Jana.Kuc komentáře u knih
Skvělé pokračování. Nemůžu se dočkat třetího dílu.
Ze začátku mi dělalo problém se začíst. Tohle není moje typická četba. Nevzdala jsem ji a nakonec jsem byla ráda.
Ano, je to hodně o politice, ale zas bych neřekla, že je to tak rušivý element. Těším se na další pokračování série.
Třetí přečtená kniha autorky a opět velmi povedená. Je pravda, že mě některé spisy "zdržovaly" od samotného příběhu, ale chápu, že to k příběhu patří.
Zajímavý příběh z prostředí, které nám není až tak blízké. I co se dějepisu týče.
Čtete knížku, kterou vypráví smrt. Tak je vám jasné, že to asi nebude knížka se šťastným koncem. Ale ten konec... Dlouho už jsem si u knížky takhle nepobrečela...
Od Anders de la Motte jsem četla celou série Roční období. A všechny 4 knihy se mi moc líbily. Trošku jsem se bála, že když nepíše on sám, nebude to tak skvělá knížka. No, bála jsem se zbytečně. Skvělé čtení. Závěr mi přišel, jak z Hercule Poirot. Všechny hezky do jedné místnosti a odkrývat kdo za čím stojí. Za mě prostě perfektní a těším se na další knížku ze série.
Wow. Celá série je naprosto perfektní. A opravdu to chce číst hned po sobě. Zvlášť druhou a třetí knihu, které na sebe navazují, jako kdyby to byla jedna kniha.
Skvělé, napínavé... Až na to "Pokračování příště..." :-D
V některé fázi jsem měla pocit, že příběh dvou hlavních postav je zbytečně zdržovaný vysvětlováním politických souvislostí. Nicméně ten konec mě úplně rozsekal... P.S.: kdo má zlozvyk číst si poslední stránku ještě před začátkem čtení, nedělejte to. Na poslední stránce se to celé "vyřeší".
Ruta Sepetys je pro mě jedna z nejlepší spisovatelek současné doby. Všechny její knihy jsou zasazeny do různé doby. A všechno je tak skvěle popsané, že mám pocit, že v té době žiju také. Doufám, že brzy napíše něco nového. A Musím tě zradit má i v dnešní době trošku jiný "rozměr". Měli by si ji přečíst všichni, aby se nezapomnělo, co tu bylo před více než 30 lety i u nás...
Wow. Tak tohle byla opravdu jízda. Skvěle a napínavě napsáno. Četlo se jedním dechem.
Mně osobně přišla z celé série nejslabší. Ale tím nechci říct, že je kniha špatná. Jako vždy se ocitneme jak v minulosti, tak v přítomnosti. Jen jsem celou dobu myslela, že to bude mít podobný konec jako u Zimního ohně. A ono ne :-)
Skvělé čtení. Jako vždy od této spisovatelky. Doufám, že bude brzy další díl.
Sérii s Erikou mám přečtenou celou. A tak jsem byla zvědavá na sérii novou. Musím se přiznat, že ten začátek mi vůbec nešel a musela jsem se do čtení přemáhat. Konec naopak byl velmi čtivý a nemohla jsem se od knihy odtrhnout, i když jsem ráno brzy vstávala do práce. V tu chvíli jsem si konečně řekla, že čtu pana Bryndzu. Díky tomu konci dávám vyšší hodnocení.
Skvělé pokračování série. Autor si pro mě udržuje čtivost. Jen mě mrzí, že si nepamatuji příběhy Mii a Holgera, protože tato kniha příběhově předchází tři předcházející knihy (V lese visí anděl a Sovu jsem četla v roce 2019, Clonu 2020). Ale nevadí.