iva23 iva23 komentáře u knih

Poťouši a zloděják Poťouši a zloděják Miloš Kratochvíl

Moc hezké, doporučuji. Akorát ten závěr mi připadá takový useknutý.

04.03.2015 3 z 5

Kavárna na pláži Kavárna na pláži Lucy Diamond (p)

Kniha na jedno odpoledne, příjemně naladí představou o pláži, letních večerech a o lahodném občerstvení. Příběh sám jednoduchý, trochu ve stylu Čokolády.

02.03.2015 3 z 5

Římanka Římanka Alberto Moravia (p)

Kniha, která se čte jedním dechem.

26.02.2015 5 z 5

Kuba nechce prohrávat Kuba nechce prohrávat Petra Braunová

Hezké, doporučuji.

03.12.2014 4 z 5

Na křídle větrného mlýna Na křídle větrného mlýna František Kožík

Krásný příběh jedné zajímavé ženy a jejích neméně zajímavých přátel, známých a příbuzných. Doporučuji pro pohlazení duše.

24.11.2014 4 z 5

Proces Proces Franz Kafka

Mě prostě Kafka nebaví, ten jeho tok myšlenek pro mě nemá logiku, žádné jeho dílo jsem nedočetla, i když šancí dostal několik. Lepší je číst o něm než od něho.

01.10.2014

Respektovat a být respektován Respektovat a být respektován Pavel Kopřiva

Z knihy jsem si vzala to, co pasuje k povaze mé i k povaze mojí dcery a super. Funguje to a ostatní jen koukají!

25.09.2014 3 z 5

Kubula a Kuba Kubikula Kubula a Kuba Kubikula Vladislav Vančura

Jako malá jsem ji opakovaně začínala číst, ale nikdy nedočetla.

10.03.2014 2 z 5

Dětská encyklopedie Dětská encyklopedie Bohumil Říha

Některá hesla se mi moc líbila a dodnes si je pamatuji, některá mi připomínala nudná ideologická vysílání v naší televizi (to byl rok 1986).

28.02.2014 4 z 5

Medvídek Pú  (20 příběhů) Medvídek Pú (20 příběhů) A. A. Milne

Souhlasím s Phoenix16.cz: nikdy mě to nebavilo.

28.02.2014 1 z 5

Motýlek Motýlek Henri Charrière

Paráda, stokrát lepší než film.

24.02.2014 5 z 5

Sto roků samoty Sto roků samoty Gabriel García Márquez

Zkoušela jsem číst před několika lety, vím, že patří mezi jednu z nejoblíbenějších knih, přesto jsem jí vůbec nepřišla na chuť a ani nedočetla. Když čtu komentáře asi to s ní letos zkusím znovu...

24.02.2014 5 z 5

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Moje nejoblíbenější kniha, krásné líčení přírody, vztahů a života na vsi. Zachycení Štěpčina dětství, dospívání a pak kruté procitnutí po svatbě je prostě nepřekonatelné. Filmová adaptace mě zklamala, film začíná v půlce knížky a končí zbytečnou scénkou s malým děvčátkem.

20.02.2014 5 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Mezi námi: trochu kravina, ale bavilo mě to..

13.07.2023 4 z 5

1945: Léto běsů 1945: Léto běsů Miloš Doležal

Takovéto příběhy mají být součástí dějepisu na základních školách. Děkuji, pane Doležale.

14.04.2023 4 z 5

Vlak do Samarkandu Vlak do Samarkandu Guzel Jachina

Strašné. A tak krásně napsané..

09.03.2023 5 z 5

Historička Historička Elizabeth Kostova

Fakt se to trochu dost vleče, přitom hezky napsané.

20.04.2021 2 z 5

Trans Trans Adam Southward

Moc dobré, napínavé, nedalo se přestat číst. Ač jsou zde některá klišé, typická pro moderní detektivky, věrohodné hororové prvky je spolehlivě zastínily.

01.11.2020 3 z 5

Nové Mikulášovy patálie – Sváteční oběd Nové Mikulášovy patálie – Sváteční oběd René Goscinny

Některé věty trošku těžkopádné, chybí mi zde lehkost Patálií z r.1973. Až jsem si říkala, že to snad ani nepřekládala stejná paní. Škoda, jinak fajn knížka.

05.06.2020 4 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Tenhle díl se vleče nejvíc, ale jsou tam úseky s krásně popsanými duševními stavy a ke konci to zas chytne ten správný šmrnc, takže jdu nedočkavě na poslední díl.

24.02.2020 3 z 5