Ilona70

Nejdřív jsem viděla seriál Vichry války a byla nadšená, přečetla jsem si knihu a chtěla vědět jak to bude dál. Jenže, jak je u nás dobrým zvykem, Válku a vzpomínky nelze sehnat, nikdo ji nevydává, přestože v antikvariátech, když se objeví, stojí i 2000,-. Tak jsem shlédla seriál, tentokrát bohužel s titulky (což nemusím) a byla dost zklamaná. Většina herců byla vyměněna, představitel titulní role zestárl tak, že už mu tu novou lásku a plánování děti nevěříš. Konečně jsem sehnala knihu a byla odměněna. Wouk opět napsal skvost!

Bomba knížka, koupila jsem vnučce, když jsme jeli do Egypta, aby se lehce poučila. Je to takový vtipný, jednoduchý rychlokurz dějin Egypta. Doporučila bych to jako učebnici

Je to spíš povídka než kniha, což jsem nějak přehlédla, když jsem ji začala číst. Zajímavý pohled na život Violy Těšínské, ale kdo ví třeba to tak nějak bylo, i když....

Asi má chyba, po knihách Vichry války a Válka a vzpomínky jsem čekala něco víc. Je málo knih, které nedočtu, tahle patřila k nim.

Jak už tady bylo napsáno, jde o oddychové čtení, a jako takové je třeba ho brát. Mě osobně zaujal nejvíce odlišný pohled na Thomase Seymoura.

Třetí díl už mě nebavil jako první dva, ale myslím že je to tím, že knihy psané dnes jsou akčnější a mají větší spád. Asi jsem také byla zklamaná citovým vývojem hrdinů, Ivana mi bylo líto.

Jde o první knihu od tohoto autora, kterou jsem četla. Byla jsem ráda, že se autor věnuje této osobnosti, které se zatím romány vyhýbaly. Literární styl mě tedy moc nenadchl, přijde mi to jako pouhé konstatování událostí, dočetla jsem, ale jsem ráda, že to mám za sebou.

Furnivallová mě baví, vše o Rusku mě baví, takže super čtení. Smutné, ale i nadějné, jinak to ani o této době nejde.

Zatím jsem vždy četla knihy na toto téma z pohledu Izraele, také proto mě tato knížka velmi zaujala. Literárně mě zase až tak neoslnila, ale autenticita výpovědi tento malý nedostatek nahradila.

Nedočetla jsem...málokdy se mi to stane, ale z pana Freuda, uznávané osobnosti, mi bylo až fyzicky zle, takže jsem to vzdala.

Mám tu knížku v knihovně a občas si v ní vyhledávám, když jsem ji koupila přečetla jsem ji "na jeden nádech", není to beletrie a přesto se četla velmi dobře. Informace o rodu jsou podávány velmi stravitelnou formou.

Knížka mě příjemně překvapila jiným, neidealizovaným, pohledem na mladšího bratra Františka Josefa I.

Hltám všechny knihy o Habsburcích, tohle je takové "minimum" o dětech Marie Terezie, ale čtivé.

Bromfield je jistota, zase úžasně popsal jednotlivé postavy a děj knížky vás vtáhne a nepustí.

Jako u všech vzpomínek musíme počítat s tím, že autor o sobě bude psát tak, aby vyšel co nejlépe. Ale přece jen je to svědectví člověka, který u toho byl. Jde o zajímavé čtení, ale jednou stačilo.

V politice, ať Ruské nebo Americké, je možné asi vše. Vždycky se dozvíme jen to co nám ten který autor říct chce, nikdo ve svých vzpomínkách nelíčí svá pochybení a nepravosti, kterých se dopustil. Tato knížečka mě ale oslovila, zpověď se zdála dost upřímná.

Knížka se špatně shání (jako vše od tohoto autora) a moc dobře se čte, i když se člověk brání uvěřit co vše si lidi nechají líbit.

Celá epopej je čtivá, ale stejně jako u té Přemyslovské jsem od píšícího historika nečekala některé historické nepřesnosti.Pokud to čtenář přehlédne, jde o krásné čtení.

Druhý díl úžasného románu. Zase čtivé i když první díl se mi líbil víc. Ale to je dáno tím, že příběh měl větší spád, mladší léta malířky byla zajímavější. Pan Kožík si uměl vybrat osobnosti pro své knihy a přiblížit je čtenářům.

Knihy Ilony Borské miluji, žádná mě nezklamala. Vyhovoval mi i formát povídek. Jen nechápu proč jiný název a geografická změna letiště... Není to první změna názvu u Borské knih (Příběh staršího bratra)...