jana.hud jana.hud komentáře u knih

...a muž ti vládnout bude ...a muž ti vládnout bude Milena Tomešová

Velice čtivě napsaný příběh na základě skutečné události. A to je na tom to nejhorší...šílené, co někteří dokážou převážně ženám dělat.

Doporučuji...jen ať se o tématu ví víc a víc!

Je to sice příběh z konce 20 století, ale nevěřím, že v dnešní době je na tom společnost o moc lépe.

Kniha vyšla roku 2007 a jedna informace z ní:
38% žen v ČR má zkušenost s domácím násilím.
Na policii se obrátí jenom desetina z nich a z toho pouze ve 3% je proti útočníkovi vzneseno obvinění.
Jak je toto možné?

16.10.2018 5 z 5

Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil Wendy Hilling

Nádherná kniha o velice statečné ženě trpící nemocí motýlích křídel a jejím psím společníkovi Tedovi.

Je neuveřitelné, co ty dva spolu dokáží...v čem on jí umí pomoci, aby mohla žít běžný život a dělat věci, které jsou pro zdravého člověka bežné.

Nechci víc prozrazovat - knihu doporučuji si přečíst.

15.06.2018 5 z 5

Pouť do Santiaga de Compostela Pouť do Santiaga de Compostela Ondřej Šebesta

Pěkné vyprávění o jedné z cest Pouti do Santiaga, doplněné nádhernými obrázky.
Jediné, co bych autorovi vytkla bylo to, že popis dnů pouti vzal až moc šupem....víc textu by neškodilo,ba naopak.

V druhé části knihy jsou rady pro ty,co se na pouť chystají.

17.04.2018 4 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Díky paní Ivě se lehkým perem dozvídáme o zvěrstvech, které dokáže původně milující človek páchat na své ženě.

Děkuji za knihu a budiž ona výstrahou a poučením pro ženy, které by se chtěli pustit do podobného dobrodružství. A nemusí to být dobrodružství jen s muslimem.

13.10.2017 5 z 5

Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

Začítek knihy pohodový, cestopisný. Po zajetí v Somálsku už bylo psaní drsné, smutné, ale moc čtivě napsané.... Jen bych si přála,aby to nebyl autobiografický román.

26.01.2017 5 z 5

Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Tomáš Šebek

Čtu a jsem už skoru v půlce....když vidím ty hodnocení, tak se snažím číst po troškách dále, že třeba v té knížce něco zajímavého bude. Ale nelíbí...
Přijde mi to jako postřehy soukromého deníku,aby si autor vzpomněl až o tom bude chtít za dvacet let vyprávět.

14.02.2022 2 z 5

Vlčí stopy Vlčí stopy Tanja Askani

Nádherná kniha příběhů autorky s vlky, doplněná informacemi o vlcích.
Fotografie jsou exkluzivní. Obdiv autorce nejen za její práci se zvířaty, ale i za její fotografickou činnost. Kdo někdy fotit byť jen psa, tak ví, jak obtížné to je.

09.05.2021 5 z 5

Procitnutí slečny Primové Procitnutí slečny Primové Natalia Sanmartin Fenollera

Zvláštní to kniha.....Četla se lehce, byť neměla nijak oslnivý příběh, byla vlastně tak trochu o ničem.
K hrdinům jsem si díky stylu psaní nevytvořila žádný vztah, což se mi u ostatních knih nestává.

13.03.2018 3 z 5

Smrtící byznys Smrtící byznys Hana Hindráková

Vynikající kniha, čtivě napsaná.
Hrůza je, že je postavená na reálném tématu.
Díky autorce za seznámení s ním. Nikdy by mě nenapadlo, že je něco takového možné až v takovéto míře.

12.02.2018 5 z 5

Herbář aneb Od anděliky k žindavě Herbář aneb Od anděliky k žindavě Jaroslava Bednářová

Velice zajímavá a praktická kniha.
Má jediné mínus z mé strany a to, že úplně nesedí zobrazení barvy bylin. Možná je to způsobeno tím, že obrázky jsou na jemně žlutém podkladu.

12.12.2017 4 z 5

Gutta z Bubnu Gutta z Bubnu Anna Beatrix Bártová (p)

Kniha o paní Guttě se mi moc líbila, četla se sama...jediné malinké mínus dávám za úplný závěr, ten bych tam mít nemusela. Bez něj by to bylo hezčí zakončení.

Nedalo mi to a díky této knize resp. autorce už vím,kde se nachází hrad resp. zřízenina hradu Buben.

04.10.2016 5 z 5

Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Taková oddechová kniha na reálné téma, které bych nerada zažila.

26.05.2016 3 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Za mě nejlepší detektivka,co jsem zatím četla. Doporučuji.

08.01.2016 5 z 5

Není-li to nemožné: Životní příběh sira Nicholase Wintona Není-li to nemožné: Životní příběh sira Nicholase Wintona Barbara Winton

„Není-li něco nemožné, tak musí existovat způsob, jak toho dosáhnout“

Touto zásadou se sir N. Winton řídí celý život a celý život se v rámci svých možností snaží pomáhat.
Jak? Tak o tom a ještě o mnohem více je tato velice zajímavá biografie.

05.01.2015 4 z 5

Dětská encyklopedie Dětská encyklopedie Bohumil Říha

Spolu s knížkou S malířem kolem světa má nejvíce čtená knížka. Cokoliv jsem v dětství potřebovala zjistit, tak byla první po které jsem sáhla. Krásně ilustrovaná.

28.11.2014 5 z 5

Konečná diagnóza Konečná diagnóza Arthur Hailey

Kniha se ke mne dostala náhodou v knihobudce a protože lékařské prostředí mám ráda a od autora jsem doposud nic nečetla, tak jsem po ní sáhla.
A byla jsem víc než mile překvapena a na dovolené se od ní nemohla odtrhnout.

Úžasně vykreslené prostředí nemocnice a hlavně patologie, které vůbec nepůsobilo strašidelně spíš tak,že jsem měla chuť přijít se podívat, tak jako sestřičky žákyňky. Sympatičtí i méně sympatičtí hrdinové, i když ne vždy je vše černé a bílé. Prostě nelze než doporučit.

Knihu jsem nakonec nechala na dovolené na ubytování, aby si ji mohli přečíst a potěšit se s ní i další dovolenkáři. A těším se, že si do budoucna přečtu další knihu tohoto autora.

29.08.2024 5 z 5

Anastasia Anastasia Vladimir Megre (p)

Vůbec nevím, jak tuto knihu hodnotit. Některé pasáže mi sedli a říkala jsem si, je to fajn. Ale některé byli pro mně až do scifi, které ráda nemám. Někdy mi přišlo, že čtu pohádku..Ale je pravda,že knihu si asi pamatovat budu. Popřemýšlím, zda číst její další pokračování,abych věděla, jak příběh pokračuje. Ale rozhodně ne hned teď, teď mne to vůbec neláká - 2,5 hvězdy.

23.02.2023 3 z 5

Přežila jsem peklo čili Posnídal jsem chilli s kambodžskou princeznou Přežila jsem peklo čili Posnídal jsem chilli s kambodžskou princeznou Vladimír Procházka

Knihu rozhodně doporučuji k přečtení.

Motto Sotheavy:
Není nic, co nemohu dokázat, když hledám cestu jak.

06.06.2019 5 z 5

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Knihu musela přečíst dcera do čtenářského deníku a protože se mi hodně ptala na výrazy v ní uvedené nebo vysvětlení toho,co tím autor vůbec myslel,tak jsme se rozhodla,že si ji také přečtu.
Má přece pár stran, tu bude hned....no nebylo. Do čtení jsem se musela nutit a za normálních okolností bych knihu brzy odložila.
Ta spousta košatosti vlastně o ničem, to není nic pro mě.

12.11.2018 1 z 5

Století moudrosti Století moudrosti Caroline Stoessinger

Století moudrosti je kniha nejen o vynikající klavíristce, ale hlavně o úžasně pozitivní ženě. Škoda jen stylu psaní - raději bych více rozpracovaný příběh než výčet všech možných osobností se kterými se potkala.

Na závěr knihy je pár stránek s nádhernými životními moudry Alice např.:

Buďte laskaví. Laskavost je zadarmo. Nic vás nestojí a odměna je pro všechny velká.

Stěžovat si ničemu nepomůže. Člověk se pak jen cítí špatně.

03.10.2017 3 z 5