Ivetaa | Komentáře u knih | Databáze knih

Ivetaa Ivetaa komentáře u knih

Vražda na panství Vražda na panství Fiona Grace

Skutečně oddechové čtení - víc není co napsat. Lacey je sice sympatická mladá žena, ale neskutečný chaos jednající na vlastní pěst i při řešení vraždy. Těžko uvěřitelné, co jí všechno prošlo.

17.02.2025 3 z 5

Těžké časy v Harpers Těžké časy v Harpers Rosie Clarke

Životní příběhy dívek z Harpers mě neskutečně baví. Některé z nich se vdávají, jiné zasnubují, a to vše na pozadí nastupující války. Autorka umí skvěle vylíčit dobovou atmosféru. Nejen nadšení mladých mužů jít bojovat za vlast, ale hlavně myšlenky a obavy obyčejných lidí - tady hlavně dívek z Harpers a jejich nejbližších přátel. Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

16.02.2025 4.5 z 5

Zlatá pomsta Zlatá pomsta René Anour

První díl se mi líbil více, tady už bylo na můj vkus hodně překombinováno. Občas jsem se v ději až ztrácela. Přesto vše do sebe na závěr zapadlo a přesto se budu těšit na pokračování - pokud nějaké bude.

13.02.2025 4 z 5

Vídeňská krev Vídeňská krev René Anour

Mladá začínající lékařka to neměla vůbec jednoduché. Vykonávat v té době výlučně mužské řemeslo bylo pro ni těžké a na každém kroku se setkává s nepochopením a neochotou naslouchat jejím názorům a přesvědčení. Sama na vlastní pěst se tedy vydává řešit pár kriminálních případů a tady mám trochu problém, co je ještě uvěřitelné a co přehnané do krajnosti. Těším se na pokračování.

13.02.2025 5 z 5

Všechny cesty vedou k tobě Všechny cesty vedou k tobě Mariana Zapata

Trošku naivní a neustále vystrašená hlavní hrdinka se občas chová zbrkle, ale přesto je sympatická a měla jsem pro ni pochopení, proč tomu tak je. Nádherně napsaná kniha bude ve mně dlouho doznívat.

09.02.2025 4.5 z 5

Tajemství modrého skarabea Tajemství modrého skarabea Rebecca Michéle

Čekala jsem trochu něco jiného, více napětí a více z archeologie. Román se čte dobře a jako oddechové čtení s kapkou romantiky nebylo nakonec vůbec špatné.

07.02.2025 3 z 5

Zásah odnikud Zásah odnikud Sandra Brown

Autorka prostě umí zaujmout od začátku až po napínavý závěr. Ráda si od ní přečtu cokoliv a vím, že nezklame.

05.02.2025 4.5 z 5

Dívky, které přežily Sibiř Dívky, které přežily Sibiř Anna Herbich

Smutné čtení, jen forma vyprávění byla zvláštní - každý příběh působil téměř jako delší novinový článek. Ovšem informace dlouhá léta utajované jsou k nezaplacení.

05.02.2025 2.5 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Příběh o ženě, která celý život trénovala, jak se přizpůsobit jakékoli situaci...

02.02.2025 4 z 5

Rododendron: Za horizontem osudu Rododendron: Za horizontem osudu Pavla Pavlíčková Kovaříková

Smutné čtení, ať byla doba tenkrát jakákoli, zarazila mě ta odevzdanost ale zároveň (ne)smíření poprat se s osudem. Kniha se čte sama a nevím, jak bych se se vzniklou situací v té době popasovala já osobně.

01.02.2025 3 z 5

Za svitu měsíce Za svitu měsíce Jennifer Anton

Příběh obyčejných lidí, kteří chtěli žít obyčejný život. Konec byl useknutý, zrychlený - škoda - sága je hodně čtivá, až tak, že se nedá kniha odložit.

01.02.2025 3.5 z 5

Čtenářský klub osamělých srdcí Čtenářský klub osamělých srdcí Lucy Gilmore

Očekávala jsem od knihy více, než mi bylo dáno. Nesympatické postavy, děj se neskutečně vleče a je založený na citátech z jiných knih. Tak jdu tedy proti proudu - měla jsem problém knihu dočíst a pro mě nuda a velké zklamání.

28.01.2025 0.5 z 5

Roky na břehu Elbchaussee Roky na břehu Elbchaussee Lena Johannson

Není co víc napsat - anotace ke knize je hodně obsáhlá - snad jen, že je opět otevřený konec, tak se budu těšit (doufám) na pokračování.

27.01.2025 5 z 5

Devatenáct schodů Devatenáct schodů Millie Bobby Brown

Smutný příběh podle skutečné události - název knihy vznikl podle tragédie, která se odehrála na (pouhých) devatenácti schodech do metra. Píši pouhých, ale ty následky byly katastrofální. Životní láska hlavní hrdinky je jaksi upozaděna, o to víc mi byl sympatický Bill - její přítel z dětství, ten se zachoval jako "frajer". Knihu se nedalo odložit, je napsaná čtivě - i přes vážné téma.

27.01.2025 4 z 5

Slunce nad zátokou Slunce nad zátokou Phillipa Ashley

Krásné - chtěla bych být archeoložkou, aby mě osud zavál do stejných končin, kde se příběh odehrává a potkávala ty samé skvělé lidičky. Realita je jiná, a proto čteme a čteme.

23.01.2025 5 z 5

Sněhulčina koleda Sněhulčina koleda Kristen McKanagh

Opět pohoda při čtení. Hlavní "postava" kočičky zůstává a dělá lumpárny, jak se dalo čekat...

20.01.2025 5 z 5

Sněhulčiny Vánoce Sněhulčiny Vánoce Kristen McKanagh

Pohodové čtení o přátelství a vztazích.

20.01.2025 5 z 5

Květy v poušti Květy v poušti Elizabeth Haran

Autorka patří mezi mé oblíbené autory. Já prostě zbožňuji příběhy z Austrálie a ani tento nezklamal.

18.01.2025 5 z 5

Místo na slunci Místo na slunci Elizabeth Haran

18.01.2025 5 z 5

Poslední povinnost Poslední povinnost Paul Carson

Starší román z mého oblíbeného lékařského prostředí a děj by se mohl klidně odehrávat v dnešní době. Tak dobře je kniha napsaná.

08.01.2025 5 z 5