iLuciferie komentáře u knih
Tak tento díl se nám líbil úplně nejvíc! Krásný příběh o přátelství a nějakých těch "strašidlech" k tomu. Doporučujeme!
Pohádky jsou divné a obrázky nejsou moc pro děti. Nedočteno.
Vůbec zde nechápu tak vysoká hodnocení, mně tedy knížka přišla spíš jako nepovedená parodie.
U třetího dílu mi přišlo, že už je téma bohužel dost vyčerpané.
I druhý díl obsahuje příjemné, veselé příběhy, jejichž hlavní záměr poučit je zřejmý, avšak celkem překvapivě nerušivý. Co nás zde trošku rušilo bylo nesmyslné přejmenování Emilky na Emu, ale jinak opravdu rovnocenné pokračování.
Ze života :D Ale řekla bych, že je knížka víc pro maminky než pro děti.(?)
Ilustrace jsou nádherné, hledání písmenek zábavné a k tomu fajn hudba. Co mě nebavilo byly básně, chápu, že je to holt takový neduh překládaných básní obecně, ale celkový dojem mi to prostě kazí.
Jinak tedy Dan Brown mě mile překvapil, snad to není jeho poslední knížka...
Ten začátek mi tedy přišlo, že snad ani nečtu Cooka. Tato knížka je spíš rádoby detektivka, bohužel však jsou děj i zápletka dost předvídatelné. Bavila mě asi jen tak třetí čtvrtina, začátek byl naivní hrůza a konec vlastně taky..
První jsem četla Juliette v Paříži a ta mi přišla celkem sympatická svou snahou o přiblížení známého města malým čtenářkám. Zde je nejspíš na škodu, že prostě New York není tak zajímavý jako Paříž. A hlavní "zápletka"?! No ta je tedy vyloženě uplně pitomá...
Ilustrace se mi tedy nelíbí a hlavně se vůbec nehodí do dětské knížky. Básničky nás také moc nenadchly, ale pohádky jsou to nádherné, hravé a plné fantazie. Skvělý nápad!
Po oblíbeném Gruffalovi jsem měla vysoké očekávání, které bohužel pokračování zklamalo. Ano, chápu, že autoři chtějí z popularity co nejvíce vytěžit, ale toto je opravdu zas jen v jiném odstínu to samé, ale slabší. Obrázky krásné, ale ty verše se tedy občas vůbec ani nerýmují a zároveň jsou i nelogické. Škoda.
Přišlo mi zvláštní, jak byly pohádky psané tak, aby se občas zarýmovaly - jako by se autor nemohl rozhodnout, jestli bude psát básničky nebo klasický text, tak vymyslel takového trošku prasopsa. Příběhy jednoduché a lehce repetitivní, ale milé.
Pokus přiblížit Pařížské reálie malým holkám. Nic světoborného, ale minimálně úsměvné ano. A ponaučení také proběhlo :)
První díl se mi líbil moc, nápad s voskovkami i zpracování jsou geniální, druhý díl už je prostě jen trošku jinak pořád to stejné.
Příběh má hezký nápad, ale zpracováním mi knížka úplně neseděla.
První dvě povídky mi přišly příjemným návratem do Enderova (resp. předEnderova) světa. Třetí mi bohužel přišla naprosto nadbytečná a nebavila mě. Poslední povídka už mi přišla jen jako takové kratičké doplnění. Za mě asi ve výsledku celkem zbytečná knížka.
Milá knížka pro děti, škoda jen, že příběhů bylo tak málo, určitě by šlo téma využít více!
Oproti prvnímu dílu mi přišlo, že tento snad psal někdo jiný. V podstatě jsem zde nenašla prakticky nic z pozitiv Řeky bohů (atmosféra, historické pozadí, dobrodružství, svižný děj..), jen prohloubení jejích negativ (najivita příběhu, nesympatické postavy..), což vedlo k tomu, že se mi knížka opravdu nečetla dobře a vlastně mě z větší části až nudila a do přečtení jsem se musela vyloženě nutit.
Knížka mi nepřijde ani pro děti ani pro dospělé. Je psaná stylem, který se moc dobře nečte, a příběh je také takový… zvláštní.