i.stefany i.stefany komentáře u knih

Pavouk v síti Pavouk v síti Magda Váňová

Čtení této knihy jsem si užila. Je pravda, že byla celá postavená jen na lžích, přetvářce, intrikách a manipulaci. Propletenec vztahů mi přišel už trochu přes čáru, i to, že žádná z postav neměla čisté úmysly, ale kniha pro mě splnila svůj účel. Bavila mě a o to mi u knih jde především.

22.02.2018 5 z 5

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Tahle knížka se mi moc líbila. Nezařadila bych ji mezi thrilery, pro mě to bylo psychologické drama. Autorce se moc povedl námět a dokonale ho rozpracovala. Člověk si ani nedokáže uvědomit, jak určité věci mohou být viděny různými pohledy. Skvělá práce.

20.02.2018 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Moc povedené čtení od paní Klevisové. Jednoduše napsaná detektivka s reálným námětem, děj je příjemně zamotaný, postavy a jejich povahy uvěřitelné a dialogy jako vystřižené ze života. Každá kapitola končí zamyšlením a žene vás dál k rozřešení případu. Knihu jsem si moc užila a těším se na další.

15.02.2018 5 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Emočně dojemný a citlivý příběh. Obdivovala jsem duchapřítomnost, odvahu a neskonalou obětavost Bena. Ashlyin smysl pro černý humor a Napoleonovu oddanost.

11.02.2018 4 z 5

Kruh Kruh Dave Eggers

Tak tohle byla fakt pecka. Velmi zneklidňující téma dnešních dní o vlivu sociálních médií a ztrátě soukromí. Je až fascinující, co všechno by se mohlo stát a jak jeden fanatik dokáže strhnout davy. Mně se to moc líbilo. Víc nechci prozrazovat.

05.02.2018 5 z 5

Se silou lvice Se silou lvice Esma Abdelhamid

Příběh Tunisanky, kterou otec provdal za neznámého muže. Po svatbě s ním musela odjet do pro ni neznámé země. V Německu, kde žili docházelo k násilí a týrání, později Esmu manžel opustil a unesl děti. Opět prožíváme dramatický boj o získání dětí zpět. Kniha se mi četla dobře.

28.01.2018 4 z 5

Smrt ve zlaté kleci Smrt ve zlaté kleci Martina Frühaufová

Příjemně čtivá česká detektivka. Shrnula bych to tak, manželka, manžel, kamarádka ze školy, milenka a vražda. Kdo zemřel a proč? Kniha mě potěšila svou reálností.

26.01.2018 4 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Další kniha na téma život s muslimem. Tyto příběhy jsou jako přes kopírák, láska, týrání, procitnutí, nenávist, útěk. Jakmile se jednou žena zaplete s muslimem, nikdy to neskončí. Varování pro všechny dívky a ženy - NIKDY s tím ani nezačínejte!

24.01.2018 4 z 5

Krása přináší smrt Krása přináší smrt Mary Higgins Clark

Námět knihy je velmi zajímavý a nevšední. Výborný plastický chirurg pomáhá ženám k jejich dokonalosti. Proč ale vypadají stejně? Je to příběh o lásce, nenávisti a zločinu. Závěr knihy je opravdu nečekaný.

23.01.2018 4 z 5

Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Ufff. To zase byla jízda. Skvělý námět zpracovaný tak mistrně, že vám nedá vydechnout. Příběh je až děsivě mrazivý, napínavý a tak zamotaný, že jste až do samého konce napnutí jak kšandy. Duchové existují, obcházejí tam, kde nám nahánějí největší strach: v naší hlavě.

18.01.2018 5 z 5

Herečka Herečka Magda Váňová

Odpočinkové počteníčko o životě herecké hvězdy, o její práci i soukromí, vztazích, přátelích i nepřátelích, o tom, jak je život nevyzpytatelný, o vzestupech a pádech. Hezky se to četlo, ale předešlé knihy mě bavily víc.

16.01.2018 3 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Tento příběh je hlubokou sondou do duše dospívající dívky. Dokonalé psychologické drama, které líčí příběh, kdy jedno nevinné rozhodnutí roztočí celou spirálu zla, která skončí až opravdovou tragédií. Kniha je napínavá, věrohodná, nechybí překvapivé momenty, ani strhující závěr. Doporučuji.

11.01.2018 5 z 5

Arabská dcera Arabská dcera Tanya Valko

Strhující pokračování Arabské ženy. V této knize se dozvíme více o osudu jedné z Dorotiných dcer. Knížka je velmi poutavá a napínavá, opět se setkáváme s odlišným způsobem života v arabských zemích, které je plné dramatických situací, násilí, fanatismu, politických akcí a také osobních tragédií. I přesto mne tato kniha nepobouřila. Tak to tam zkrátka funguje. Rozhodně doporučuji a těším se na další díly.

04.01.2018 5 z 5

Spouštěč Spouštěč Wulf Dorn

Tak tohle tedy byla jízda. Napínavý psychothriller z prostředí psychiatrické kliniky. Skvěle popsané postavy, uvěřitelné dialogy, bravurně vykreslené emoce, díky nimž je napětí udržováno až do samého konce. Vše promyšleno do nejmenšího detailu.

02.01.2018 4 z 5

Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Téma velice čtivé. Knížka se mi líbila, četla se rychle, ale musím se přiznat, že mi vadily ty příšerné názvy švédských ulic a míst, které jsem musela přeskakovat. Taky bych uvítala více kapitol z pohledu ostatních postav, ne jen Ellen. Ale dobrá, bavila mě.

28.12.2017 4 z 5

Na konci mlčení Na konci mlčení Charlotte Link

Tak to byla řádná psycho porce. Skvělý román, který je psán tak poutavě, že chcete číst pořád dál. Moc se mi líbilo prostředí anglického venkova i charaktery postav. Je mi jasné, že tahle kniha ve mě bude doznívat ještě hodně dlouho. Zasloužených 5*.

20.12.2017 5 z 5

Pravdu znát nemusíš Pravdu znát nemusíš Mary Higgins Clark

Jednoduchá, pohodová detektivka. Tentokrát jsem to trefila. Díky krátkým kapitolkám ji přečtete raz dva.

11.12.2017 4 z 5

Arabská žena Arabská žena Tanya Valko

Moc se mi tenhle příběh líbil. Přestože to nebyl osobní příběh hrdinky, kniha byla napsána velmi poutavě. Další z knih na téma život s Arabem, přesto na mě tento příběh působil tak nějak jinak. Lidštější, uvěřitelnější, každá postava měla své trable a starosti, přesto všichni dohromady byli jedna rodina. Dovedu si představit, že by se takový příběh mohl odehrát. 5*

07.12.2017 5 z 5

Babí léto Babí léto Magda Váňová

Mě se to líbilo. Mám ráda knihy paní Váňové. Třeba sama potřebovala nějakou změnu a tak si střihla takovou trošku sci-fi. Tři vztahové příběhy. První povídka mi připadala taková lidsky dojemná a zároveň dojemně lidská. Druhá byla totálně lidsky nereálná, kdo četl, ví co mám na mysli a třetí, škoda slov... :-) Přesto se mi to četlo příjemně a byla jsem zvědavá, jak každý příběh dopadne.

26.11.2017 4 z 5

Navždy tvůj Navždy tvůj Daniel Glattauer

Velmi čtivý psychothriller. Kniha, ve které se z postupné lásky vyklube zničující posedlost. Láska, která vás připraví o zdravý rozum a dožene až na samou hranici normálního bytí. Skvěle se četla.

21.11.2017 5 z 5