jaja10 jaja10 komentáře u knih

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Tuto knihu jsem se rozhodla přečíst hlavně díky vysokému hodnocení. Milé, oddechové, letní čtení o přátelství a lásce.
Ovšem za ten překlad bych nejradši ubrala tak 10 hvězdiček, ta nespisovná čeština mě tam vyloženě rozčilovala.

29.07.2014 4 z 5

Můj život s Daphne du Maurier Můj život s Daphne du Maurier Flavia Leng

No tak abych pravdu řekla, tak kniha se četla moc dobře, zajímavě napsaná, ale trochu jsem byla zklamaná ze vztahu Daphne ke svým dcerám, hlavně právě k Flavii, která knihu napsala. Proto jako autorce Flavii, dávám 5 *, ale kdybych měla hodnotit knihu podle Daphne, jakou byla matkou, o čemž tato kniha hlavně byla tak bych dala asi 2. Ale rozhodně doporučuji k přečtení.

29.07.2014 5 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Trocha práce, hádka, šu**čka, šu**čka, zase trocha práce, hádka, zase šu**čka a tak se to střídá až to skončí šu**čkou, hádkou a opuštěním a happy endem. :-) Ale moc jsem se u knihy bavila a docela rychle mě pohltila. :-)

24.07.2014 5 z 5

Naplnění Naplnění La Vyrle Spencer

Tentokát mě příběh od Spencer nedostal tak, jak její další romány.

23.07.2014 3 z 5

Opravdová kuráž Opravdová kuráž Charles Portis

Film byl zajímavý, teď jsem zvědavá na její knižní zpracování.

18.07.2014

Královna pirátů Královna pirátů Manfred Theisen

Tuto knihu jsem si pořídíla hlavně kvůli zajímavé anotaci, na obalu je ale napsáno čtení pro holky a kluky, tak jsem zvědavá, jak se to bude líbit mně.

18.07.2014

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Nádherný příběh, přitom tak smutný a dojemný. Jejich maminka byla moc statečná, tak obětavá,....Všechny postavy jsem si moc oblíbila a nechtěla jsem, aby se jim stalo něco špatného..... Trochu mi vadilo, že příběh tak rychle skončil, ještě by si určitě zasloužil pár stran navíc o vztahu Liny a Andriuse.
A moc musím pochvílit i obal knihy, ten je prostě úchvatný.

15.07.2014 5 z 5

Dáma a námořník Dáma a námořník Johanna Lindsey

No nevím, jak tuto knihu okomentovat. Na jednu stranu se mi kniha líbila, na druhé mi na ní něco vadilo. Katey byla dle mého názoru příliš zarputilá, skoro až trochu sobecká, ale dá se to pochopit,když se ve městě ve kterém vyrůstala tak trochu nudila a chtěla něco zažít, než se usadí. A Boyd? No, ten se na první pohled zamiloval a zkrátka se z něho stal odhodlaný romantik s vůlí se co nejdřív oženit, ale vůbec né měkota,když porazil 12 pirátů jen s dřevěným klackem. :-)
Konec mohl být trochu víc obsáhlejší, než jen na jedné a půl stránce....

12.07.2014 3 z 5

Pirátská nevěsta Pirátská nevěsta Johanna Lindsey

Další povedený díl ze série o rodině Malory, za rychlý konec -1 hvězdička :-)

06.07.2014 4 z 5

Generál jeho veličenstva Generál jeho veličenstva Daphne du Maurier

Nádherná knížka, hltala jsem každý řádek a nemohla jsem se odtrhnout. Tak poutavě napsané, tak reálné, že se dokážete bez problémů vžít do postav a děje. Knihy od Daphne mám moc ráda a po přečtení, řadím tuto knihu mezi nejoblíbenější od této autorky.

30.06.2014 5 z 5

Duch lásky Duch lásky Daphne du Maurier

Knihy od Daphne mám moc ráda a tak i tato bude patřit k mým oblíbeným. Občas se mi na knížce něco nelíbilo, ale i tak dávám plné hodnocení.

27.06.2014 5 z 5

Ve stínu černých ptáků Ve stínu černých ptáků Cat Winters

Tak takový překvapivý konec jsem vůbec neočekávala, úplně bych se tady chtěla o této knize rozepsat, ale bohužel bych tím prozradila části děje a to nechci. Rozhodně zajímavá knížka, jak dějem, tak i zasazenými skutečnými událostmi (španělská chřipka, válka)...mohu doporučit k přečtení.

22.06.2014 4 z 5

Nevěsta na prodej Nevěsta na prodej Mary Jo Putney

Knížka se mi moc líbila, myslela jsem si, že dám i pět hvezdiček, ale za ten, dle mého názoru až příliš vyhrocený konec, dávám pouze čtyři hvězdičky. Ale celkově jsme byla s knihou moc spokojená. :-)

18.06.2014 4 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Mně se knížka moc líbila a tak už jsem ji četla několikrát.....

16.06.2014 5 z 5

Letní závrať Letní závrať Ann Maxwell

Taky jsem se jaksi do toho nemohla začíst. Musela jsem přeskakovat řádky a občas i půl stránky a vlastně jsem o nic nepřišla. Bylo to zbytečně zdlouhavé, tentokrát mě kniha do "Lowellky" nezaujala tak, jak její jiné romány.

15.06.2014 2 z 5

Dívka z přístavu Dívka z přístavu Tania Crosse

Nebyla to špatná kniha, ale nějaké výhrady jsem k ní určitě měla.

08.06.2014 3 z 5

Nezkrotná Nezkrotná Sylvia Day

Když se Sylvia Day rozhodla sérii natáhnou, říkala jsem si, že to bude určitě o ničem, ale musím říct, že se mi třetí díl líbil. Jen mi trochu vadilo těch pár chyb v textu.....ale jinak se už těším na další díl.

05.06.2014 5 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Ze začátku se mi tento díl nelíbil tak, jako ty předchozí. Ale čím dál jsem se dostávala, tím jsem nechtěla přestat číst a když jsem nečetla, tak jsem se těšila, až budu mít knihu v ruce a opět se začtu. :-)
Samozřejmě jsem měla pár výhrad co se týká děje,stylizace a taky bych se asi nenechala v těhotenství svazovat a důtkovat,,,,ale proti gustu.....
Každopádně celá série se mi líbila, ani vnitřní bohyně mi nevadila (ta se občas zjevuje i v Sexu ve městě), takže hodnotím sérii kladně.

03.06.2014 5 z 5

Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Sedím tady u počíteče a přemýšlím jak bych tuto nádhernou knihu psanou formou dopislů měla zhodnotit. Nevím, jak výstižně napsat, jako moc se mi ta knížka líbila a jak mě chytla za srdce. Každý dopis jsem četla s napětím, s přáním ať všechno dopadne dobře k mému obazu. :-) Jsem moc ráda, že jsem si tuto knížku pořídila, že se děj odhrával i v mé milované zemi Skotsku. Tuto knížku si zařazuji do své knihovny a půjčovat ji budu s obavami, aby se mi vrátila. :-) Rozhodně doporučuji k přečtení.

01.06.2014 5 z 5

Rudý šál Rudý šál Kate Furnivall

Knížka se mi moc líbila, rozhodně si tuto spisovatelku zařazuji ke svým oblíbeným a už se těším na další knihy.

22.05.2014 5 z 5