iveta3689 iveta3689 komentáře u knih

Temná věž 1: Zrození pistolníka Temná věž 1: Zrození pistolníka Peter David

Temná věž je moje srdcová záležitost. Byla jsem zvědavá, nakolik se podobají moje představy a představy autorů a vůbec nejsem zklamaná. Po grafické stránce vynikající práce a děj je prostě špička. Jen nepřináší nic nového, je to přepsaná část Čaroděje a skla. Což mi ale nevadilo, ráda jsem si oživila tento příběh.

13.10.2016 5 z 5

Izolovaný Izolovaný Sebastian Fitzek

Napínané, velmi čtivé. Místy jsou dost naturalisticky popsané scény pitvy a mučení, vždycky jsem byla ráda, že jsem už za nimi. Konec byl trochu očekávaný, ale neubralo to na napětí. Hodně dobře napsaná kniha.

09.10.2016 4 z 5

Sběratel dýmek Sběratel dýmek Katja Kettu

Tato kniha mě vůbec neoslovila. Povídky byly nudné, místy zbytečně vulgární. Dočetla jsem ji jen proto, že jsem čekala na něco výraznějšího.

06.10.2016 1 z 5

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Vtipná, milá, nenáročná oddechovka.

04.10.2016 3 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Dobrá knížka, dlouhá, ale ne rozvleklá. Super příběh, napínavý až do konce. Trochu předvídatelný, ale nevadilo mi to. Určitě si přečtu další od autorů, velmi mě to bavilo.

30.09.2016 4 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Kniha není špatná, ale asi pro jiné čtenáře, než pro mě. Milostná dramata nevyhledávám, takže tento příběh mě nebavil. Reálie jsou ale skvěle zpracované, námět dobrý, postavy trochu černobílé. Celkově mě kniha nenudila, ale nemusela bych ji číst znovu.

25.09.2016 3 z 5

Poslední dobrý muž Poslední dobrý muž A. J. Kazinski

Námět je dobrý. Ze začátku mě to i bavilo, ale tak od poloviny začal děj dost drhnout, bylo to takové rozvláčné a nudné. Dočetla jsem sice až do konce, ale spíš silou vůle než ze zvědavosti.

23.09.2016 3 z 5

Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Typická sbírka povídek. Některé lepší, některé slabší, ale s tím rozdílem, že ty lepší, jsou prostě špičkové. Povídky spíš nemusím, mám radši romány (a u Kinga hlavně ty tlusté :)), ale takhle knížka nezklamala. Příběhy jsou dobře namíchané, samozřejmě nechybí odkazy na jiná díla a hlavně zmínka o Věži mě vážně potešila.

11.09.2016 4 z 5

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Mám takový rozpačitý pocit. Kniha má dobrý nápad, 2 dějové linie mě obvykle baví. Příběh má ale dlouhé pasáže, kdy se vůbec nic neděje, a potom je najednou konec. Hlavní hrdinové jsou neslaní nemastní. Ale zase nejsem natolik odrazená, abych se nepodívala do jiných autorčiných knížek.

04.09.2016 3 z 5

Teror Teror Håkan Östlundh

Dost mě to nebavilo. Nechtěla jsem knížku jen tak odložit, protože téma bylo zajímavé, ale zpracování už ne. Nedařilo se mi začíst a po pár stránkách jsem měla chuť skončit (a tak pořád dokola).

28.08.2016 2 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Mám z ní trochu rozporuplné pocity. Děj je výborný, napínavý, ale konec nestál za nic. Celkově mám z knížky dobrý pocit, ale znovu bych ji číst nemusela.

11.08.2016 4 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Tess Gerritsen

Dobrý příběh, napínavý od začátku do konce. Autorka nepíše zbytečnou omáčku, ale přesto umí perfektně vykreslit postavy i prostření. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo že je vlastně vrah.

09.08.2016 4 z 5

Bohové viny Bohové viny Michael Connelly

I soudní drama může být zajímavé, ale tato kniha to nebyla. Místy se objevily světlejší oakmžiky, takže jsem ji nakonec nějak dočetla, ale na víc jak 2 * to není.

06.08.2016 2 z 5

Jarní mrtví Jarní mrtví Mons Kallentoft

Od detektivky čekám, že vtáhne do děje a nepustí až do konce. Tohle bylo neslané nemastné. Navíc nadrženost hlavní hrdinky byla trochu mimo, klidně si ji mohl autor nechat do jiné knihy.

04.08.2016 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Po delší době jsem četla knihu, kdy je detektiv normální (žádný alkoholik, na drogách nebo s bludy v hlavě), což je docela příjemná změna :) Neubíralo to na zážitku. Kniha je napínavá od začátku do konce a už mám od autora přichystané další.

01.08.2016 5 z 5

Pátá kolona Pátá kolona Robert Hofman

Strašná nuda. Čekala jsem něco napínavého, třeba špionážního, ale nedělo se vůbec nic. Je to taková situační tlachárna. Dočetla jsem ji jen proto, že má jen 150 stránek.

25.07.2016 2 z 5

První rodina První rodina David Baldacci

Námět super, uvěřitelný příběh. Autor držel agenty při zemi, takže nemuseli předvádět žádné nadpozemské výkony (což je pro příběh vždycky dobře :)). Hodně čtivý román.

24.07.2016 5 z 5

Nikdy není pozdě Nikdy není pozdě Mary Higgins Clark

Nebavila mě. Ze začátku to vypadalo na slibný příběh, ale postupem času se vlastně nic nedělo. Příběh s únosem syna byla v knize naprosto navíc. A v hlavním příběhu mě nakonec ani nezajímalo, kdo že je vrah. Dočetla jsem jen silou vůle.

21.07.2016 2 z 5

Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Knihu jsem začala číst trochu s obavami. Něchtělo se mi moc číst o nějaké kopii Lisbet. Ale vážně mě dostala. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne a jsem nadšená. Má rychlý spád a chytne a nepustí.

17.07.2016 5 z 5

Hrozba patriotů Hrozba patriotů Steve Berry

Už jsem četla od Berryho zajímavější knížky, ale zklamaná nejsem. Má to spád, téma je skvěle vybrané, zpracování dobré. Určitě ji mohu doporučit.

17.07.2016 4 z 5