Iveta248 komentáře u knih
V divočine nič také ako dôvera neexistuje. To slovo potrebujú iba ľudia.
Pútavé čítanie o osudoch ľudí nejakým spôsobom viac - či menej spätých s vlkmi.
Knihu som si dávkovala postupne pri káve či čajíku. Obdivujem autora za jeho odvahu vybrať sa do miest, ktoré sa bežne nenavštevujú a sú považované za nie veľmi bezpečné. Opisy krajín, miest ako aj zážitky vytvorili iný obraz o krajine ako je prezentovaná.
Povojnový príbeh z pohraničia vyrozprávaný dievčatkom, Pekný, dojemný a smutný príbeh z neľahkého obdobia . Odporúčam, čítanie na jeden dych. Obludnosť tejto doby už skončila, no memento by malo platiť práve aj tomto čase.
Nováčik Krauz ako kriminalista na oddelení vrážd a zároveň ako básnik zo stredoškolských čias. Napätie a typický dánovský humor.
Po prečítaní knihy som uvažovala, čo mi príbeh Mathey priniesol. Asi nič moc.
Patrí medzi moje obľúbené knihy. Príbeh zo starovekého Egypta, kde hlavný hrdina Sinuhe je zároveň rozprávačom. Dej, krásne myšlienky, úžasný Egypt . Toto napísal Egypťan Sinuhe, ktorý celý život bol sám. Posledná veta z knihy - aj keď žiješ medzi ľuďmi, život si odžiješ sám.
Publikácia s mapkami a obrázkami nám ukáže, ako sa žilo v starovekých mestách, prevedie nás zabudnutými krajinami, poukáže na miznúce miesta ako aj ohrozené svety. Zaujímavé čítanie a ak ste navštívili niektoré z týchto miest - o to sugestívnejšie.
Dobré rady, cviky, techniky nordic walkingu ako aj jeho história.
Milý príbeh. Mladý ošetrovateľ - príbeh jeho života ako aj osudy jeho klientov. Kniha, ktorá pohladí dušu. Odporúčam.
Krátke poviedky z afrického vidieka. Magické príbehy obyčajných ľudí - skutočnosť sa prelína s fantáziou a mágiou, typickou pre Afriku, nechýba náznak čierneho humoru. Obálka ako aj prebal podčiarkujú farebnosť a dobrosrdečnosť Afriky.
Lovec mozgov -personalista - muž, ktorému to páli. Popri svojej práci má rád aj diela slávnych maliarov, ktoré si sofistikovane privlastňuje , a tým si prilepšuje k svojmu nákladnému životu. Nový kandidát na manažérsky post mu však zmení jeho zabehnutý život. Začína boj o prežitie.
Príbeh plný života a hrejivej lásky odohrávajúci sa v mrazivej Aljaške. Rozprávka ako skutočnosť a možno aj naopak.
Voľné pokračovanie Dopplera. Veľmi dobrý štýl písania, absurdné situácie vykreslené s humorom. Koniec ako z filmového plátna. Prečítajte, neoľutujete.
Pre mňa až brutálny námet. Ale zase výborné spracovanie, napätie, nečakané zvraty. Obálka super. Aktuálny doslov.
Výborné čítanie pre priaznivcov Freddieho. Medzníky jeho života - stručné a výstižné - s krásnymi ilustráciami. Určite odporúčam prečítať.
Netradičný príbeh muža - otca detí- ktorý sa rozhodol vzdať všetkého pohodlia a vymožeností civilizácie a rozhodne sa pre život v lese. Zaujímavé názory, pohľady na ľudí, civilizáciu a prírodu
Netradičná detektívka plná záhad. Hlavný hrdina prežije jeden deň v telách rôznych ľudí, a tak skladá mozaiku príbehu, kde výsledkom má byť samozrejme určenie páchateľa.
Treba čítať pozorne, pretože sa stratíte nielen v postavách ,ale aj v čase. Veľmi som ocenila zoznám postáv v úvode knihy.
Desivý príbeh, živo som si pri čítaní predstavovala všetky predostreté udalosti. Skvele napísané.
Napínavý psychotriler. Autor opäť nesklamal - zaujímavý námet, príbeh má spád, napätie, zvraty v deji, živý opis postáv a ich konania. Čítanie na jeden dych. Kto má rád tento žáner, prečítajte :)
Cestovateľský denník - zápisky ženy z ciest po Ázii ako aj z dobrovoľníckeho programu. Spoznáme zaujímavosti navštívenej krajiny, mentalitu ľudí a ocitneme sa bez všetkých vymožeností civilizácie v tábore dobrovoľníkov. Prejdeme civilizáciou až do džungle, či opustený ostrov. Nielen zážitky, ale aj zamyslenie nad spôsobom života a následkami bezhlavého konzumu. Bonusom knihy je nielen text ale aj možnosť si pozrieť autentické videá z navštívených krajín.