ingronik komentáře u knih
Dale Carnegie, milý, inspirativní pán už z fotografie a toto je jeho nejslavnější dílo. N. Hill a R. S. Sharma jsou jeho pokračovatelé a v jejich dílech jsou všudypřítomné základní myšlenky Carnegieho. Nebyla to pro mne knížka pro přečtení "na jeden zátah", a ani to není záměrem této knihy. Je to knížka, která vám může pomoci zlepšit vaše EQ, zlepšit to jak vás lidé vnímají a aby vás lépe přijímali. Někteří lidé mají tohle vše v sobě, někteří musí na vztazích pracovat. Osobně doporučuji těm, kteří si chtějí zlepšit své vztahy.
Možná budu znít jako blázen, ale uronila jsem i slzu. Velmi dobré pokračování knihy Mnich, který prodal své Ferrari. Kniha dobrá pro ty, kteří přemýšlí nad smyslem své vlastní práce. Velmi motivační kniha, která lidi dokáže posunout dopředu.
První polovina knihy pro mne nebyla tolik poutavá. Druhou polovinu jsem přečetla během dvou odpolední a s chutí. Jsou v ní zajímavé myšlenky.
Dale Carnegie je průkopníkem a stále nejlepším spisovatelem v knihách pod hlavičkou seberozvoj. Pan Sharma, Napoleon Hill a jiní velmi úspěšní autoři se stejným spisovatelským posláním jsou jeho velmi zdatnými nástupci, ale doporučuji si přečíst hlavního tvůrce myšlenek coachingu a pozitivního myšlení, Carnegieho, který dokázal inspirovat spoustu jeho následovníků.
Knížka má něco do sebe. Vysvětluje, jak je praktické pozitivně myslet. Dobrá knížka pro seberealizaci a zamyšlení. Pro lidi analytiky, kteří mají rádi podložené informace má vyšší váhu. Sem tam mi odbíhaly myšlenky, ale jsem ráda, že jsem ji dočetla.