Hoshi Hoshi komentáře u knih

Dárek pro dámu Dárek pro dámu Isabell Rohde

Máme tady bohatou rodinu - otec hraje raději golf, z prvního manželství má syna Christiana a jezdí do zahraničí bez své manželky, které nikdo neřekne jinak než madame. Je ufňukaná a vyštve všechny své služebné a hospodyně. Spolu mají dvě dcery - dvojčata Meike a Maju, která své matce občas dělají služebné a si jednoho dne půjčí od své matky diamantové náušnice, samozřejmě bez zeptání a jedna se jim na jedné párty ztratí. Dvojčata se snaží vyřešit ztracenou náušnici, až v jednom obchůdku s bižuterií potkají prodavačku Kerstin, která jim nabídne pomoc a život všech se otočí vzhůru nohama.

Čekala jsem zcela něco jiného než to, co jsem si přečetla a jsem z toho zklamaná. Možná, kdyby celý příběh dostal více prostoru, byl by více zajímavý, ale takhle je to všechno až moc honem a takové .. divné, moc rychlé.

15.02.2025 1 z 5

Tajný plán Tajný plán Leigh Michaels

Chtěla jsem si odpočinout, na nic nemyslet a přitom si přečíst příjemný, nenáročný příběh a to jsem i dostala. Příběh je opravdu nenáročný, nečekejte žádné velké wau nebo něco hlubokého, jen je to až moc krátké, ale byla jsem spokojená.

14.02.2025 3.5 z 5

Připraven na lásku Připraven na lásku Debbie Macomber

Tohle jsem přesně potřebovala. Velmi milé oddechové čtení, kdy nad ničím nemusím přemýšlet a jen si užívat příběh. Budu muset sehnat druhý díl, protože mě velmi zajímá, jak to dopadne. :)

23.01.2025 5 z 5

Ovečka Barborka Ovečka Barborka Ráchel Bícová

U nás bohužel kniha neměla úspěch. Nezaujal ani příběh ani ilustrace, což se nestává tak často. Za mě mohu říct, že příběh byl milý, ale to je tak všechno.

13.01.2025 2.5 z 5

Pastevcovy zápisky Pastevcovy zápisky František Groessl

Tohle je tak krásně romantická kniha! Každý by chtěl zažít ta rána a západy slunce na pastvinách, poslouchat vlčí vytí, počítat ovečky a pomazlit se s roztomilými jaky.... Ale teď vážně. Sleduji ČSOP Libosváry na fb už nějakou dobu, texty doprovázené videi jsou nádherné večerníčky. Kniha je skvělá, odpočinková, plná fotek a QR kódů, díky ní nahlédneme, jak už napsala Marla, do naprosto neromantické každodenní dřiny, plné starostí o záchranu ohrožené přírody u nás. Těším se na pokračování a děkuji za Vaše úsilí a za to, co děláte.

23.12.2024 5 z 5

Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Už dlouhou dobu se mi nestalo, že bych kvůli knize ponocovala a musela ji dočíst. Kdysi jsem ji dostala jako e-knihu za nákup. Až po čase jsem ji otevřela a začala číst. Po první straně jsem se rozhodla, že ji musím mít v papírové podobě a až teď nastal ten čas, kdy jsem se do ní pustila. Kniha je velice čtivá, příběh mě bavil. Dvě dějové linky byly pro mě velké plus - mohla jsem tak sledovat putování Ósy a i to, co se děje ve vesnici. Konec nebyl nijak překvapivý, ale potěšil.

23.12.2024 4.5 z 5

Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Ach, také bych chtěla zažít podzimní knižní festival v tokijské čtvrti Džinbóčó ... :) Nečekejte žádné velké drama nebo takovou tu omáčku okolo, protože to tady v té útlé knížce, skrývající velmi příjemný a oddechový příběh není potřeba. Až lituji, že jsem se do čtení pustila až po tak dlouhé době od vydání. A už teď se těším, co nám nabídne pokračování.

08.12.2024

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

O knize jsem hodně slyšela, spousta lidí si jí chválilo a letos jsem ji dostala k narozeninám a neměla jsem od ní žádná očekávání. Nakonec jsem mile překvapena. Je to sice čtení na 10 minut, avšak milé a laskavé a u ilustrací strávíte mnohem více času. Až jsem dostala chuť na čaj se zákuskem. :)

02.12.2024 4 z 5

Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré Gabriela Futová

Kniha o skřítkovi Panejo a strašidelné škole Elvíry Moudré byla pro nás velmi milým překvapením. Zaujme nejen svými bohatými ilustracemi a příběhem, ale hlavně neotřelými jmény skřítků, která všechny posluchače pobaví. Čtení nás bavilo a mrzí nás, že není žádní pokračování.

02.12.2024 5 z 5

Dětem Dětem Zdeněk Svěrák

Tuhle publikaci mám v knihovně už od jejího vydání a stále mě nepřestává bavit a udivovat. Je to úžasná kniha plná pohádek, básniček a písniček a jako bonus obsahuje všechny čtyři opery, které pan Svěrák a pan Uhlíř napsali (podle oper byl natočen film Tři bratři z roku 2014). Za mě jedno velké doporučení. :)

15.11.2024 5 z 5

Příhody skřítka Petra Příhody skřítka Petra Mara Pavese

Poklad z knihobudky... Byla jsem spolu s dětmi velmi mile překvapena, jaký příběh tato útlá kniha skrývá. Setkáváme se s lesním skřítkem Petrem, který se jedno jaro rozhodne postavit si na jiném místě v lese novou chaloupku a později i se skřítkem Filipem, který se ke skřítku Petrovi přistěhuje z města. Každý je jiný a přesto se krásně doplňují. Knihu si dcera vybrala sama. Ze začátku jsem byla trochu skeptická, jestli se jí příběh bude líbit, avšak je to skutečně milé čtení a byla radost ji předčítat před spaním. Pokud se k ní někdy dostanete, třeba z tohoto příběhu budete stejně nadšení, jako my.

04.11.2024 5 z 5

Barbaři z ledové planety Barbaři z ledové planety Ruby Dixon

Pokud očekáváte nějakou hodnotnější, smysluplnější literaturu, máte velká očekávání, tak se do této knihy ani nepouštějte. Je to nenáročné, odpočinkové čtení a přesně to jsem očekávala. Příběh se četl téměř sám, oddechla jsem si, zasmála jsem se. Vektal je zlatíčko a nutně potřebuji další díl. :)

04.11.2024 4 z 5

Sibiročka Sibiročka Lidija Alexejevna Čurilova

Objeveno u nás v knihobudce. Na první pohled mě zaujala květinová obálka, místy děravá, ošoupaná, špinavá, hodně čtená a přitom stále v dobrém stavu (se všemi listy, velmi dobrá vazba knihy!). Název napovídá, že kniha bude o dívce ze Sibiře - Sibiročce. Po otevření mě zaujala ilustrace L. Ryšavého, pod kterou je napsán kousek věty a stránka, ze které věta pochází. Když jsem se dala do čtení, byla jsem překvapena, jak snadno a rychle se čte i když vydání je z roku 1929. Rychle jako opravdu rychle - přečteno za jedno odpoledne a večer. Příběh o devítileté holčičce, o hodných a zlých lidech, závisti, ale hlavně o odvaze, laskavosti, přátelství a naději. Jsem ráda, že jsem se do knihy pustila a ještě raději, že jsem objevila takový poklad.

25.10.2024 5 z 5

Není oko jako oko Není oko jako oko Ivona Březinová

Už víc jak týden přemýšlím, jak okomentovat toto leporelo. Nápad jako takový se mi líbí - ukázat dětem různá homonyma v jednom leporelu je hrozně fajnový nápad, ilustrace nápadité a děti baví hledat co vše se jmenuje stejně. Bohužel s básněmi to tak není. Starší mi po druhé přečtené básničce řekla, ať je nečtu, že si budeme prohlížet jen obrázky. Takže za nás leporelo ano, ale bez básní.

14.10.2024 3 z 5

Máte doma velrybu? Máte doma velrybu? Jiří Žáček

Tohle leporelo je báječné! Tedy alespoň u nás má kombinace básní Jiřího Žáčka s ilustracemi Adolfa Borna velký úspěch. Básně jsou vtipné, pobaví všechny věkové kategorie a ilustrace jsou nepřekonatelné.

01.10.2024 5 z 5

Jede, jede poštovský panáček Jede, jede poštovský panáček Veronika Jelenová

Leporelo s jedenácti klasickými říkankami pro nejmenší děti. Desky jsou pevné, ilustrace jsou některé trochu zvláštní (u nás styl kresby postav paní Vopičkové moc velký úspěch nemá), avšak k daným říkankám sedí. Samotné říkanky jsou povětšinou známé - např. Jede jede poštovský panáček, foukej, foukej, větříčku, šel Janeček, Kalamajka, paci, paci... Či méně známé jako beruško, beruško nebo hopsa, hejsa, hopsa...

01.10.2024 2 z 5

Veselé léto Veselé léto Helena Bechlerowa

Krásný poklad z knihobudky. V této útlé knížce s krátkými kapitolami, přesně tak dlouhými pro předčítání před spaním, se seznámíme s bílým králíčkem, který měl na boku skvrnku jako pětihaléř - Pěťáčkem, který si jednoho letního dne z trochy větví, trávy a klacků postavil salaš. Jenomže by to chtělo i střechu. A zde začíná jeho letní dobrodružství. Spolu s králíčkem se setkáme se spoustou zvířátek - např. kozlíkem Trkálkem, kocoury Filkem a Barnabášem, veverkou Baruškou a jinými zvířátky. Příběh měl u nás velký úspěch a věřím, že se k němu vrátíme.

19.09.2024 5 z 5

Domácí zvířata Domácí zvířata Jan Hošek

Krásné, velmi jednoduše a přitom celkem realisticky nakreslené leporelo pro nejmenší, které seznamujeme se zvířátky. Na každé straně najdeme jedno ze základních zvířat, které můžeme u nás najít, jako je kráva, pes, kůň, kočka, prase či krocan. Ilustrace jsou na bílém pozadí, takže nejmenší "neruší" žádné pozadí. Za nás fajn leporelo.

31.08.2024 5 z 5

Vařila myška kašičku Vařila myška kašičku Olga Štruncová

Tři krátké říkanky, které se vypráví těm nejmenším a známe je snad všichni, doprovázené ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Za nás paráda. Myšičky s bryndáčky, třešně jako tapeta na stěně. Ilustrace i text zaujmou snad každého, kdo se k tomuto leporelu dostane.

31.08.2024 5 z 5

O lakomé ovečce O lakomé ovečce Adolf Dudek

Nesla si ovečka pytel ovsa domů, cestou se nechtěla podělit s ptáčky, kteří k ní přilétali. Když hopsala přes lávku, lávka se prolomila a ovečka spadla do říčky a ptáčci jí pak pomohli z vody.
Bohužel je to další malé leporelo, které u nás nemělo úspěch. Děti nezaujal ani příběh ani ilustrace.

31.08.2024 2 z 5