hortenzie komentáře u knih
Moc pěkné pohádky a básničky a také hodně dětských hádanek. Knížku si matně vybavuji z dětství, půjčovaly jsme si ji se sestrou v obecní knihovně. Teď se mi ji podařilo sehnat v antikvariátu, tak budu číst vnoučatům - pokud nedají přednost koukání na PC hry?! Ještě jsem od tohoto autora četla jedny pohádky - Pohádky z Vysočiny - také moc pěkné.
Nádherná knížka pro děti, hezké ilustrace. Jedna z mých prvních skutečných knížek - když nepočítám leporela. Dětem jsem koupila nové vydání, z tohoto starého již čtu vnoučatům.
Čekala jsem trochu víc - asi jsem byla namlsaná L.Vaňkovou a jejím pohledem na Přemysla Otakara II.
Napínavé a pokud se nemýlím napsáno podle skutečného případu.
Nádherná kniha, ale nedá se číst na veřejnosti. Vzala jsem si ji do čekárny k lékaři,ale musela jsem přestat číst, protože jsem okolí asi připadala jako blázen, když jsem se snažila neustále dusit smích.
Skvělá kniha, skvělý film - při jeho sledování na mne vždy dýchne léto.
Skutečně barvitě popsány osudy několika žen, především týrané Bobby - je strašné vědět, že mnoho žen prožívá podobný osud a nemá šanci se bránit. K fyzickému utrpení se přidává i psychické - zesměšňování, urážky, pocit, že si to vlastně zasloužíte. A pokud nemáte šanci obrátit se třeba na rodiče nebo přátele, musí to být šílený život plný strachu.
Je fakt, že tato kniha trochu postrádala dynamičnost, ale řeší závažné téma - rovnoprávnost ženy ve společnosti - myslím, že toto téma je stále aktuální. Knižní hrdinka měla jako rozvedená a pracující žena problémy začlenit se do společnosti lidí, kteří ji odsuzovali nebo se k ní chovali přezíravě. V dnešní době žena pracovat musí (kvůli důchodu), i když by třeba raději zůstávala s dětmi, a jako rozvedená také nemá na růžích ustláno.
Kniha se mi moc líbila - jedna z nejlepších od této autorky. Chápu, že když někdo čeká něco podobného, jako byl Jih proti Severu, tak bude zklamaný - tady jde pouze o romantický příběh, ač s chvílemi napětí, který je zasazený do válečného období. Ale je to dobře napsané a čtivé.
Jedna z nejlepších knih od této autorky. Většina jejích knih má takový spád, že se čtou jedním dechem. A ne vždy si můžete tipnout, jak vyprávění dopadne.
Pěkné romantické počteníčko, navíc s dobrým koncem, jak to má být.
Velice dobře napsaná kniha. Po přečtení Andělské tváře (1.dílu) jsem si tuto autorku oblíbila. Patří mezi mé oblíbené české autorky.
Knihy od Garwoodové mám ráda, jsou výborně napsané, je v nich romantika i tajemno, láska i intriky, prostě se výborně čtou. Tato patří mezi ty nejlepší, co jsem od ní četla.
Kniha mne trochu zklamala - už jsem od této autorky četla lepší tituly, ale číst se to dá - romantika, napětí.
Také jsem viděla nejdříve film, celkem se mi líbil. Potom jsem si koupila knihu a zjistila, že je mnohem lepší než film. Škoda že se tvůrci filmu nedrželi více předlohy. Kniha je výborná.
Další příběh o Popelce - moc dobře se čte. Určitě doporučuji všem, kdo mají rádi romantické příběhy se šťastným koncem.
Tuto knihu mám z greyovek asi nejraději. Dobrodružná, i zamilovaná, prostě skvělé čtení.
Také se mi víc líbil film, M.Streepová v něm byla dokonalá (ostatně jako vždy), ale kniha rozhodně není špatná. Asi je chyba vidět nejdříve film a potom číst knihu. V tomto případě film literární předlohu překonal.