ivulka15 ivulka15 komentáře u knih

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Hezký příběh o nelehkém osudu.

05.03.2017 5 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Upřímně řečeno vážně nevím,jak bych reagovala být v podobné situaci.Určitě je těžké být v kůži člověka jako byl Einar. Ale můj obdiv patří hlavně Gretě,za to jak situaci přijala a za všech okolností stála při Einarovi( Lili).A to všechno ve 30 letech minulého století! Klobouk dolů před odvahou jakou oba projevili. A navíc je tento příběh opravdu skvěle napsaný.

04.02.2017 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Strašně moc se mi to líbilo. Zasmála jsem se, byla jsem rozčilená, smutná i vyjukaná a to vše na pouhých 230 stranách.

15.01.2017 5 z 5

Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Moc hezká romantika.Jak už je u této spisovatelky obvyklé i tady se vzájemně proplétají dvě časové roviny.A zase se mi ta historická část líbila víc. Ale za tím nejspíš vězí moje nostalgie starých časů, kdy " muži byli mužní a ženy křehké květinky".

27.12.2016 4 z 5

Miláčkové z metra Miláčkové z metra Kate Spencer

Milá romantika.

16.12.2023 4 z 5

Vandrovní apatykářka Vandrovní apatykářka Iny Lorentz

Toto byl takový Chuck Norris v sukních.

28.07.2022 2 z 5

Muž bez tváře Muž bez tváře Caimh McDonnell

Jiná a vtipně napsaná detektivka.

21.09.2021 4 z 5

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Serie s novým hrdinou začala slibně,tak uvidíme.

29.06.2021 4 z 5

Krajina nočních jezdců Krajina nočních jezdců František Niedl

Celá tetralogie se mi líbila ale již dosti bylo Hynka Tase z Boru.

21.10.2020 4 z 5

Milostný dopis Milostný dopis Lucinda Riley

Většinou si u knížek této autorky báječně odpočinu. Ale tohle bylo příliš zamotané a za vlasy přitažené. Jak už to tak bývá méně je prostě někdy více.

17.04.2020 2 z 5

Výběr z české poezie Výběr z české poezie Jana Eislerová

Jsem moc ráda,že díky čtenářské výzvě, se mi dostala do rukou kniha poezie.Téměř jsem zapoměla jak krásné některé české básně jsou a jak dokáží pohladit po duši.

28.03.2020 5 z 5

Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Kniha byla velmi čtivá a tento autor je můj oblíbenec. Ale jiné jeho knihy jsou prostě lepší.

27.01.2020 4 z 5

Štvanec Štvanec Michael Robotham

Velmi čtivý ale velmi málo uvěřitelný příběh.

16.10.2019 3 z 5

Vor v zakone - hlava mafie Vor v zakone - hlava mafie Vítězslav Jareš

Velmi čtivé,docela děsivý pohled do zákulisí.

24.06.2019 4 z 5

Hon na motýly Hon na motýly Jiří Hanibal

Četla jsem od tohoto autora skvělé historické romány a skoro nemůžu uvěřit,že je psal stejný člověk. Tohle bylo fakt slabé.

20.06.2019 2 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Tato autorka píše svým osobitým stylem a proto mi vždy chvíli trvá než se začtu,ale pak.......no prostě mě zase dostala.

26.12.2018 4 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Velmi dobře napsané a strašně smutné.

30.10.2018 5 z 5

Císařská vyhlídka Císařská vyhlídka Hana Marie Körnerová (p)

Jako malá jsem milovala pohádky. Dodnes si ráda s chutí nějakou tu" pohádku" přečtu. A tato autorka tuto moji potřebu dokonale naplňuje.

18.08.2018 4 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Knihy z tohoto žánru zrovna nevyhledávám ale tohle bylo sakra dobré. Střídavě jsem se bavila,fandila a bála se jak to nakonec dopadne. Napínavé od začátku až do samého závěru.

25.03.2018 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Nesbo dokázal i na pouhých 150 stranách rozehrát brilantní příběh. No nebyl snad ten nájemný vrah s měkkým srdcem k sežrání?

21.05.2017 5 z 5