Ivuska.09 komentáře u knih
Sladký příběh plný romantiky, jenž je doplněna intrikami a nějakou tou zradou. Nebylo to špatné, ale zároveň v knize nebylo nic, čím by se lišila od ostatních románů stejné kategorie. Zkrátka taková pohádka pro ženy.
Po přečtení Pláže v Chorvatsku jsem byla trochu zklamaná a měla jsem obavy, že už nic nebude tak skvělého jako Pekárna a Cukrárna. Ale víte co? Hotýlek je minimálně stejně tak dobrý, možná ještě o fous lepší než předchozí zmíněné. Přesně takhle to mám ráda: pohoda, útulno, oheň v krbu, teplé ponožky, hrnek horké čokolády a sem tam nějaký ten problém, který je třeba vyřešit. Lucy si vedla skvěle. A bavilo mě i to, že se postupně do příběhu vrací postavy, které už z vedlejších rolí známe z předchozích dílů. Takže tohle byl krásný příběh, který s radostí doporučuji!
Mně se kniha líbila. Téma sice není nijak originální, ale zpracování je dobré. Je to napínavé, těžko se mi příběh odkládal, má to švih. Pár věci na závěr si autorka sice mohla i odpustit, aby působil příběh reálněji - ale to už jsem byla tak zvědavá, jak to dopadne, že jsem závěr hltala, ať už byl jakýkoli. Je to přesně ten typ příběhu, který ve vás vyvolá spoustu emocí - respektive některé z hlavních postav... Já doporučuji.
Krásný příběh, který má přesah i pointu. I když byste to třeba podle názvu (a obálky) ani nečekali. Je v něm toho ukrytého mnohem více, než by se (na první pohled) mohlo zdát. Minulost postupně vyplývá na povrch a ovlivňuje přítomnost hlavních hrdinů. Některé dějové zvraty nejspíš odhadnete, ale ani to mě od čtení neodradilo.
Tohle je úplně jiné než autorčiny předchozí knihy. A vůbec nechápu, proč je kniha zařazená mezi thrillery. Do tohoto žánru určitě nepatří. Spíš je to takové rodinné drama: manžel má tajemství, manželka má tajemství a řeší dilema, kdy se tomu druhému svěřit. Mám-li knihu hodnotit jako thriller, bude hodnocení nízké. Autorka vám totiž už vše prakticky na samotném začátku naservíruje až pod nos. A vy už pak jen čekáte a čekáte, protože víte, že ještě musí přijít nějaký zvrat. Možná to někdo vnímá jinak, ale já se nedočkala. Jako rodinné drama bych knihu hodnotila lépe - nečekala bych od ní totiž to, co od thrilleru. Jako thriller je příběh neuspokojivý, jako rodinné drama je průměrný. Pro mě důkaz toho, jak důležité je příběh správně zařadit.
Tuto sérii si užívám od samotného začátku. Nicméně musím přiznat, že tento díl mě bavil nejméně. I tak to ale pořád bylo skvělé čtení. A kdo má rád tajemství, záhady a hru se slovy, určitě si užije i tento příběh.
Dokonalost! Bavila mě Tatérka a bavil mě i Inkoust. Děj má spád, vraha neodhalíte na první dobrou, nebudete chtít přestat číst... Nechci knihy srovnávat, v něčem je každá z nich lepší, za přečtení stojí obě. A doporučuji číst postupně, protože ve druhém dílu teprve probíhá soud ohledně případu z prvního. Plus se samozřejmě rozvíjejí i postavy, takže byste se zbytečně o spoustu věcí ochudili.
Asi to nebude čtení pro každého, ale já jsem byla s příběhem spokojená. Originální téma - přece jen seznamkové aplikace jsou zpracované tak, jak jsem na to zatím nikde nenarazila. Hlavní hrdinka mi byla sympatická (i když každému třeba nebude) a svým chováním by snad mohla některým ženám otevřít oči.
Romány v dopisech nepatří mezi mé oblíbené literární formy. Nicméně tahle kniha se v tomto směru povedla. Děj byl zajímavý a čtenář jistě bude polapen zvědavostí ohledně toho, jaký příběh se za zapomenutým rukopisem skrývá. Pozitivně laděný příběh v dnešní době jistě spousta čtenářek ocení.
Všichni už asi víme, co od těchto dvou autorek očekávat. Líbí se mi jejich styl psaní: příběhy jsou poutavé, jednoduché, plné jiskření. Nicméně k ději mám u tohoto vyprávění pár výhrad: děj byl pro mě těžko uvěřitelný, takže já bych raději něco reálnějšího. Nicméně svůj účel kniha splnila.
Tahle kniha od paní Jakoubkové mě moc bavila. Je to jednoduchý příběh, ale čtivý. V jistém smyslu i velmi poučný. Mezi jejími romány patří rozhodně k těm povedenějším.
Po delší době zase kniha, od které jsem dostala mnohem méně, než jsem čekala. Pointa příběhu nebyla vůbec špatná, ale styl psaní mě nebavil. Celkově se vše hrozně vleklo, příběh byl rozvláčný a plný zbytečných odboček.
Anotace knihy mě zaujala. Když jsem se pustila do čtení, chvíli jsem měla dojem, že tento příběh zase tak dobrý nebude, ale po pár stránkách jsem se začetla. Druhá polovina nabrala na obrátkách a musím se přiznat, že rozuzlení mě překvapilo - tato varianta mě napadla až ve chvíli, kdy mi ji autorka začala s většími náznaky předkládat. Takže za mě docela povedený thriller.
Já jsem spokojená, dokonce se mi tento díl z celé série asi líbil nejvíce (alespoň zatím). Bylo to pohodové čtení s pěknou atmosférou (napětí a vzrušení je tam podle mě také dost). Baví mě autorčin nápad postupně rozplétat osudy různých postav. Jsem zvědavá, koho zvolí za hlavní hrdiny příště.
Já se bohužel přidám k těm čtenářům, kteří jsou spíše zklamaní. Čekala jsem mnohem víc, než jsem dostala. První polovina příběhu byla ještě docela dobrá - převládala tam spíše realita a byla jsem zvědavá, co se bude dít v imaginárním světě (kam autor směřuje). Pak se to ale úplně zvrtlo - děj mě přestal zajímat, napětí zmizelo a jen jsem si říkala, co tohle má vlastně být... Takže tohle opravdu nebyl můj šálek čaje, mám mnohem raději reálnější příběhy.
Kdybych nevěděla, kdo tuto knihu napsal, asi bych se do ní nepustila. Autorku znám z Instagramu a její styl humoru mám ráda. A jsem nadšená, že kniha je přesně taková jako příspěvky na jejím kanálu. Navíc čokoláda, Harry Potter, pár tipů na fajn filmy a pak středoškolská atmosféra a trápení s láskou. Společně vše tvoří dobře vyváženou kombinaci. A i když tušíte, jak to všechno dopadne, tak to prostě dočtete, protože vás to bude bavit. A ano, grafické zpracování se opravdu povedlo.
Autorka Sarah Pinborough ve mně už po několikáté zanechala velmi rozporuplné pocity. Uznávám, že psát umí. Hlavně druhá polovina thrilleru má obrovský spád a dostane vás přesně do takového momentu, že vůbec nebudete tušit, co se vlastně odehrálo a kdo za tím stojí. Tohle je typické pro všechna její díla. A proto je čtu. Jenže první polovina příběhu zase tak skvělá nebyla. Pořád jsem si říkala, v jakém kruhu se to motáme a co se z toho vyvine (zapeklité vztahy ve vyšších společenských vrstvách, rituály-voodoo-magie...) - když má tak vysoké hodnocení, měla by přece nabídnout něco víc? Ano, nakonec jsem to dostala. Ale ten začátek klidně mohl být stručnější, abych se tím nemusela prokousávat. Pak by to bylo celé skvělé.
Pohádka pro dospělé, která neurazí, ale ani extrémně nenadchne. Nenáročné, pohodové, sice dost předvídatelné, ale i tak ideální čtení na propršený víkend.
Bohužel, tohle není kniha pro mě. Začátek se mi docela líbil a byla jsem zvědavá, kam se příběh bude ubírat. Jenže postupně mě bavil méně a méně... V základní dějové lince je vloženo mnoho dalších příběhů, které nejprve nedávají smysl. Pozitivní je, že postupně do sebe vše bude zapadat, ale mě nebavil ani svět, který autorka vytvořila. I když byl vlastně originální. Toto vyprávění bych doporučila skutečným milovníkům fantasy, ti v něm snad najdou to, co mají rádi. Já jsem po přečtení anotace čekala něco trochu jiného...
Stejně dobré jako první díl. Pro někoho, kdo si nepotrpí na pořádnou dávku šmejdění a drbů, tato série nebude. Ale já jsem si odpočinula a pobavila se.