i.stefany komentáře u knih
Napínavý, velmi dobře zpracovaný příběh. Autorka opět zvolila kontroverzní téma, nad nímž musíte stále přemýšlet. Postupné odkrývání indicií a důkazů příběh ještě víc dramatizuje a obracíte jednu stránku za druhou, abyste se dozvěděli, jak rozhodne soudní porota. Mimochodem prostředí Amišů je popsáno velmi lákavě, vždycky jsem si na farmě u Fischerů příjemně odpočinula. Tuhle knížku jsem si fakt užila.
Velmi čtivá kniha s originálním námětem. Všechny postavy byly nějakým způsobem vyšinuté, i když to tak na první pohled nevypadalo, ale díky tomu je právě kniha tak závislostní :-) Dobré čtení.
Příjemná detektivka z prostředí norských fjordů nabízí opět zamotaný příběh místních obyvatel, který pomůže rozluštit Josef Bergman.
Nebylo to špatné. Rozlučka se svobodou ve vypůjčené chatě, na samotě uprostřed temných lesů. Téma pro psychothriller jako stvořené. Dobře se mi četlo, napínavé to taky bylo, ale přišlo mi to hrozně natahované a za ten "filmový" závěr o jednu méně.
Čtivý příběh o důvěřivé a nezkažené dívce, která se zhlédla ve velkém světě módy a snila o zářné budoucnosti. Namísto toho prožila velké zklamání v lásce, válečné utrpení, bolest a zradu. Škoda, že anotace prozrazuje téměř vše o příběhu, ještě než začnete číst. Naopak chválím a moc se mi líbily modely šatů na deskách knihy.
Krásná obálka, krásný příběh, který je opět vyprávěn ve dvou dějových linkách. Z té současné se vracíme do minulosti formou deníku, jež si na pozadí válečných událostí píše jistá mladá dívka Sofie. O 80 let později se Jule, majitelka voňavé kavárny seznámí se starší dámou, jež právě nalezla a pročítá deník a ta se jí svěří s příběhem mladičké Sofie. Společnými silami se pouští do pátrání po postavách z deníku. V knize je zmíněno i několik receptů na dortíky a zákusky podávané v kavárně a také mnoho zajímavých informací o kávě. Moc pěkně zpracovaná kniha a pro ženy doporučím.
Strhující, dokonale promyšlený a mistrně zpracovaný psychothriller, kde opět nechybí originální námět. Zpočátku je příběh trochu pomalejší, ale už v tu chvíli je jasné, že takhle to teda nebude. Vynikající koktejl napětí, zvratů, překvapení a to vše je inspirováno skutečnou událostí. Doporučuji.
Motýlí ostrov je opět krásný historicko-romanticko-exotický příběh odehrávající se na Srí Lance. Z počátku jsem měla problém s rodovou linií, v praprababičkách a pratetách jsem trošku lítala, ale to mi pak bohatě vynahradil dokonalý popis exotického Cejlonu. Já bych k dokonalosti příběhu ani nepotřebovala tu část ze současnosti, nicméně to bylo moc příjemné čtení.
Hezký příběh z lékařského prostředí minulých let. Naprosto uvěřitelný příběh mladých lidí, kteří si musí vybojovat své štěstí.
Psychothriller s téměř hororovým nádechem... Hotýlek na odlehlém ostrově, skupinka turistů, z nichž každý je něčím podivný, nepřízeň počasí v podobě několikadenní bouře, záhadná úmrtí a děsivé vzkazy... Nebylo to špatné.
Moc pěkný román odhalující po mnoho let skrývané tajemství jedné rodiny. Deník nalezený v domě, kde se vše odehrálo vypráví příběh hlavní postavy od jejího dětství až do konce života. Příběh pěkný, dobře se četl, ale těch chyb...
Moje vůbec první knížka. Dodnes ji mám doma schovanou na památku. Přečetla jsem jí na jeden zátah a moc se mi líbila. Později jsem viděla i film, ale moji hrdinové vypadali úplně jinak :-)
Druhý díl ke knize Prosím vás, sestřičko. Pokračování příběhu Sylvy a Oldřicha, kteří řeší své životní problémy. Tento díl je stejně povedený jako ten první. Moc pěkné čtení.
Knihu jsem četla poté, co jsem viděla film. Je to opravdový silný životní příběh statačné ženy. Obdivuji Betty, že dokázala překonat strach a neustoupit od svého plánu. Moc jsem jí fandila a jsem šťastná, že to dokázala. Kniha má volné pokračování - S láskou k dítěti.
Tak jsem ráda, že jsem dočetla. Uznávám, že myšlenkové pochody a emoční stavy unesené Flory jsou vykresleny dokonale, až z toho běhá mráz po zádech. Celkově mi ale nedělal dobře ten zvláštní styl, zpočátku jsem se ztrácela, možná proto mě kniha nedokázala zaujmout naplno.
Temný dramatický příběh o vztazích a vině. Příběh je napínavý a všechny situace, které prožijeme se na konci knihy pěkně spojí a vytvoří dokonalý zážitek z četby. Tentokrát mi ale vadil kostrbatý překlad a hodně chyb.
Strach je má třetí kniha od autorky a tady trochu váhám s hodnocením. Téma velmi současné a slibné, nechybí napětí ani dramatické okamžiky, ale celkově to tentokrát nějak nebylo ono. Pro mě byl příběh těžko uvěřitelný, některé postavy jednaly poněkud přehnaně a ani ten závěr to nijak nevylepšil. Narazila jsem i na pár nelogičností, a proto tentokrát méně hvězdiček.
Kniha má zajímavý námět a je nesmírně čtivá. Na pozadí tragické události se začíná odvíjet příběh, který rozplétá dávná tajemství a lži. Čtení jsem si užila i přesto, že některé zápletky předem odhadnete a tušíte, jak se bude příběh vyvíjet. Je trochu škoda, že k realitě má daleko, a tak ho za pár dní pustíte z hlavy a nic po něm nezbude, ale v tu danou chvíli je to příjemné čtení.
Moc dobře se mi tahle knížka četla. Zaujal mě námět, charaktery i dialogy postav mi připadaly velmi reálné. Některé "kousky" v horách se mi také zdály krapet přitažené za vlasy, ale když nad tím přimhouřím oko, tak jsem si celkově příběh moc užila a nechtělo se mi s ním loučit.
Nádherný exotický příběh z čajové plantáže koloniálního Cejlonu. Vypráví o starém rodinném tajemství, o okamžiku rozhodnutí, které hrdinku později provází celým příběhem. Dojemný a silný příběh Gwen jsem nedokázala odložit a moc se těším na další podobné knihy. Doporučuji.