově radši Poirota seriálového než toho knižního.
Určitě zkusím nějakou další detektivku z pera Agathy Christie, a uvidím :)
Ohromně zajímavá kniha. Plná souvislostí o lidském těle a mysli.
Všechno je vysvětlováno pečlivě a srozumitelně i pro naprosté laiky. Knihu provází krásné názorné ilustrace, a mé oblíbené sekce "Testujeme na vlastním těle" kde si popisovanou teorii rovnou vyzkoušíme.
Navíc je ke knize vytvořená i webová stránka s videi i články, které jednotlivé kapitoly rozvíjí dále do hloubky.
Vřele doporučuji :)
Wow! Tohle jsem nečekala.
Tak intenzivní vyprávění slovy a obrazy. A je to opravdu hodně dobré. Dechberoucí. Napínavé. A s poselstvím.
K téhle knížce se určitě ještě vrátím. Vlastně jsem chvíli po prvním dočtení nalistovala zpět na začátek.
Doporučuji.
Krásně klidné a milé čtení. Jednoduše pohlazení po duši :) Do pokracování se určitě pustím.
Čekala jsem, že tahle knížečka bude vtipná. A ona byla především špatná. U některých z povídek jsem si říkala jen Ou... to ne-e.
Jednu hvězdičku dávám za to, že knížka výrazně svítí na všechny ty stereotypy, kterých jsou pohádky plné. Ale jelikož jsme tam na ně od malička zvyklí, ani už se nad nimi nepozastavujeme. Což tady jsem se párkrát pozastavila.
Každopádně neřekla bych že jsou tyhle "pohádky" nějak moc politicky korektní... :D
Poslední povídka "Královská pomsta" je poměrně dobrá, ale celkově je tahle sbírka fakt nic moc.
Nejdřív jsem na tuhle knížku slyšela doporučení, které mě nalákalo. Pak jsem si přečetla anotaci, která mě zase pro změnu odradila.
Nakonec jsem ji dostala darem, a řekla jsem si že jí tedy dám šanci. Než jsem se nadála, byla jsem vtažena a stránky mi mizely pod rukama :)
Knížka začíná velmi pozvolna, skoro až rozvláčně. Každopádně to mi nijak nevadilo, naopak jsem si to užívala. Postupně děj graduje rychleji a rychleji a střípky mozaiky se začínají skládat.
Je to příběh dívky, která hledá svůj způsob života, aniž by zároveň odsuzovala ty ostatní. Dívky, která objevuje nový kus světa i sebe samotné.
Nesouhlasím s názorem, že se jedná o podprůměrnou romanci, jelikož dle mého tu romance hlavní roli nehraje. Ačkoliv tahá za důležité nitky u více postav.
Tahle kniha mě mile překvapila. Je lehká, milá a zároveň jde i trochu hlouběji. Myslím že pro Young Adult tak akorát.
Jo, a lidi tu spolu mluví! Namísto zatloukání křivd až do hrobu. Někteří dříve, jiní později, ale své neshody či nedorozumění spolu řeší. A tohle mi opravdu udělalo radost.
Hned ze začátku chci říct, že jsem se do čtení téhle knihy pustila až po shlédnutí spoilerových reakcí - a šla jsem do ní s tím, že to bude čtivá oddechovka, která mě vtáhne, ale nijak extra neokouzlí. No a to se taky stalo :D
Z celého svazku mám dojem, že se původně jednalo o dva zcela různé náměty, které se autorka nakonec rozhodla splácanout dohromady. Líbily se mi obě části, jen nechápu proč jsou v jednom příběhu a ne ve dvou samostatných.
Vykreslení vnímání světa pomocí barev mi k Feyre sklvěle sedělo, na což si naopak jiní čtenáři hodně stěžovali. Pro mě jí to dávalo na uvěřitelnosti - vám v hlavě nikdy nenaskakují věci, o kterých víte, že jsou v tu chvíli naprosto nemístné, ale i tak se mršky objevují?
Do druhého dílu se pouštím se stejným očekáváním jako do prvního, tož uvidíme :)
Mmch myslím si, že kdyby tento počin byl stand-alone vůbec nic by se taky nestalo :D
Velice dobře napsaná kniha o nohách i jejich obouvání. Čtivá a příjemně srozumitelná, nechybí ani jednoduchá cvičení a doporučení.
Konečně mám v rukou odpovědi na podezdřívavé dotazy okolí, pročpak chodím v takových podivných botách :)
Kniha je skvělá. Vtipná a zajímavá. Jen závěr je na mě moc zničeho nic a konec.
Prostředí i děj této série jsou skvělé. Poutavý děj, příjemné postavy. Akorát ty "milostné" scény mi připadají jako pěst na oko, násilně našroubované pravděpodobně pouze proto, aby tam vůbec nějaké byly.
Po přečtení knížky "Závoj a džíny" byly "Mříže v ráji" jasnou volbou co číst dál.
Opět velice zajímavé čtení, a příběhy jednotlivých žen se zase velice různí. Tato vyprávění se mě asi i o něco více dotkla - přecejen se z velké části odehrávají blíž, ve známější prostředí.
Určitě doporučuji k přečtení. Knížka je tenounká, tudíž jakožto nakousnutí těchto témat ideální.
Přesně jak je uvedeno v předmluvě - jedná se o soubor osobních výpovědí různých žen, o jejich zkušenostech s postavením ženy v různých zemích. Každá kapitola je od jiné autorky, o jiné zemi, a z jiného úhlu pohledu.
A celé je to velice zajímavé! Navíc i dostatečně čtivé a krátké, takže za mě dobrá volba pro nahlédnutí pod pokličku tohoto tématu.
Pěkné pokračování. První třetina knížky mi přišla trochu slabší, ale pak už se nám to pátrání v historii zase pěkně rozeběhlo. Celkově určitě spokojenost, a jestli se objeví další díl, moc ráda si ho přečtu. :)
Zdařilé pokračování. Tentokrát s větším zaměřením na rodinné vazby, což mě díky šikovně vloženému rodokmenu velice bavilo.
Historické souvisloti tu byly více na pozadí, ale i tak v dostatečné míře, aby to čtenáře naťuklo zjistit si více, nebo alespoň uložit do povědomí.
Těším se na další díl. :)
Příjemné, a ve své podstatě napínavé čtení, stránky mizely pod rukama. Řekla bych, že je to šikovně a dostatečně odlehčeně podaný příběh pro (především) mladší publikum z temnější části našich dějin.
Hanku jsem si oblíbila a těším se, co budeme objevovat v dalším díle. :)
Skvěle napsaná příručka pro e-mailovou korespondenci. Určitě se k ní budu průběžně vracet.
Některá pravidla mě překvapila, u jiných jsem hned s radostí souhlasila.
Cvičení v jednotlivých částech považuji za přínosný a zábavný prvek.
Taková jednohubka, nejspíš pro zasmání... Mě to moc nesedlo. Dočetla jsem to, ale jestli jsem se zasmála, tak jednou? Do pokračování se pouštět nebudu.
I když se v příběhu řeší několik náročnějších záležitostí, celkově převládá příjemný tón. Jako oddechovka na vylepšení nálady super, zvlášť v období kolem Vánoc :)
Ale jo, není to špatné. A docela mě zajímá jak bude příběh pokračovat.
ALE už teď mi to připadá moc překombinované. A mám takový dojem, že tenhle rys se bude jenom stupňovat...
Navíc neustálé opakování informací, které už máme, je otravné. Možná právě proto abychom se dějově nepohlnuli z místa... páč pro samé opakování není na nějaký posun prostor?
Nevím, jestli budu rozečítat i třetí svazek.