honza0876 honza0876 komentáře u knih

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Knížka jako skládačka. Od prostředku, pak úplný začátek, pak konec a pak na přeskáčku zbytek a ono to funguje a baví.
Kdo by se chtěl vzepřít autořčině
nechronologii a přečíst si to od1 do 13 kapitoly podle obsahu,dostane stejně od autorky spoiler v 6 kapitole na str.186 poslední odstavec na konec příběhu .
Za mě- nejlepší Knížka R.T.

22.07.2023 5 z 5

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

V poslední třetině to připomíná Chucka Palahniuka. Tedy trochu jiná Moriarty než jsme zvyklí.

26.03.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Pravdivé i kdyby to bylo celé vymyšlené. Pár vtipných momentů pár depresivních . Příběhy jaké nás ulhané sebelitující a pak vše napravující prozřené osoby potkávají. Pro mě Patrik Hartl = kvalita která neklesá ani po čtvrté knížce.

30.10.2018 5 z 5

Bezstarostné cesty Bezstarostné cesty Josef Fousek

Dílo ponejvíce mi připomínající slavnou to knihu J.K.Jerome - Tři muži ve člunu o psu nemluvě,jak mluvou tak lokací ba i střeštěností.
Ať žijí všichni tuláci,básníci a filosofové s fouskem i bez fousku.
Blahopřeji Česká literaturo, právě jsi byla obohacena.

22.11.2022 5 z 5

Motýl Motýl Katarzyna Puzyńska

Srovnání s Agathou Christie na přebalu knihy je čistě žánrové. Není tu stará Anglie ani chytroprd s vejčitou hlavou. V komentářích této knihy je však docela dost kritiky. Jedna překladatelka mi řekla že překlad je tak dobrý,do jaké míry čtenář nepřemýšlel nad dovedností překladatele.
A já při čtení tohoto svižného překladu uvažoval jen : Kdo je vrah? Kdo píše Hlas Lipowa? Jak to dopadne s postavami v knize? Takže sory kritici. Úkol splněn, šedá kůra mozková procvičení.

25.08.2022 4 z 5

Prsa a vajíčka Prsa a vajíčka Mieko Kawakami

Další skvělej japončík. (ice) Jenom ta cena , nebýt doporučení mého oblíbeného autora a záměrnému nákupu s několika zlevněných titulů , nikdy bych nekoupil ,nečetl.

20.10.2021 5 z 5

Beru to na sebe Beru to na sebe Lucie Šilhová

Já jsem se dobře bavil. Spoustu pasáží jsem měl chuť se podělit a přečíst někomu jinému . Nenucené ,upřímné, vtipné. Autorka si dokáže dělat legraci z mužů i sama ze sebe.

05.03.2021 5 z 5

Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Honem sem z dalším dílem Moře střepů.

24.12.2018

Kralevic Karel (1334 - 1348) Kralevic Karel (1334 - 1348) Vlastimil Vondruška

Dát plný počet hvězd je někdy zoufale málo.

18.01.2025 5 z 5

Závěj Závěj C. J. Tudor

Stále ta stará Tudorka dávám ale o hvězdu míň a nejspíš je to i kvůli nepřesnostem v překladu. Odtušuji že autorka by takové chyby neudělala a pokud ano překladatelka by je měla opravit. V textu se několikrát mluví současně o pistoli a o kontrole nebo vyndání nábojů z válce. To je nesmysl . Válec má revolver. Pistole má zásobník. Omlouvám se překladatelce J.Kunové na její práci na Kříďákovi a Upálené jsem si moc pošmák.

09.12.2023 4 z 5

Máma zabiják Máma zabiják Asia Mackay

Naschvál natruc plný počet . Trochu nezasloužené nízké hodnocení.
Dal by se z toho natočit další trhák typu pan a paní Smithovy.

17.04.2023 5 z 5

Alej smrti Alej smrti Jiří Hanibal

Mám rád historické knížky autora , detektivní román z nedávné součásti si s nimi nezadá. Když se umí psát, není problém měnit žánry.

07.04.2023 5 z 5

Osmý příchod syna Osmý příchod syna Petr Hroch Binder

Životní příběh , né tak neobvyklý v dnešní době. Tomáš je vlastně takový vrchníprchni Vrána jen už v nové době.Pro střední část knížky budou mýt asi spíš pochopení mužští čtenáři.

26.02.2018 4 z 5

900 kilometrů...: o španělském putování 900 kilometrů...: o španělském putování Václav Hanák

Prostě knížka o tom jak se dva chlapíci z počernickýho divadla vydaj na slavnou pouť. Humor v ní rozhodně nechybí

25.08.2014 4 z 5

Bohem zapomenutá láska Bohem zapomenutá láska Jiří Hnilička

Nemyslím si že by bylo hlavní téma knihy nedostatečně zptacováno.
Stačí jedno semínko a vyroste velký strom. Sami ho můžete vypěstovat vytvořit si z kořenů tématu jinou korunu příběhu. Za mě ale dobrý tahle koruna mi přišla důstojná. Nabízela krásné plody ale i ošklivou hnilobu. A hlavně posloužila k zamyšlení o tomhle druhu stromu(fanatické křesťanství versus homosexualita) .

03.01.2021 5 z 5

Momentky Momentky Barbara Nesvadbová

Nebudu hodnotit nejsem cílová skupina. Četlo se mi to
hůř než ostatní knížky Báry. Super ilustrace a že jich tu je.
Na závěr inspirativní poslední odstavec. Hezké čtení dámy.

28.11.2018

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Shakespearovské drama prsknuté do atmosféry Milerova Sin city . Dobrá fošna.

22.08.2018 4 z 5

Como, vrať se Como, vrať se Steven Winn

Povinná četba pro všechny pejskaře. Varování !!!
Knížka má i dost smutných pasáží a vám se při tom vybaví těžké chvilky z vaším kamarádem.

05.01.2016 5 z 5

Nedostižná láska Nedostižná láska Hannah Mary Rothschild

Tuhle knížku jsem trochu podcenil. Jednak jsem se bál slaďárny a taky známého jména autorky. Rád se takhle mýlím.

21.02.2020 4 z 5

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Odtušuji že si po téhle vsuvce šestý díl skleněného trůnu lépe vychutnám . Věž úsvitu obohacuje celý příběh o další světadíl a o nové skutečnosti . Né že bych si nemyslel že je tam S.J.Maas na začátku velkolepého vyvrcholení nevloží, ale my Masofilové si to jen vědoucně prolusknem . ( Třeba tý Mave teče černá krev ale kouzlem to nikdo nevidí:-))

14.11.2018 4 z 5