Jája92 Jája92 komentáře u knih

Umění odejít Umění odejít Veniamin Kaverin (p)

Námět zpočátku vypadal zajímavě, ale byla jsem poněkud zklamaná zpracováním příběhu

13.02.2017 2 z 5

Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Od začátku mě kniha zaujala, Cody mi byla sympatická, Ben už o něco míň, překvapilo mě, když jsem zjistila, že je příběh inspirovaný skutečnou událostí a troufám si říct, že i pro toho, koho tato kniha vyloženě nenadchla, tak ho snad na malou chvíli donutila, se zamyslet nad tímto nelehkým tématem.

30.12.2016 5 z 5

Kalifornské zlato Kalifornské zlato John Jakes

Krásná kniha, která mě pohltila :-) Vyžaduje delší čas, nejspíš to za jeden večer "nepřelouskate", ale stojí za to! Sledování životní pouti Macka od mládí až do dospělosti spolu s kusem historie krásné země, pro mě bylo dobrodružstvím :-)

30.12.2016 4 z 5

Hodný, zlý a nemrtvý Hodný, zlý a nemrtvý Kim Harrison

I přesto, že jsem první díl nečetla, okamžitě jsem si Rachel oblíbila a mohu tuto knihu směle zařadit mezi ty, na které ráda vzpomínám. Doufám, že se mi podaří přečíst i další díly, velmi mě zajímá, jak vše bude pokračovat.

21.12.2016 4 z 5

Nejjasnější hvězda na obloze Nejjasnější hvězda na obloze Marian Keyes

Moc pěkná knížka :-)

21.12.2016 5 z 5

Staří bohové Staří bohové David Eddings

Fantasy moc nečtu, ale tato kniha mě dokázala celkem nenápadně vtáhnout do děje.

08.12.2016 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Skvělá kniha, u které jsem se pobavila

04.12.2016 5 z 5

Nikdy se nevzdám Nikdy se nevzdám David Ball

Krásná kniha , která se četla jedním dechem

04.12.2016 5 z 5

Válka nemá ženskou tvář Válka nemá ženskou tvář Světlana Alexandrovna Alexijevič

Velmi zajímavá kniha, kdy jsem měla možnost nahlédnout na válku z jiné stránky.

04.12.2016 4 z 5

Hedvábná medúza Hedvábná medúza Eileen van Kirk

Z jedné strany mi byla Grace velmi nesympatická, ale popis života dělníků v továrně a tehdejší doby mě zaujal.

03.12.2016 3 z 5

Zachránit! Příběh ženy, která ukrývala rodinu Anne Frankové Zachránit! Příběh ženy, která ukrývala rodinu Anne Frankové Miep Gies

Jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou. I když jsem celou dobu věděla, jak příběh skonči, četla jsem slovo za slovem s nesmírným zaujetím.

02.12.2016 5 z 5

Deník 1938–1945 Deník 1938–1945 Helga Hošková-Weissová

Jedna z knih, která člověku utkví na dlouhou dobu v paměti. Je hrozné, co se v minulosti dělo a při čtení knihy mrazí, jak se něco takového mohlo stát malým dětem, matkám, otcům a další lidem.

02.12.2016 5 z 5

Příliš dlouhé zásnuby Příliš dlouhé zásnuby Sébastien Japrisot (p)

Knihu jsem si půjčovala s jistým očekáváním, ale byla jsem poněkud zklamána. Film jsem neviděla, ale přesto nelituji, že jsem se k tomuto příběhu dostala.

02.12.2016 3 z 5

Nebe a země Nebe a země Marcelle Bernstein

Z počátku mě kniha nezaujala, chtěla jsem ji odložit, ale autorce se podařilo mě vtáhnout do děje a byla jsem nesmírně zvědavá, jak příběh dopadne.

02.12.2016 4 z 5

Roštěnka Roštěnka Alice Clayton

Trochu jsem byla zklamaná z této knížky, první díl byl nesrovnatelně lepší, přesto se našly pasáže, které mě opět zaujaly a pobavily.

01.12.2016 3 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Od první kapitoly jsem se bavila, kniha je napsaná poutavě, svěže a zábavně. Hlavní hrdinka mi byla velmi sympatická.

01.12.2016 5 z 5

Krajka Krajka Shirley Conran

Líbilo se mi, jak je kniha obsáhlá, osudy hl.hrdinek byly poutavé ..

01.12.2016 4 z 5

Tajemná princezna - Život pod závojem Tajemná princezna - Život pod závojem Jean Sasson

Další příběh o životě arabské ženy, ze kterého místy až mrazilo.

01.12.2016 4 z 5

Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Má první kniha od této autorky. Začetla jsem se hned od první kapitoly, velice dobře popsané, je hrozné, co se ženám děje na tomto světě.
Rozhodně to nebyla poslední knížka, kterou jsem si od autorky přečetla.

30.11.2016 4 z 5

To na tobě doschne To na tobě doschne Ivan Kraus

Má první kniha od tohoto autora a bylo to velice fajn čtení :-) Těším se na dalši ...

29.11.2016 4 z 5