Ivuska.09 Ivuska.09 komentáře u knih

Láska na jedno kliknutí Láska na jedno kliknutí Cyril Massarotto

I já jsem velmi příjemně překvapená zvratem, ke kterému zhruba v polovině příběhu došlo. Je to neokoukané a originální, takže už jenom kvůli tomu mohu tento román doporučit.

29.10.2019

Anonymní dívka Anonymní dívka Sarah Pekkanen

Musím říct, že tahle kniha byla lepší než předešlá Manželka mezi námi. Neodhadla jsem všechny zápletky, měla jsem i jiný scénář o tom, co se mohlo stát. Děj mě vtáhl a zajímalo mě, který z manželů hraje špinavou hru. Mohu doporučit.

28.10.2019 4 z 5

Mister Mister E. L. James (p)

Nenáročné čtení, čtivý příběh, překvapivě má i pointu a přesah - to se mi líbilo. Samozřejmě je to erotický román, takže s tím je nutné počítat. Ale čte se dobře, zklamaná jsem nebyla.

27.10.2019 3 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Asi je to tím, jak moc knihu všichni chválí - pak má člověk příliš velká očekávání. Jasně, příběh je čtivý, ale pro mě byl děj průměrný a průhledný. Celou dobu víte, co se asi tak bude dít a kam to všechno směřuje. Nakonec sice přijde velké odhalení, které vám vyrazí dech, ale to se týká pouze několika stránek. Co zbytek knihy? Ano, čte se dobře, svým způsobem zaujme, ale mě to nějak nestačilo, já bych těch šokojících zvratů potřebovala trochu víc.

24.10.2019 2 z 5

První opravdový polibek První opravdový polibek Kasie West

Není to to nejlepší, co jsem od Kasie Westové četla. Ale není to ani její nejhorší dílo - i když je to příběh pro náctileté, i já jsem ho jako oddechovku přečetla s chutí. A líbil se mi. Dobrým oživením byla "detektivní linka", kdy čtenář může hádat, kdo že se to hlavní hrdince chce pomstít. V tomto směru bude závěr jistě pro řadu čtenářů nečekaný - pro mě tedy byl (na rozdíl od romantické linky, která je naopak velmi průhledná).

24.10.2019

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Možná David Lagercrantz skutečně Stiegu Larsonovi nesahá ani po kotníka, jak někteří čtenáři tvrdí. Pro mě ale tohle byl nejpovedenější díl z těch, které David napsal. A jako ukončení celé série rozhodně nebyl špatný. Je potřeba na Davidovo pokračování nahlížet jako na samostatné knihy s oblíbenými hlavními postavy a nesrovnávat nesrovnatelné, protože každý spisovatel je úplně jiný. Naštěstí hlavní postavy jsou stále stejné a to je přesně důvod, proč jsem tuhle sérii dočetla až do konce.

24.10.2019

Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Popisných pasáží bylo mnohem méně než v předešlém díle, ale také ubylo napětí. I tak se mi ale příběh líbil. Hlavně Lisbeth a její dějová linka mě nepřestává bavit. Určitě si nenechám ujít ani závěrečný díl.

20.10.2019

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Také jsem měla trochu obavy, když jsem se pouštěla do pokračování od jiného autora. Ale zbytečné, mně se to líbilo. Souhlasím, že místy je to trochu moc popisné, ale jinak napínavé a tím pádem jsem neměla problém přečíst ani ty popisnější pasáže. Podle mě zdařilé pokračování.

20.10.2019

Obhájce Obhájce Victor Methos

Já jsem s příběhem, který jsem dostala, naprosto spokojená. Ano, je tam nějaké to klišé, ale je založený na reálných základech (respektive na skutečné kauze, což by mělo byt více zdůrazňováno - třeba na obálce), dokáže zaujmout (jakmile se proces rozjel, nešlo odložit) a přinutí vás zamyslet se nad tím, jak to s tou spravedlností vlastně je.

09.10.2019 5 z 5

Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Ale ano, není to špatný příběh. Dokonce je v něm několik moc pěkných citátů. Je založený na vztazích a na tom, že vlastně není až tak špatné být introvert. Každý kolem sebe nepotřebuje milion dalších lidí. Webkomiks mě příliš nebavil (pokud autorka napíše dodatek týkající se právě tohoto tématu, rozhodně se do něj pouštět nebudu), ale životy hlavních hrdinů a jejich trápení byly dobře zpracované a považuji je za přednost příběhu.

05.10.2019

Erotické příběhy pro indické vdovy Erotické příběhy pro indické vdovy Balli Kaur Jaswal

Musím říct, že se mi vlastně kniha líbila. Je to takový jiný erotický román, který je postaven na několika důležitých hodnotách, které nemusí být v každé společnosti běžné. Mimo to v něm najdete prvky feminismu, takže pokud takovou literaturu vyhledáváte, jistě budete mile překvapeni.

05.10.2019

Křiváci Křiváci Maureen Johnson

I já jsem čekala od knihy víc. Úplně špatné to sice nebylo, ale třeba nedávno vydaný Hotel Winterhouse je z podobného žánru mnohem lepší. Uvidíme, jaký bude další díl série Křiváků.

Hotel Winterhouse Hotel Winterhouse Ben Guterson

Naprosto dokonalý příběh. Nejsem dítě, ale Hotel Winterhouse jsem si opravdu užila. Moc se těším na pokračování, určitě si ho nenechám ujít. A chválím práci překladatele (hrátky s jazykem). Tohle opravdu nebyl jednoduchý úkol. Výsledek je ale dokonalý.

30.09.2019 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Ano, každý knihomol se v knize najde. Ano, spousta známých scének a situací. Ano, je to milé. Ale zároveň nijak obohacující. Jednou to bylo fajn.

Sejdeme se v knihkupectví Sejdeme se v knihkupectví Amy Meyerson

Téma, na kterém je příběh založen, se mi moc líbilo, ale zpracování tak dokonalé nebylo. Některé pasáže nebyly úplně poutavé a tato hluchá místa mě moc nebavila. Proto pro mě spadá tento román mezi průměrné.

Instantní macecha Instantní macecha Patricia Caliskan

Začátek příběhu mě bavil, pak přišla trošku slabší část, u které jsem měla problém s udržením pozornosti, ale o pár kapitol později se to zase zlepšilo. Téma je dobře zvolené, věřím, že je spousta lidí, kteří se v knize najdou a alespoň uvidí, že nejsou sami, kdo zažívá podobné pocity jako hlavní hrdinka. Lehce nadprůměrný příběh, který se dobře čte, pokud máte rádi knihy ve styl "napsal sám život".

29.09.2019

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Pro mě zatím nejlepší kniha, kterou autorka napsala. Vyhořelé postavy jí opravdu sedí. Čtivé, dokonale výstižné, skvěle napsané.

24.09.2019 5 z 5

Můj ne tak sladký život Můj ne tak sladký život Rachel Harris

Pokud třetí díl série vynecháte, nic se nestane. První dva byly určitě lepší a postačí. Na druhou stranu chcete-li vědět, jak příběh Less a Cat pokračuje, tak těchto dvě stě stránek budete mít přečtených za chvilku.

22.09.2019

Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Autorka měla dost dobrý nápad: druhý díl série je tolik podobný tomu prvnímu a přitom vlastně úplně jiný. Cestování z minulosti do současnosti zase nabízí jiný pohled na věc. Oba díly mě bavily a pokud hledáte něco pohodového a nenáročného, tak je mohu doporučit.

22.09.2019

Sestry Springovy Sestry Springovy Anna Todd

Předchozí autorčiny knihy jsem zatím nečetla, takže možná proto nejsem z této zklamaná. Příběh se mi líbil, je sice poklidný, ale nevadilo mi to. Příběhy sester byly zajímavé a zpětně mohu říct, že mi vyhovuje, jak to všechno dopadlo. Zkrátka mě tento román rozhodně neurazil.

22.09.2019 3 z 5