hroneczek komentáře u knih
Skvělé! DOPORUČUJI!!!
Jak část o pobytu v Šanghaji, tak část o zamýšlení se nad vlastním životem, jsou naprosto báječné.
Kniha se dobře čte, ale zároveň ve čtenáři zanechává (nevím, jak to nazvat) - takový hezký, lehký pocit a uvědomění.
Úžasná kniha. Neskutečně mě nadchla. Nejdříve jsem myslela, že ji po přečtení prodám nebo někomu věnuji, protože z počátku jsem četla dost informací, které jsem již znala. Ale nakonec ji prodat ani věnovat nemohu, protože jsem v ní podtrhávala důležité myšlenky a příběhy, psala poznámky.
DOPORUČUJI!
Skvělá kniha, která vysvětlí vznik Izraele, jeho (ne)soužití s Palestinou, osvětlí názory na jeho vznik, fungování i samotnou existenci. Propojení historie, vzpomínek (mnohdy dost cynických) skutečných aktérů daných událostí a novinářské brilantnosti pana Szántó je úžasné.
Nicméně, knize dávám pouze tři hvězdy. Proč?
Protože opět - spisovatel/autor sice odvedl skvělou práci, ale korektor mu jeho snahu úplně zhatil.
V textu se často objevují překlepy, špatně stylizované věty z přepisování a úpravy textu, viděny byly i tři tečky uprostřed slova.
Jako jeden příklad za všechny uvedu ten, který se objevil na stranách 184 a 185. Jedná se o jméno Rezsö Kasztner (takto uvedeno na Wikipedii). Na těchto stranách je totiž jméno použito jak ve tvaru "Rezsö Kasztner", tak i jako "Reszö Kasztner", "Rezsö Kastzner" nebo "Reszö Kastner". Tak jak teda? :-D
Nejsem žádná češtinářka, ale tohle by měl korektor zvládnou opravit a dát do souladu. Takhle je to vážné strašné!
Obsah knihy odpovídá svému názvu. Spoustu věcí jsem již znala z předchozích knih o dané problematice, ale spousta jiných věcí po mě byla naprosto nová. Skvělé jsou také obrázky s popisky a praktické rady či vysvětlení různých situací.
Knihu určitě doporučuji všem budoucím maminkám.
Kniha mi několikrát pomohla, protože dává jednoduché, jasné a návodné rady, jak kojení zlepšit či na co si dát pozor. Určitě ji doporučuji mít po ruce.
Kniha mě hodně překvapila. Po prvních stránkách jsem si nebyla jistá, jestli mě bude bavit, ale nakonec byla skvělá. Psaná s lehkostí, ale zároveň s respektem k prožitým situacím a s notnou dávkou sebereflexe.
Skvělá kniha! Vřele doporučuji!
Dozvíte se spoustu praktických informací o těhotenství, porodu i kojení a dalších souvisejících tématech. Zkušená a léty prověřené odbornice osvětluje, že porod je něco přirozeného, co má každá žena v sobě. Ale zároveň by se mělo dbát na individuální potřeby jak těhotné/rodící ženy, tak na potřeby miminka. Vysvětluje, co je v různých chvílích zásadní pro bezproblémové těhotenství, správně provedený porod a počátek úspěšného kojení. Popisuje, proč jsou určité postupy v nemocnicích zavedeny tak, jak jsou praktikovány již řadu let a může vám to nabídnout jiný pohled na věc. Zároveň ale není cílem autorky špinit práci lékařů, to rozhodně ne!
Kniha pro mě byla jako jednohubka. Krásně a rychle se četla, byla zajímavá a to i přesto, že některé příběhy a situace jsem již od holek slyšela nebo četla.
Co musím ale neskutečně moc pochválit je korekce knihy - už dlouho se mi nestalo, abych při čtení nenarazila na žádný překlep, hrubku nebo větu, která by v důsledku přepisování nedávala smysl. Prostě perfektní práce po všech směrech!
Příjemná kniha, se zajímavými souvislostmi, které jsem občas neuměla interpretovat, takže "slovník" na konci je určitě vítaným doplňkem.
Příběh ze Safari bych asi nenatahovala na celou knihu. Ne, že by nebyl zajímavý, ale občas byl trochu zdlouhavý. Ale stále se jednalo z příjemné a oddechové čtení.
Příjemná, vtipná, nenáročná, oddechová kniha psaná s pozitivním nadhledem, plná zajímavých informací nejen o zvířatech, ale i strastiplném životě Češky v Somálsku.
Kniha sice podnítí vznik tisíce dotazů, ale na spoustu z nich odpoví a ukáže alternativní cestu. Doporučuji přečíst všem, kteří na své vytoužené miminko stále čekají.
Kraťoučká kniha s hádankami pro děti. Na prázdniny úplně ideální. Ale spíše je jen na pobavení, nečekejte žádný hluboký příběh.
Kniha, která má spád, sdělí vám spoustu informací nenásilnou formou. Při čtení jsem si uvědomovala, jak moc propojeny byly tehdy evropské země a jaký mocný vliv na život běžných lidí měla církev.
Na přebalu knihy bylo uvedeno, že nás kniha seznámí se situací za Ceauşescovy éry. Ano, kniha se o této době skutečně zmiňovala, ale rozhodně ne tolik, kolik bych si představovala. To ale nemění nic na tom, že kniha byla rozhodně zajímavá a odlišná od knih, které jsem v poslední době četla. Detektivní mystika, iluze versus skutečnost, násilná oběť i sebeobětování, hřích a touha po odpuštění, chování člověka v mezních situacích i paradox přerodu v uctívaného člověka.
Skvělé pro získání základních komplexních informací o dané problematice. Vhodné i pro neznalce a začátečníky, takže vlastně pro každého.
Vřelé, klidné, milé, pravdivé... to vše vás po přečtení bude napadat. Básně nejsou nijak složité, ihned pochopíte, co tím chtěla autorka říci, ale i přesto, budete nad významem pro sebe a své okolí přemýšlet...
Krásný dojem z knihy jen umocňují nádherné autorčiny ilustrace.
Kniha zajímavá, konečně vím, co znamená hygge. Nicméně jsem ráda, že jsem si knihu jen půjčila a nekupovala, čekala jsem trochu více.
Nejsem odborníkem na dějiny britské královské rodiny, ale seriál mě moc bavil a kniha stejně tak. Oboje krásně vystihuje, jak nelehká a pro nás nepředstavitelná je úloha skutečné královny.
Navíc seriál přináší živý pohled, kniha pak ladí detaily a rozšiřuje obzory.
Každému kniha něco přinese - dozví se o sobě samém, jak funguje jeho tělo, proč děláme to, co děláme a z čeho vychází to, jak jsme nastavení... plus cvičení, meditace, rady a typy, jak napravit svou mysl a být mnichem v moderních městě...