Jája92 Online Jája92 komentáře u knih

Divoch Chase Divoch Chase Sandra Brown

Takový ten typický sladký příběh alá červená knihovna, ale proč ne! Skvělé oddychové čtení ..

Nebezpečná podoba Nebezpečná podoba Sandra Brown

Výborný příběh , zajímavý námět, skvělé zpracování.

Šaráda Šaráda Sandra Brown

Další kniha od mé oblíbené autorky. Napínavé čtení od začátku až do konce.

Tvrdohlaví Tvrdohlaví Millie Criswell

Kniha, která ničím nepřekvapí, ale mně se líbila. Děj je dobře zpracovaný, není rozsáhlý, sice od začátku tušíte, jak to dopadne, ale tak už to u takových knih bývá.

Hospoda Jamaica Hospoda Jamaica Daphne du Maurier

Ponurý příběh , který mě vtáhl do děje. Tajemná atmosféra na každé stránce. Kurážná dívka, ustrašená tetička, jenž mi místy lezla trochu na nervy. Rozporuplný Jem a strýc, který klesne na samotné dno.
Zvláštní knížka, ale četla se mi velmi dobře.

19.01.2018 5 z 5

Lidice Lidice Rostislav Kocourek

Kniha je útlá doplněná fotografiemi. Přečteno jedním dechem o osudech lidí, kteří si prošli peklem.

15.01.2018 5 z 5

Sex nejen pro ženy Sex nejen pro ženy Libuše Konopová

Zajímavá obálka, která mě navnadila, ale kniha je průměrná.

14.01.2018 3 z 5

Jízda na hraně Jízda na hraně Jo Leigh

Romantika, humor, žhavé scény.

12.01.2018 5 z 5

Magická dvojnice Magická dvojnice Stephanie Bond

Oddechové čtení, které se čte samo a lehce.

12.01.2018 5 z 5

Pohádky v hantecu aneb goldnový merchny Pohádky v hantecu aneb goldnový merchny Honza Hlaváček

Útlá knížečka pohádek v brněnském hantecu, která mě pobavila, doplněná vtipnými obrázky a užitečným slovníkem u každé pohádky.

12.01.2018 4 z 5

Generál nebe Generál nebe František Fajtl

Krásná knížka o vzpomínkách letce Peřiny z mého kraje. Děj je poutavý a čtivý doplněný fotografiemi Františka a jeho blízkých. Líbilo se mi vyprávění jeho manželky Anny, která si prošla nejednou nelehkou zkouškou.

12.01.2018 4 z 5

Škvár Škvár Charles Bukowski

Zajímavá kniha plná rozporuplných pocitů. Líbily se mi krátké kapitoly, méně už množství vulgárních slov. Přesto se mi líbí styl autora. Uvidíme, jestli se dostanu i k jeho dalším knihám.

11.01.2018 4 z 5

Jak chutná zakázané ovoce Jak chutná zakázané ovoce Ivan Hudec

Bohužel, jsem byla z této knihy zklamaná. Ať už to bylo množstvím cizích výrazů, kterými byla kniha protkaná nebo neaktraktivnim stylem autora. Přesto, že má kniha pouze 165 stránek , čtení neubíhalo a často jsem se u čtení nudila.

10.01.2018 2 z 5

Výsostné území Výsostné území Hana Pražáková

Nemůžu si pomoct, ale Magda mi byla v mnoha případech nesympatická. Tou svou naivností a bezmeznou láskou ke Zdeňkovi. Na druhou stranu u 19ti leté holky se něco takového dá nejspíš očekávat. V knize se však objevily i závažnější témata a to přidalo knize na zajímavosti. Trable obyčejných lidí, každodenní situace, které mohou potkat každého z nás.

09.01.2018 4 z 5

Dívka jako ty Dívka jako ty Eva Schmidtová

První kniha, kterou jsem si zvolila do Čtenářské výzvy 2018, kvůli postavě Jany (jmenovkyně).
Přestože kniha je napsaná před dávnými lety, její námět zůstává stále aktuální. A to především díky mezilidským vztahům na pracovišti, protekce na pracovní místa, naivnosti hlavní protagonistky Daniely a sbírání životních zkušeností.

05.01.2018 5 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Vzhledem k tomu , že Lovec králíků je má první kniha od tohoto autora, nemůžu ji srovnávat s ostatními díly jako jiní čtenáři. Avšak zdali je brána jako z těch slabších, jsem opravdu zvědavá, až se začtu do prvních pěti knih.
Málokterá kniha mě zaujala hned od počátku. Líbí se mi celkem krátké kapitoly, díky kterým děj plyne snadno.
Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala v postavách, ale charaktery jsou zde vykresleny velmi dobře.
Předpokládám podle konce knihy, že bude pokračování, na které se už těším a do té doby snad zvládnu přečíst první díly.

01.01.2018 4 z 5

Lolitky a jiné povídky Lolitky a jiné povídky Věra Dumková

Po dlouhé době opravdu "kvalitní literatura". Překvapuje mě, že autorkou je učitelka českého jazyka a hudební výchovy. Po pár stránkách jsem chtěla knihu odložit, ale nakonec jsem ji přečetla, abych se přesvědčila, jak hrozná tato kniha je.
Ať už bohatým sprostým slovníkem, který mě iritoval nebo naprosto absurdními příběhy. Celá kniha je pojatá špatně a není jediný příběh z asi třiceti povídek, který by se dal přečíst, aniž by se nad tím čtenář nepozastavil.
Kniha by vypadala jinak, kdyby autorka pojala povídky jiným způsobem. Jestli to měl být pokus o zábavnou formu erotických povídek, tak se absolutně nepodařil.

17.12.2017 ztráta času

Park ozvěn / Portrét Mony Lisy / Dokonalá trefa / Lékařem na irském venkově Park ozvěn / Portrét Mony Lisy / Dokonalá trefa / Lékařem na irském venkově James Patterson

Za mě byla nejlepší povídka první a poslední, která rozhodně stojí za to, přečíst si ji v plné verzi, alespoň mě na to navnadilo.
Portrét Mony Lisy nebyl špatný ,dala bych mu tři *, ale občas jsem se ztrácela v ději, přesto samotná myšlenka je pozoruhodná a zavádí čtenáře k zamyšlení nad nejslavnějším obrazem.
Dokonalá trefa byla podle mě hodně slabá, na každém kroku zbytečné umírání, hodně postav, rádoby propracovaná zápletka, která neměla valný smysl.

09.12.2017 4 z 5

Banánové rybičky Banánové rybičky Halina Pawlowská

Kniha není špatná, ale čekala bych lepší humor.

29.10.2017 2 z 5

Mistrovská hra Mistrovská hra Sidney Sheldon

Byla jsem zvědavá na další knihu od tohoto autora. Dle mého názoru je prolog zbytečný. První část knihy mě naprosto uchvátila a doufala jsem, že v tomto duchu se ponese celá kniha. Líbilo se mi, že jsem mohla sledovat vývoj mladého Jamieho, historické události odehrávající se v jižní Africe a zašlou dobu vyplněnou bláznivou honbou za diamanty. Nechybí napětí i rozhořčení nad životními nezdary Jamieho. Nad tvrdou pomstou, pro kterou se rozhodne, jenž ho poznamená mnohem více, než by čekal. Nad nenaplněnou láskou naivní Margaret.

Proto jsem byla zklamaná, když v druhé části mi přišlo, že je děj zbytečně zrychlený. Je škoda, že tu postava Margaret nedostala více prostoru. Myslela jsem si, že si hlavní hrdinku Kate snadno oblíbím, ale naopak čím více jsem četla, tím méně mi byla sympatická.

V dalších částech knihy mě mrzelo, jak dopadly postavy Davida a jeho syna Tonyho. Od čtvrté části jsem si připadala jako v nějakém seriálu. Nejméně mě bavila pátá část o Eve a Alex. Chvílemi se mi až zatmívalo před očima, jaká to je mrcha, přišlo mi to až nereálné, obzvlášť v jejím dětství. Je škoda, že Tony byl z děje v podstatě odstraněn a jak tragicky jeho osud dopadl.
Nechápu, jak mohla byt Alex tak neuvěřitelně naivní a hloupá, jen jako loutka v rukách Eve. Ke konci mi chyběl podrobný popis trestu vykonaný nad Eve jejím manželem.
Už dlouho ve mně kniha nevyvolala tak prudké emoce jako se mi stalo u této knihy.

15.10.2017 4 z 5