Ivetaa Ivetaa komentáře u knih

Hovory s Janem Masarykem Hovory s Janem Masarykem Viktor Fischl

To je tak nadčasové čtení, až mi běhá obrazně mráz po zádech.
"Lidi jsou nejhloupější stvoření, jaká kdy žila na téhle planetě!"
"Proč musí ti, kdo bojovali za svobodu, vždycky začít utlačovat druhé, sotva vyhráli?"

10.10.2024 5 z 5

Knihovna na Páté avenue Knihovna na Páté avenue Fiona Davis

V jakou tragédii může vyústit nevinná klukovina - hezké čtení.

05.10.2024 5 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Chtěla jsem oddechové čtení a dostalo se mi ho. Vtipné pasáže a sympatické postavy mě rozesmávaly nad očekávání docela často a těším se na pokračování.

23.09.2024 5 z 5

Odešla do tmy Odešla do tmy Claire Douglas

Náhodně vybraný román mě zaujal neotřelým stylem psaní, autorku si přidám do oblíbených. Napínavé čtení až do konce, a ten závěr - fakt nečekaně povedený.

22.09.2024 5 z 5

Pařížská knihovna Pařížská knihovna Janet Skeslien Charles

Není co napsat - anotace knihy podává vše, co bych napsala - skvělé čtení.

09.09.2024 5 z 5

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Náročné a hlavně smutné čtení.

07.09.2024 5 z 5

Osiřelé sestry Osiřelé sestry Shirley Dickson

Čím vším si musely sestry projít... Život nebude stále tak těžký. Jednou se na tebe usměje štěstí.

03.08.2024 5 z 5

Hvězdy nad statkem Falkensee Hvězdy nad statkem Falkensee Luisa von Kamecke

Celý příběh se točí kolem Isabelly, ale okrajově je zmínka o dalších osudech Charlotty. Alice, která je matkou Isabelly, zde má také trochu prostoru. Těším se na třetí díl...

29.07.2024 5 z 5

Psí štěstí Psí štěstí Petra Schier

Pohodové čtení a psí myšlenky a reakce na lidi vyjádřené v knize "nahlas" mě často rozesmávaly. Proto sahám rovnou i po volném pokračování - Kdo je tu šéf?

15.07.2024 5 z 5

Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Nevím, nevím. Nesedl mi styl psaní, zápletka dobrá, ale tak nějak jsem věděla od začátku, kdo je hlavní viník.

21.06.2024 3 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Krásné čtení a nepřestane mě udivovat ta skromnost žití. Prstýnek upletený ze slámy, srdíčko ze železa - to vše darované z lásky - mně vhání slzy do očí.

10.05.2024 5 z 5

Rozbité světy Rozbité světy Markéta Prášková

Není třeba slov - jen jeden citát z této překrásné knihy: "Kapitalismu je vlastní jedna vada - nerovnoměrné rozdělení bohatství. Socialismu je vlastní naproti tomu jedna ctnost - rovnoměrné rozdělení bídy".
Winston Churchill

28.04.2024 5 z 5

Odvážné cesty Odvážné cesty Christiane Gohl

Osudy zvěrolékařek, jejich dětí a vnoučat jsou touto třetí knihou završeny. Celá série je čtivá a každý jednotlivý díl něčím poučný a inspirativní.

19.04.2024 5 z 5

Advokátova dcera Advokátova dcera Anthony Franze

Skvělé počteníčko od začátku do konce.

22.10.2023 5 z 5

Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Krásně napsaný příběh o životě a naději.

22.10.2023 5 z 5

Návrat na panství Návrat na panství Amanda Geard

Nemohla jsem se začíst, střídání minulosti se současností bylo trošku náročné, ale pokud vás nikdo neustále nevyrušuje od čtení... pak je to příjemné počteníčko. Doporučuji.

29.08.2023 5 z 5

Jonášova kuchařka pro zdraví Jonášova kuchařka pro zdraví Josef Jonáš

Skvělé recepty a jak je zvykem u p. Jonáše, vše do detailu popsáno a vysvětleno.

08.05.2023 5 z 5

Nekonečný střih 2 - kalhoty, kraťasy, tepláky, legíny Nekonečný střih 2 - kalhoty, kraťasy, tepláky, legíny Lenka Velebová

Přesně podle anotace mi kniha hodně dala a střihová příloha v ní je super.

23.07.2022 5 z 5

Lékař Viktora Lékař Viktora Ota Dub

Kdysi v dávných dobách jsem knihu přečetla v rámci povinné četby na gymnáziu. Dnes jsem si ji s chutí přečetla znovu. Kéž je v dnešní uspěchané době víc takových lékařů.

28.06.2022 3 z 5

Učitelská dcerka Učitelská dcerka Dorothy Eden

Pohodové čtení na pár večerů

14.05.2022 4 z 5