Ivuska.09 komentáře u knih
Souhlasím s tím, že příběh připomíná Zoufalé manželky. Bavil mě, byl čtivý a je to jedna z knih, kterou nebudete chtít odložit. Celkově mi však v zápletce ještě něco chybělo, nějaké lepší souvislosti nebo více šokoující zvrat. Za přečtení ale kniha stojí.
Na tuto knihu mě nalákalo spojení algoritům a lásky. Nápad měla autorka skvělý, ale provedení z mého pohledu pokulhávalo. Sklouzla totiž k obyčejnému erotickému románu, což v tomto případě prostě neocením. Nakonec jsem v příběhu pár dobrých zápletek našla, ale celkově jsem od knihy bohužel čekala víc.
Cestopisy nejsou mým nejoblíbenějším žánrem. Na chuť jsem jim přišla až díky Ladislavu Ziburovi. A teď mě velmi příjemně překvapili Marika a David, kteří se vydali do Afriky. Je to svižné (vezměte v úvahu, že projet Afriku z Egypta do Jihoafrické republiky jim trvalo téměř rok), má to šťávu a je to vtipné i poučné. Prostě skvělé, pokud chcete poznat státy černého kontinentu. Já jsem se bavila a těším se na zpáteční cestu z Afriky.
S knihami od autorky Lucy Diamond mám jeden problém, který je však zároveň i přednostní jejích knih. Její příběhy jsou totiž velmi rozvětvené a dává prostor většině svých postav. Pro někoho je to dobré, pro někoho naopak. Léto bez tebe se mi líbilo, ale byly chvíle, kdy jsem se do čtení trochu nutila, protože mě čekala právě taková dějová linka, která mě úplně nezaujala a měla jsem chuť ji přeskočit. Méně je někdy více. Příběh je to ale pěkný a v mnoha směrech poučný.
Pro mě rozhodně nejlepší kniha s tématikou hygge, kterou jsem zatím četla. Krátká (pouhých dvě stě stránek), trefná a výstižná (konečně pořádné a trochu rozmanitější pojetí hygge). A ještě jedna věc mi byla sympatická: nečekejte, že se hlavní hrdinka zamiluje. Tohle klišé autorka vynechala a román tak hned dostal nový rozměr.
Myslím, že vím, proč se tato kniha mladistvím tak líbí. První díl se mi však líbil více. Přesto ale mohu Holku mimo rytmus doporučit: je to takové nenáročné a pohodové čtení, které se zabývá vztahy mezi dospívajícími.
Jedna věc se autorce opravdu povedla: příběh je napínavý a poutavost se stupňuje. Zatímco první polovinu knihy jsem si v poklidu dávkovala, druhou půlku jsem slupla na jeden zátah. Plusové body má autorka také za to, že jsem neodhalila, kdo posílal anonymy. Za sebe mohu říct, že jde o nadprůměrný thriller. Ačkoli samotný závěr po určité době odhadnete, stejně budete chtít číst dál.
Hledáte-li ideální čtení na letní dovolenou, tak jste ho právě našli. Ačkoli je to "jen" román pro ženy, je mnohem propracovanější než jiné podobné knihy. Nechybí v něm rodinná tajemství a dramata a romantika je spíše v pozadí, na což nejsem u románů moc zvyklá. Hlavních postav je hned několik a uvidíte, že budete překvapeni, až zjistíte, jakým způsobem je vše, co se jim stane, propojeno. Mně se tento příběh moc líbil.
Velmi komplikovaná kniha, která se těžko hodnotí. Její slabiny jsou zároveň jejími přednostmi, protože se tak alespoň liší od ostatních románů pro ženy. Pokud od edice 7lásky očekáváte to samé, co od Srcovek od Motta, tak svá očekávání změňte - minimálně tato kniha se pohybuje někde úplně jinde.
Je pro mě těžké říct, která z letošních Srdovek je nelepší. Zatím jsem si užila všechny (včetně této) a nemám k nim nic, co bych dodala. Hlavní hrdinka mi nepřišla protivná (ani příliš naivní) a její příběh mě prostě bavil. Doporučuji číst tehdy, když potřebujete něco nenáročného a jednoduchého - pak vás nemůže zklamat.
Václava Koptu mám moc ráda, takže jsem se na jeho příběhy opravdu těšila. A nezklamal mě. Ačkoli bych tuto kraťoučkou knížku zvládla přečíst za dvě hodinky, pěkně jsem si ji kouskovala a užívala. Celou dobu jsem při čtení v hlavě slyšela jeho hlas - mám dojem, že mi veškeré povídky sám vyprávěl. Myslím, že tato knížka by byla opravdu skvělá v audio verzi (samozřejmě načtená panem Koptou). A souhlasím s tím, že krásně pracuje s češtinou.
Pro mě je tato kniha lehce nadprůměrná. Děj mě bavil, zápletka byla dobře vystavěná, k rozuzlení musíte dospět (možná ho budete tušit předem, možná ho pochopíte až tehdy, kdy vám autorka naznačí více). Bavilo mě, že je příběh vystavěn z pohledu obou žen. A je plný emocí - zejména jednu postavu budete jistě nenávidět.
První díl série s Neandrtálkou byl skvělý. Moc jsem se těšila na druhý - možná hrají roli obrovská očekávání, možná je tento opravdu horší. Dokonce jsem se místy nudila - podle mě je v knize spousta natahovaný pasáží a jen málo dobrých scén. Na první díl tohle rozhodně nemá. Škoda.
Myslím, že pokud máte rádi autorčiny předchozí příběhy a zároveň vám nevadí sexuální a intimní scény v knihách, bude se vám líbit i tato. Za sebe říkám, že tento příběh není o sexu. Je o intimitě. Svědčí o tom několik věcí: než dojde k samotnému sexu, tak to trvá. Hlavní hrdinové na to rozhodně nevlítnou po pár kapitolách. Důležitější je flirtování a předehry. Druhá věc je ještě zásadnější: pointou tohoto dílka totiž je, že některé vztahy a manželství mohou mít v oblasti sexuality zásadní problémy. A co potom, když žena potká někoho, s kým pozná do té doby nepoznané...
Já musím konstatovat, že jsem od knihy čekala víc. S námi to končí byl úžasný příběh, spíše pro dospělejší čtenáře. Tento je opět zase pro mladší. Nicméně pokud je vám -náct, knihu doporučuji, má poselství a spoustu problémů, které by mladé skutečně mohly potkat. Takže ano, Na obtíž je velmi dobře napsaná kniha, jen spíš pro ty mladší.
Ani další kniha z letošní edice Srdcovek mě nezklamala. Tři ženy, které utíkají před přítomností a nečekají, že tam najdou něco, čemu možná budou chtít zasvětit i celý zbytek života. Krásné, pohádkové, jednoduché, odpočinkové čtení.
Přidávám se k těm, kterým se druhý díl zdál lepší než první. Příběh mě bavil více a neodložila jsem ho, dokud jsem ho nedočetla. Ideální romantika na léto.
Pozdrav z Itálie je krásná knížka, u které sice odhadnete rozuzlení většiny zápletek, ale také se uvolníte a při čtení si opravdu odpočinete. Bavila mě proměna hlavní hrdinky, ze které se stala nezávislá žena. Milý a pohodový příběh, ideální třeba na dovolenou.
Hodnotit tuto knihu je opravdu složité. I když jsem z prvního dílu byla nadšená a druhý díl má samá pozitivní hodnocení, já mám několik ale... Např. snaha o dějové zvraty. Setkáte se s postavami, se kterými byste mysleli, že už se nesetkáte. Podle mě hrozně překombinované, protože tyto postavy zastávají stále až příliš důležitou roli. Navíc opět velmi otevřený konec a další čekání na pokračování. Pro mě byl první díl mnohem lepší a lituji, že jsem se do celé série nepustila až tehdy, kdy u nás budou dostupné všechny díly - i to čekání snižuje požitek čtení, detaily člověk prostě zapomene.
Pokud máte rádi knihu Lásku jako z filmu, nenechte si ujít ani tuto. Je to pohodová oddechovka, u které načerpáte inspiraci na romantické filmy. A povedla se i zápletka, ke konci jsem si opravdu nebyla jistá, jak to vlastně dopadne.