IYv komentáře u knih
už tuším, proč mi můj chlap po návratu z mise v Bagdádu nic moc nevyprávěl...a proč tohle přečetl jedním dechem...a proč by se tam hned zas vrátil...
dobrá oddechová četba ve stylu Obecné školy. Líbilo se to všem u nás doma.
odvrácená tvář světa, kniha, která není nijak lehká (viz komentáře dole - konzumní čtenáře nenadchne).
když si ovšem vyhledáte něco o Ujgurech v Číně nebo máte přímou zkušenost z americké základny v Iráku, řeknete si, že u nás, v zaprděné české kotlince máme jako prasata v žitě.
mě se ta kniha dost líbila.
Pokračování příběhů z britského prostředí za první světové války. Potěší nenáročného romantického čtenáře stylem Panství Downton. Trochu moc jmen.
komentář je k sérii
Narazila jsem na knížku Hrdina a docela mě bavila. Proto jsem vyhledala i Dublin street. Nevím, jestli jsem byla přesycená, ale přišlo mi všeho nějak moc. Moc komplikované osudy, moc přitažlivosti (nějak nemohu uvěřit všem těm vztyčeným bradavkám a vlhkým kalhotkám - a to jsem vyznavač vztahové chemie), mnohačetným orgasmům...oddychovka, ale opravdu nijak náročná.
Poučení pro příště - dávkovat a nečíst za sebou :-)
přesto, že jsem si to půjčila jako oddechovku na dovolenou, hodnotím to jako jednu z největších slátanin, co jsem za poslední dobu četla. Ani erotika, ani příběh, mě to zkrátka nezaujalo.
Nevím o hře zhola nic, ale miluji historii. V první chvíli jsem byla nedůvěřivá a říkala jsem si, co z toho asi vzejde, ale historické pasáže s Johankou mě docela okouzlily. Ty jsem si vychutnala víc než soupeření templářů a asasínů. Nemám ambice pokračovat ve čtení série, ale ve čtení o Janě z Arku ano.
Jiný Ferda Mravenec. Srovnání s Čapkem a Mloky snad nikdo nemůže myslet vážně.
Místy mi to přišlo jako vykradený Sekora. Opravdu!
jsem po přečtení rozpačitá, čekala jsem nějakou sebereflexi. Nestalo se tak, hrdinka tak nějak přežívá, vyprávění je silně okořeněno sexem a expresivními výrazy. Poněkud bezúčelně, řekla bych.
kniha se mi velmi líbila, vřele doporučuji hloubavějším čtenářům, kteří mají povědomí o situaci v USA počátkem 60. let.
Díky bohu za svobodu a emancipaci sedmdesátek. Být za všech okolností dokonalou manželkou, doplňkem, jen k potěše zazobaného manželka - děkuji pěkně! A není jim co závidět. Vdát se za prachy a nemít v životě jiný cíl...dnes už si to nedovedeme představit.
Mám slabost pro Tichomoří a tohle naprosto splnilo všechna moje očekávání. Jen mi u toho bylo dost smutno, protože to krásně ukazuje, běloši dokáží zničit. Odráželo to moje pocity z návštěv v tropech. Akorát bych měla výhrady k překladu některých výrazů - pandanusová taška nebo fragipaniér. To mi vyskakovaly oči z hlavy, sotva jsem to zahlédla.
Minulo me. Nějak jsem při půjčení neodhadla, že nejsem cílová skupina, protože anotace napovídala něco jiného.
Pro mě velmi neuvěřitelné. Opět knížka pro teenagerky.
Netradiční milostný příběh. Pobavilo mě to, trošku mám výhrady k překladu, ale jinak celkem vtipná kniha.
fakt hrůza...pro naivní sedmnáctky, které ještě věří, že si vás někdo slavný ihned vezme.
Lituji, že jsem to vzala do ruky.
Opravdu se to dost těžko čte. A tak by mě to zajímalo, neboť Irsko je můj srdeční kraj. Chtěla bych vědět víc o historii a zvycích, ale jaksi se ztrácím v té kakofonii výkřiků ostatních mrtvol. Nemohu uchopit žádnou dějovou linku a s největší pravděpodobností to nepřečtu celé, jen vyzobu některé stránky. A velmi pečlivě čtu vysvětlivky, které mě dost baví.
Naopak si to dovedu představit jako divadelní hru.
za mně pěkné čtení, připomíná Downton, plyne pěkně a mile. Holčičí knížka, když je jedna sama doma.
V Antice se cítím dobře a tady se mi líbilo. Hodně mi to připomnělo Mary Renaultovou a její převyprávění Thésea. Stejně krásné, jemné a uvěřitelné. Takřka jsem to zhltla za jednu noc.
Poučený čtenář ví, co přijde (obětování Ifigenie třeba), ale stejně je velmi překvapen tím, jak to autorka pojala.