Jana.Kuc komentáře u knih
Přečteno jedním dechem. Až mi bylo líto, že to je smyšlený příběh.
První kniha s Norou Sandovou mě vcelku chytla. Byla hodně čtivá a bylo to moc pěkné a napínavé až do konce. Bohužel, u pokračování série s Norou už to tak nebylo. Tempo bylo pomalejší. Když už se ke konci začalo něco dít, tak mě ten konec zklamal. Takové vyšumění... Ale bylo to pěkné i tak. Jsem zvědavá na třetí knihu od Lone Theils.
Zase jiný a i zajímavý pohled na klasické vyšetřování. Není to ani pohledem pachatele ani pohledem vyšetřovatele. Před Vánoci jsem četla 2 knihy, které byly pohledem pozůstalých. To bylo hodně zajímavé. A teď pohledem novinářky, která náhodně přijde na fotografie zmizelých dívek. Za mě fajn knížka. I když na ty TOP thrillery to nemá.
Třetí kniha od autora a opět skvělé čtení! Mohu jen doporučit.
Začala jsem Veronikou. Tuto část jsem přečetla opravdu rychle. S Jáchymem už to bylo trošku horší. Nejspíš proto, že ten příběh čtete vlastně znovu, i když jiným pohledem. Ale je tam i spousta nového, takže to tak špatné nebylo.
Tohle bylo z mého pohledu velké špatné... Politika prostě není můj koníček a tady toho bylo až moc. Ale dočteno, nevzdala jsem jí.
Stříbrná cesta se mi líbila asi o trošičku víc. Ale ani tato nebyla špatná. Není to ten klasický napínavý thriller, kde postupujete spolu s vyšetřovateli. Tentokrát je to pohledem dcery zavražděného muže. Za mě to vůbec není špatná knížka, jen má pozvolné tempo.
Konečně kniha, kde hlavní postavy nevystupují vyšetřovatelé. Je to pohledem nešťastného otce, který jako jediný pořád doufá, že se jeho dcera najde. Ani si nechci představit, co prožívá. Kniha nepřináší takový ten WOW efekt, ale není to špatné. Za mě dobré odpočinkové čtení.
Čím novější kniha autorky, tím lepší. Teď se vrhám na třetí a moc se na ní těším.
Konečně jsem sáhla po R. Bryndzovi. A nelituju. Kniha přečtena za 1 den. Těším se na další díly.
Hezké čtení. Jen jsem celou dobu měla pocit, že se příběh odehrává v jiné době a ne v 60. letech.
Zajímavý pohled do duše ženy, která se rozvádí. Která prožívá to, co kdysi její matka. Začátek hodně zmatený a chápu, že to někoho může odradit. Jsem ale ráda, že mě to neodradilo.
Tak nějak nevím, co si o té knížce myslet. Ten konec se mi úplně nelíbil.
Velmi silný příběh. Zkraje jsem měla problém kvůli tématu (smrt novorozence). Ale nakonec jsem se "kousla" a přečetla. Jen ten konec byl tak jako divně "useknutý", ale to mi přijde, že je pro J. Picoult typické.
Přečteny všechny 3 knihy od autorky. Skvělé pobavení. Těším se na další díl.
Druhá kniha od Di Fulvia a vím, že je to můj velmi oblíbený autor. Překvapilo mě, že v knize "vystupuje" i Jan Hus.