i.stefany komentáře u knih
Miloučké vyprávění o letní cestě do Jugoslávie. Díky této tenoučké knížečce jsem zavzpomínala na rodinné dovolené v dobách socialismu. Také jsme tehdy jezdili s naší "bejbinou" k moři, ale na opačnou stranu, do NDR. Opravdu se takhle dříve cestovalo. Za milou vzpomínku na svá dětská léta hodnotím 5*.
Magda Ritterová, ochutnávačka samotného Vůdce. Jejím prostřednictvím čteme velmi zajímavě podaný příběh, který staví na skutečných událostech. Přibližuje nám Hitlerovo soukromí, jeho životní družku Evu Braunovou a sledujeme průběh války ze samotného velína. Byť kruté téma války, ale já jsem se zase dozvěděla nové informace. Díky za takové knihy.
Tahle kniha mě velmi nadchla, nejen příjemně čtivým slohem, ale především hloubkou svého obsahu. Ne nadarmo se říká, že své křivdy a traumata z dětství si neseme s sebou po celý život. Tady toho špatného na jednoho malého kluka bylo až moc a proto se stalo, co se stalo. Střídáním kapitol vyprávěných všemi zúčastněnými postavami můžeme na příběh nahlížet z různých úhlů pohledů a postupně si domýšlet a skládat celé drama. Moc povedené a určitě se nebojím doporučit.
Ďábelské hry byly hodně dobré. Bavila mě postava Alex i Kim. Dobře zvolené téma, zneužívání, manipulace, psychologie, vše dohromady tvoří koktejl napětí, které je dávkováno na každé stránce, ale i přesto mi tam malinko něco nesedělo.
Emočně dojemný a citlivý příběh. Obdivovala jsem duchapřítomnost, odvahu a neskonalou obětavost Bena. Ashlyin smysl pro černý humor a Napoleonovu oddanost.
Za mě skvělá česká detektivka ze současného prostředí. Příběh je psán velice čtivě a až do konce jste v napětí co se vlastně stalo, proč se stalo a kdo to udělal. Určitě si zaslouží 5* :-)
Když jsem četla knihu poprvé, bylo mi jako Christianě. Bála jsem se. Teď když jsem knihu četla v dospělosti, zapůsobila na mě mnohem hlouběji. Příběh je osobní výpovědí hrdinky, která vypovídá o svém dospívání naprosto bez obalu. Doporučila bych jako povinnou četbu na základní škole.
Souhlasím s komentáři níže. Příběh je čtivý, má spád, ale za mě postrádá napětí, je předvídatelný a téma celkem dost obehrané. Takový průměr. Faleš mě bavila daleko víc.
Je mi líto, ale tohle nebyl můj šálek kávy. Chtěla jsem zkusit nějakého Kinga, ale bohužel jsem ztratila zájem zhruba v polovině knihy. Začátek byl skvělý, mělo to spád a napětí, ale po nástupu Holly jsem se začala ztrácet, neholduji mystice a nadpřirozenu a tady už jsem nedokázala udržet pozornost, prostě mě to přestalo bavit.
I když mám knihy o Africe ráda, tahle se mi moc nelíbila. Nedovedla jsem pochopit chování Ilony ani jejího otce, ani to, proč se do Afriky znovu vrátila za prací... Rituály a černá magie pro nás Evropany zajímavé, ale z dnešního pohledu až neuvěřitelné.
Jako první jsem četla druhý díl a říkala si, že si určitě chci přečíst ten první. Nyní jsem četla první a říkám si, že si určitě chci přečíst všechny. :-) Za mě zase výborné zpracování, nechybí napínavý námět, reálné prostředí, uvěřitelné pracovní postupy i dialogy, bezchybný překlad. Těším se na další díl.
Teda tohle byl fakt nářez. Nejen tím originálním námětem, ale i tím, že se hned v úvodu dozvídáme hlavní pointu příběhu a od té chvíle už sledujeme psyché hlavních postav, které se díky dramatickým okolnostem a psychickému tlaku okolí postupně proměňují a vzájemné vztahy se vyhrocují. Jak to nakonec se všemi dopadlo? Moc dobře vymyšlené, chytlavě napsané, určitě doporučuji všem, kdo mají rádi dramatické příběhy.
Takové neslané nemastné nic. Je to docela škoda, protože téma by si zasloužilo hlubší a propracovanější děj. Příběh je vyprávěn jen po povrchu, žádná extra terapeutická moudra se nedozvíme, konec je také poměrně rychlý, ale přečíst se to dá.
Kniha pro ženy, o ženách. O ženách hodných i zlých, láskyplných i nenávistných. O tom, co se stane, když se potkají dvě tak odlišné povahy... Je to sice smutný příběh ze života, ale v určitých momentech jsem se i srdečně zasmála. A navíc oceňuji, jak autorka poutavě vylíčila péči i prostředí domova pro seniory.
Výborná česká detektivka z prostředí současné Prahy. Svižně, velmi čtivě a uvěřitelně popsaná práce policie s přirozenými dialogy, vtipnými hláškami, přesně tak, jak to v životě chodí. Moc dobrá práce.
Příběh osudové lásky, které nebylo přáno. Druhá světová válka zničila vše. Vše co bylo krásné, co mohlo být krásné. Velmi realisticky napsaný příběh. Musím zmínit, že mne mimo jiné dojaly i vzpomínky hlavního hrdiny na svou lásku, které místy vyznívaly velmi poeticky. Taková to byla láska... Moc dojemně napsané.
Z počátku mne kniha spíše iritovala než bavila, částečně mi vadil styl, jakým je napsaná a dokonce i myšlenkové pochody, hlavně dětí. Zhruba ve třetině už jsem to chtěla vzdát a jen zběžně prolistovat do konce a najednou jsem zjistila, že je kniha celá přečtená. :-) Nakonec mě to přece jen strhlo, vztahový propletenec byl krásně zamotaný a smekám před autorkou, že se do toho nezamotala sama.
Knihy paní Monyové jsou ze života a vždy zavánějí nějakým malérem. :-) V této krásně vyšly napovrch vrtochy staré matky upnuté na jediném synovi. Kam až může zajít "láska" matky, která chce pro synka jen to nejlepší. Čtěte, velmi příjemná oddychovka.
Zvláštní kniha. Život jako puzzle, dílky do sebe zapadají, jen jeden chybí a o něm je tento komplikovaný příběh. Je čtivý, psychologicky náročný a myslím, že nebude pro každého čtenáře úplně srozumitelný. Já jsem si ho užila, i když některé pasáže jsem četla opakovaně, abych správně pochopila jejich význam.
Mám ráda tuto autorku a její knihy jsou pro mne vždy sázkou na jistotu, bohužel tentokrát u mě neboduje. V tomhle příběhu mi vadila překombinovaná zápletka, předvídatelnost a jakási celková nereálnost. Nedovedu si představit, že by žena trpící agorafobií a panickou úzkostí podnikala vše, co je v knize popsáno. Podivné chování dalších postav a těch zvláštních náhod...