introvertka2020 introvertka2020 komentáře u knih

☰ menu

Síla nevysloveného Síla nevysloveného Peter Pöthe

Nový titul známého dětského psychoterapeuta a psychoanalytika si se zájmem přečtou odborníci, studenti psychologie a také všichni, které zajímají psychoterapeutické příběhy. Několik kazuistik nám přiblíží terapeutická sezení se zneužívanou dívkou, s matkou umírajícího syna, s dítětem z pěstounské péče.
Velmi čtivě napsáno.

17.04.2020 5 z 5


Tma Tma Sigri Sandberg

Norská novinářka přináší svoji zkušenost s pětidenním pobytem na osamocené chatě během polární noci. Pobyt ve tmě a o samotě přináší možnost vrátit se sám k sobě, oprostit se od rušivých vlivů, zpomalit svůj život. Osobní výpověď autorky je doplněna deníkovými záznamy ženy, která popsala rok svého života na Špicberkách.

17.04.2020 5 z 5


O kouzelném semínku O kouzelném semínku Olga Zemanová

Tuto nevšedně ilustrovanou knížku využijí rodiče, učitelé a vychovatelé v družinách. Šikovně zvolené otázky motivují děti k vyprávění příběhů a pomáhají tak rozvíjet jejich fantazii, slovní zásobu a kreativitu.

15.04.2020 5 z 5


Taje olivového háje Taje olivového háje Daniela Krolupperová

Půvabný příběh známé autorky o vílách a bylinkách nás tentokrát přenese do voňavé tajemné zahrady v Provence. Tady se potkají malinkaté víly, které před sebou mají těžký úkol - najít majitele brýlí, které zapomenuty zůstaly ležet v altánu zahrady.

15.04.2020 5 z 5


Příběhy z amazonského pralesa Příběhy z amazonského pralesa Patrick Agot

Nádherné ilustrace vás upoutají okamžitě. Bajky o lenochodovi, makakovi, tapírovi a dalších zvířátkách z amazonského pralesa přináší dětem poselství, že přátelství a obětavost jsou v životě to nejdůležitější a že chamtivost a lakota nic dobrého nepřinesou..

04.04.2020 5 z 5


Hry na dlani Hry na dlani Naděžda Kalábová

Pokud si chcete se svým dítětem procvičit, co se na prvním stupni naučilo, tuto knížku se zábavnými a originálními úkoly velmi oceníte. Hry pomohou dětem upevnit si školní vědomosti v běžném životě - míry a váhy, čas, vědomosti o přírodě, geometrické tvary a spoustu dalšího.

04.04.2020 5 z 5


Fi a Flo Fi a Flo Lenka Zemanová

Naučit se skloňování podstatných jmen není snadné a školní učebnice jsou nuda. My jsme synovi na domácí procvičování vybrali knížku o mimozemšťanech “Fi a Flo”. V každé kapitole je zvýrazněné jedno slovo použité v textu v každém pádu. Pěkné ilustrace také pomohou k upevnění tohoto gramatického jevu.

03.04.2020 5 z 5


Jak myška snědla měsíc Jak myška snědla měsíc Petr Horáček

Nejnovější Horáčkovu knížku jsem koupila jako dárek malé dceři mé kamarádky.
A vznikla závislost :-)! Knížka se oběma tak líbila, že za pár dnů musela kamarádka dokoupit všechny Horáčkovy knížky. Tato je o malinko popletené myšce, která si myslela, že ukousla kousek měsíce a pak se bála, že už nikdy nebude kulatý.

02.04.2020 5 z 5


Posilování mentální kondice Posilování mentální kondice Jana Bílková

Mentální kondice je pro nás stejně důležitá jako kondice tělesná. Cvičení v této knize jsou krátká, pomáhají rozvíjet slovní zásobu, jazykovou paměť a jazykovou představivost. Na každý den je jedno kratší cvičení.

01.04.2020 5 z 5


Karolínka a její zoo Karolínka a její zoo Denisa Ryšková

Na první pohled mě upoutala krásná obálka a krásné ilustrace. Příběhy zvířátek nás přivádí do zoologické zahrady v době, kdy už všichni návštěvníci odešli. Zdá se, že zvířátka čekají, až budou sama a teprve pak se pustí do řádění. Autorka pracovala dvacet let jako ošetřovatelka v zoo a seznamuje nás s méně známými zvířaty.

29.03.2020 5 z 5


Cvičení mentální kondice: 365 úkolů na celý rok Cvičení mentální kondice: 365 úkolů na celý rok Jana Bílková

V každém věku bychom měli posilovat svoje mentální schopnosti, verbální dovednosti, pozornost a kreativitu v myšlení. Kniha obsahuje na každý den jedno cvičení - některá jsou snadná, jiná náročnější.

27.03.2020 5 z 5


Štěpánův podivuhodný stroj Štěpánův podivuhodný stroj Zuzana Pospíšilová

Máte doma zvídavého technika a vynálezce? Potom je tato kniha právě pro Vás. Příběh malého Štěpána, který na prázdninách u babičky a dědy sestaví ze starých hodin velmi užitečné zařízení, potěší i dospělé. Vtipný příběh s nádhernými ilustracemi pomáhá dětem porozumět určování času.

27.03.2020 5 z 5


Léčivý rodokmen Léčivý rodokmen Lenka Šnajdrová

Pro každého z nás je důležité propojení se životy našich předků. Porozumět tomu, jak svá trápení a bolesti řešili, může pomoci řešit naše současné starosti.

26.03.2020 5 z 5


Příběh vážky Příběh vážky Monique Gray Smith

Silná osobní výpověď mladé ženy, která během dospívání propadne alkoholu. Kniha přináší poselství, jak je pro nás všechny důležité znát své kořeny a identitu.

26.03.2020 5 z 5


Toníkův zlý sen ... a jak mu s ním babička pomohla Toníkův zlý sen ... a jak mu s ním babička pomohla Ben Furman

Kniha se věnuje neobvyklému tématu - nočním můrám dětí. Kromě příběhu malého Toníka jsou v knize i užitečné rady pro rodiče, jak si se zlými sny svých dětí poradit.

25.03.2020 5 z 5