Ivuska.09 komentáře u knih
Skvělý příběh, který má čím zaujmout. Vyskytuje se v něm poměrně hodně postav a jejich osudy jsou propleteny mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát. Zápletka je promyšlená a troufám si tvrdit, že konec vás překvapí.
Jak to, že mi tato kniha unikla ve chvíli, kdy byla vydaná? Tohle byl bravurní příběh. Konečně zase kniha, která vás k sobě naprosto připoutá. Budete chtít vědět, čeho je hlavní hrdinka schopná. A pak budete chtít vědět, jak to celé dopadne. Nemohla jsem se odtrhnout!
Už první autorčina kniha se mi líbila. Netušila jsem ale, že tahle bude ještě lepší. Povinná četba pro všechny teenagery! Minimálně v jedné oblasti by se mohli z příběhu poučit: internet je mocný pán, ale lidé, které prostřednictvím něj poznáte, nemusí být důvěryhodní. Třeba to díky tomuto příběhu uvízne v paměti alespoň někomu. Je to poučné, je to čtivé, je to plné emocí. Rozhodně doporučuji.
V knihách této autorky často hraje hlavní roli láska mezi mužem a ženou (a různé patálie s ní spojené). Rozhodně nechci tvrdit, že tady tomu je jinak, ale mnohem důležitější je zde podle mě láska mateřská. Hlavní hrdinka má totiž velmi komplikovaný vztah s matkou. Právě matka neustále své dceři určuje směr, jakým se bude ve svém životě ubírat. Jenže je tu jeden zásadní problém: vůbec nebere ohled na Stelliny sny. Stella si jednoho dne uvědomí, že maminka je zastáncem až příliš přísné výchovy. A tak začne jejich vztah gradovat... Mně se román líbil, dostala jsem přesně to, co od této autorky očekávám.
Mě tato knížka bohužel vůbec nenadchla. Druhá polovina příběhu byla lepší než ta první, ale to už v mých očích nic nezachránilo. Některé scény na mě byly až moc nechutné (vzhledem k tomu, že jde o thriller). Navíc celou dobu víte KDO, tušíte CO, jen nevíte PROČ. To zjistíte až v samotném závěru (tady mohu autorce přidat body za to, že se ji ještě podařilo čtenáře zmást), ale ani tak to není příběh, který bych chtěla doporučovat. Mně tohle nesedlo.
Já mám autorku Teri Wilson prostě ráda. Sice jsou to takové pohádkové příběhy, mnohdy jednoduché, ale zároveň neskutečně čtivé. Královnou krásy z donucení jsem zhltla za jeden večer, potřebovala jsem se odreagovat něčím, u čeho úplně vypnu. Byla jsem spokojená: chválím i závěr, čekala jsem, že to mezi sestrami dopadne jinak. Je to nenáročná romantika, která však zaujme.
Hodnotit tuto knihu je velmi obtížné. Musím říct, že se mi četla dobře: příběh mě bavil a poháněla mě dál touha zjistit, jak to vlastně všechno bylo. Celou dobu víte, že je něco špatně, kamarádky něco skrývají, ale netušíte, co se z toho všeho vlastně vyklube. Samotný závěr je pak ale zklamáním. Myslím, že autorka to mohla všechno ještě více zkomplikovat a nějaké to šokující tajemství přidat. Mně chyběl "wau" efekt.
Musím souhlasit s ostatními komentáři: začátek knihy byl slabý. Události na prvních stránkách mi přišly hodně bláznivé a říkala jsem si, že tohle snad ani nedočtu. Nicméně celkově román nemá špatné hodnocení, tak jsem si řekla, že vydržím. A cca od první čtvrtiny se mi příběh líbil. Nakonec jsem si čtení užila, zasmála se a zhltla zbývající část vyprávění (cca 3/4 románu) na jeden zátah. Pokud máte rádi nenáročné příběhy, tak se vám patálie Emy určitě budou líbit.
Já jsem od této knihy dostala vše, co jsem očekávala. Napětí, pátrání, manipulaci... Jednu věc příběhu upřít nemohu, opravdu vás dokáže pohltit. A ani závěr nebyl špatný, na prvotinu je to určitě povedené dílo. Jsem zvědavá, jaký potenciál v sobě ještě autorka ukrývá.
V zajetí klamu - kniha, na kterou jsem dostala spoustu doporučení. A souhlasím, je to povedený příběh. Minimálně v tom směru, že rozhodně má potenciál k tomu, aby své čtenáře zaujal. Co se týče samotného závěru, pro mě zase tak nečekaný nebyl. Nicméně i tak ale mohu říct, že mě děj absolutně pohltil a čtení jsem si užila.
Já jsem velmi příjemně překvapená, mně se tento příběh skvěle trefil do vkusu. Dvě dějové linky, jedna z minulosti, druhá ze současnosti. Obě samozřejmě propojené, zhruba v půlce knížky minulost nahradí přítomnost. Rodinné spory, které trvají už pěknou řádku let. A jedna malá pekárna, která čeká na své znovuotevření. A bohatý muž, který se domnívá, že se kolem něj bude točit celý svět... Naštěstí hlavní hrdinka jen tak nic nevzdá. Já se těším na další díl.
Tato kniha ukrývá trochu jiný příběh, než jsem původně čekala - romantika tady opravdu není hlavním tématem. Pro mě je tohle čtivo vedoucí k zamyšlení, kam až může vést platonická láska. Nakonec bylo pro hlavní hrdinku dobré, že to všechno bylo tak, jak to bylo. Určitě doporučuji starším ženám, hlavní hrdinka je padesátnice, takže k ní budou mít blíže. Celkově je příběh mnohem vyzrálejší, než se zdá z anotace.
Proč jsem s přečtením této knihy tak dlouho otálela? Mně autorčin styl sedí. Ačkoli souhlasím, že minimálně zpočátku se hrdinka nechovala úplně adekvátně svému věku, ale na druhou stranu by se dalo říct, že zkrátka podlehla zamilovanosti.... Naštěstí růžové brýle dokázala odložit a hned viděla svůj život jinak. Těším se na autorčino další dílo.
U tohoto příběhu jsem si během čtení prošla několika fázemi: začátek byl dobrý, střed knihy mě začal trochu nudit, ale v poslední třetině se to zase zlepšilo a já jsem s napětím čekala, jak se celá situace vyvrbí. Možná to nebude úplně čtení pro každého, některé pasáže jsou zkrátka pomalejší. Ale nakonec dostanete i pořádnou dávku emocí.
Pohodový a milý příběh s nádechem erotiky. Ve svém žánru patří k těm povedenějším. První polovina mě bavila o něco více, ale celkově jsem knihu přečetla s chutí. Jedna věc mě však iritovala: oslovování hlavní hrdinky "holčičko". I tak je to ale ideální volba čtiva do náročných dnů.
Byl to zvláštní příběh, ale musím říct, že skvělý! Tolik dramatických událostí v jedené rodině. Nejdřív jsem si říkala, že to autorka trochu přehání, ale jak příběh postupoval, tak jsem došla k závěru, že to tak vlastně může být. Občas nás dohání jeden životní kotrmelec za druhým a my s tím nemůžeme nic dělat. Jedna věc mě opravdu bavila: postavy. Jejich vývoj, jejich chování, jejich reakce na události. Rozbor komplikovaných vztahů. Hlavně matka - dcera. Skvělé, doporučuji.
Zdá se, že Josie Silver se stane mou oblíbenou autorkou. Už její první kniha se mi líbila. A i teď jsem příjemně překvapená. Román má z mého pohledu vše, co by mít měl. Láska, neštěstí, smutek, naděje. Nakonec i trochu toho klišé jí dokážu prominout! Bavil mě nápad "dvou světů", který autorka využila. Postupně však převládala realita nad sněním, tak to má být. Já jsem spokojená a těším se na další autorčino dílo.
Bohužel, pro mě obrovské zklamání. Naprosto nezáživný děj. Nudné vyprávění, velmi (ale velmi!) pomalé tempo. Doufala jsem, že se v příběhu stane něco zásadního. A pořád jsem na ten zvrat čekala. Marně. Sem tam nějaká pointa byla, ale mě příběh prostě nebavil.
Jednoduchý příběh, který se dobře četl. Překvapením byla zápletka s kamarádkou hlavní hrdinky - to se přiznám, že jsem nečekala. Pokud chcete nějakou oddechovku, je to dobrá volba.
Rozhodně souhlasím s tím, že je to zvláštní příběh. Asi po čtvrtině jsem měla chuť knihu odložit nedočtenou. Jenže jsem byla zároveň zvědavá, co se to vlastně děje a jak to celé dopadne. Z příběhu nejsem nijak nadšená. Jenže je v něm ukryto velmi citlivé téma, které do něj vnáší prvek reality - poporodní deprese. A nikdy nevíme, jestli zrovna my nebudeme procházet něčím podobným. A tak nebudu hlavní hrdinku odsuzovat a místo dvou hvězdiček, musím dát tři.