intelektuálka komentáře u knih
Po dlouhé době opět něco z historie, a to z Maroka. Láska angličanky a eunucha nemůže být naplněna, ale mohou si navzájem ulehčit svůj osud. Doporučuji!
Připadalo mi to jako příběh konzumní rodiny, peníze, kariéra okázalost a trochu moc erotiky. Ale že by se nedala číst, to ne.
Krajina Nového Zélandu, exhumace mrtvol, spousta zavražděných... Je to drsná kniha, ale není nezajímavá.
Zajímavé čtení nejen pro mladé. Nechala bych ji číst i rodiče, aby poznali, že hodnoty majetku a peněz pro mládež zas tak moc neznamenají. A může to skončit hodně špatně.
Příjemné čtení z nám neznámé Austrálie o lásce, rodině a pochopení. Myslím, že tohle ženy nemůže zklamat.
Mě kniha rozhodně nezklamala,napínavá až do poslední stránky. Ovšem téma obětin je hrůzné.
Autor je psychiatr a proto je nutné to akceptovat. Příběh zajímavý, pro mě velmi čtivý.
Klasická lyrická pohádka - krásná....
"Proč vlákal jsi mne v náruč svou?
Proč ústa tvoje lhala?"
Na knihu jsem si vzpomněla, když jsem četla zprávu o úmrtí J. Moreau.
Typicky francouzský příběh - nemají rádi konvence. Jak říkají - c´est la vie
Zajímalo mě, jak se mohou nechat lidé tak zmanipulovat. Přečíst by si měli hlavně ti, kteří inklinují k ovládání druhými.
A příběh Joea pokračuje, žije život nahoře. Není spokojený a do života mu vstoupí láska. Jak to vyřeší?
Ambiciozní mladík Joe touží dostat se do horních vrstev. A podaří se.
Opět oblíbený Frank.Vražda dítěte v rodině milionáře.Moc peněz a vlivu. Ale Frank na to přijde. Vím, proč mám toho autora ráda.
Jak jde o dědictví, jde i o život. Kniha se dala číst, ale na200 stranách by snad vyzněla lépe.
Čekala jsem průměr, ale příjemné překvapení. Vykreslení hlavních dvou postav Maeve i Louisy věrohodné. Stojí za přečtení!
Stačí motto:Mocní trpí kolem sebe křivdy, aby je sami mohli páchat.
A čím je to v člověku horší, tím méně si to uvědomuje.
Seneca
Dospívající dívka, rozpad rodinných vztahů, podáno zajímavým vyprávěním.