i.stefany komentáře u knih
Přidávám se ke všem čtenářům, kterým se zdála kniha překombinovaná. Je zde spleteno dohromady několik kauz a mnoho postav. Z knihy čiší temně syrové, mrazivé, a depresivní prostředí, brutalita a po dočtení této knihy, nemám vůbec snahu si ji uchovat v paměti.
Další dobrá česká detektivka. Po celou dobu jsem tápala, jak by to všechno mohlo být, avšak s každou stránkou jsem měnila názor a stejně jsem to celé nevyhmátla. Snad u příští knihy paní Hamerové, na kterou se moc těším.
Lehce čtivá a přitom napínavá detektivka. Kniha udržuje v napětí a až do konce se mi nepodařilo přijít všemu na kloub.
Z počátku jsem měla trošku problém s postavami a přechody děje, ale postupně se měnily v celkem logický příběh. Vyšetřování vraždy novorozeněte na malém městě, kde každý zná každého, navíc v blízkosti univerzity. Děj byl příjemně propletený a charaktery postav uvěřitelné.
Tak nějak nevím, jak hodnotit. Neumím si vůbec představit vstoupit do nějaké takové sekty, natož pak muset přijímat různé nároky a požadavky Paktu, povinně se řídit pravidly, podstupovat tresty... Téma knihy je určitě originální a zajímavé, líbil se mi styl vyprávění, ale přesto jsem neměla ze čtení ten správný požitek.
Strhující příběh plný exotického cestování na jachtě s partou nových kamarádů. Pak se ale něco přihodí a z bezstarostné plavby se náhle stává drama. Kniha je velice napínavá až do samého závěru, ale tentokrát mi opravdu vadilo obrovské množství chyb.
(SPOILER) Paní Řeháčková píše reálné příběhy ze života. Tento se jí opět moc povedl. Vypráví o životě egoistického stárnoucího muže, jež si neváží nikoho a ničeho. A tak stále hledá a hledá lepší, až nakonec najde... :-)
Psychothriller, který strhne svým tempem. Téma příběhu je velmi zajímavé, s každou stránkou chcete víc a víc vědět, co se vlastně stalo a proč. Na druhou stranu posedlost a naivita hlavní postavy mě neskutečně vytáčela. Pointu jsem vytušila, jen jsem nechápala proč. V každém případě se kniha velmi dobře a rychle čte a nelituji stráveného času.
Dojemně voňavý příběh z pobřeží jižní Francie 60. let minulého století je plný tajemství, otazníků a překvapení. Mně osobně se velmi pěkně četl. Není to žádné drámo, ale vyprávění hlavní hrdinky o části svého života, formou deníku. Moc se mi líbí obálka knihy.
Fantastický start do série případů Kate Burkholderové. Detektivka se skvělým nápadem, napsaná jednoduchým, srozumitelným stylem, napínavá od první do poslední stránky. Skvělá práce a moc se těším na další díly.
Kniha je osobní výpovědí autorky, která se vydala pracovat jako zdravotní sestra do Saúdské Arábie. Okouzlení z lukrativní nabídky vystřídá zoufalství a touha po návratu domů. V jednotlivých kapitolách autorka popisuje své zážitky a zkušenosti z této země, kulturní i společenské rozdíly, postavení mezi místními a cizinci.
Eroticky laděný psychothriller. Psychicky narušená exmanželka, která se neštítí ničeho a jde si tvrdě za svým cílem - získat zpět svého muže. Kniha je napínavá a chytlavě čtivá.
Jedna počáteční lež roztáčí kolotoč mnoha dalších klamů, zrad a tajností a ruku v ruce se zneužíváním sociálních médií je tento thriller velmi čtivý a strhující. Nicméně, postup policie a konečné rozuzlení mě trochu zklamalo. Představovala jsem si ho poněkud jinak.
Kniha je nesmírně napínavá od samého začátku až do konce. Dramatický příběh jedné obyčejné rodiny, kdy za jedno drobné klopýtnutí stihne hlavního hrdinu doživotní trest. Jak se to celé stalo, se dozvídáme postupně z úst hlavní postavy Jáchyma Wollnera, který vypráví svůj životní příběh novinářce Kamile Fraisové. Moc povedený román.
Útlá knížka na silné téma domácího násilí. Život hlavní hrdinky se plíživě dostává až za hranice normálního bytí a pomalu nastává pád na psychické dno. Autorka bez příkras vylíčila dlouhý vnitřní boj hrdinky o návrat do "zdravé" společnosti. Ač kruté téma, kniha se čte velmi rychle a dobře.
Jooo, tahle kniha se mi líbila. Dvě osudové ženy jednoho muže a mnoho problémů kolem nich. Výborné téma na psychothriller. Knížka se čte velmi svižně a drží vás stále v napětí. Hezky se prolínají myšlenky, pocity a emoce všech zúčastněných. Ale za ten rychlý a nepříliš reálný konec a taky některé drobné přešlapy o jednu * méně.
Knížka složená z několika krátkých kapitolek na různá témata. Autorka vtipně vypráví nejen své osobní zážitky z pobytu v Anglii, ale nabídla nám i mnoho poučných informací, situací, ať už typických pro Angličany, nebo netypických pro Čechy. Vše je popsáno s vtipem. :-) Příjemné čtení.
Krásná kniha. Autorka bravurně vylíčila poměry mezi černými služebnými a jejich bílými pány. Dojala mne dobrosrdečnost, odvaha, láska, moudrost, síla a statečnost hospodyň, které celý svůj život zasvětily práci pro bílé pány. Oproti tomu předsudky, nadřazenost a hloupost jejich bílých paniček ve mě vyvolávaly chuť, přetáhnout je holí. Kniha jako celek mne nesmírně bavila, krásně lehce se četla, zasmála jsem se, líbila se mi ta správná černošská mluva i věrohodná jména služebných... Dala bych více než 5*.
Krátká vtipná oddechovka o tom, co všechno se vám může přihodit, vydáte-li se jako au-pair do světa. :-)
Velice příjemné a pohodové čtení o sestřičkách žákyňkách, které se učí povoláním zdravotních sestřiček. V příběhu s nimi prožíváme jejich každodenní práci s pacienty, boje s vrchními sestrami, soukromé starosti i drobné průšvihy, které se ani tehdy mladým dívkám nevyhnuly. :-) Moc krásná kniha a těším se na pokračování.