janach komentáře u knih
Knížku jsem měla přečtenou za chvilku, ale stojí za přečtení.
Přečetla jsem jedním dechem, přestože nejsem lékařka a tím pádem jsem místy nevěděla, co přesně se řešilo. Myslím, že to je jedna z knížek (od Tomáše Šebka kterákoli), která by se měla přidat k povinné četbě, aby si všichni uvědomili, jak se žije jinde.
Čekala jsem něco ve stylu Aristokratek a bylo to úplně jiné. Přečetla jsem knížku na jeden zátah a byla vynikající. Doporučuji.
Dostala se ke mně audiokniha, načtená Martinem Stránským, a je to výborné.
Parádní knížka, možná to všechno nezažil jeden člověk, ale jednotlivé etapy evropských dějin jsou vylíčeny přesně. A určitě podobných lidských osudů bylo mnoho. Knížka určitě stojí za přečtení a hlavně za přemýšlení.
Parádní oddychovka - na dovolenou nebo naopak na dlouhé zimní večery u krbu, nebo alespoň u hřejícího radiátoru.
Kolem patnáctého roku to byla moje nejoblíbenější kniha - krásně zamilovaná, romantická - tu propagandu jsem v tom věku nevnímala. Teď po mnoha letech jsem si ji chtěla připomenout a nedokázala jsem dočíst ani po dvacátou stránku.
Hlavní hrdina Sid Halley je postava z knížky Dicka Francise, která žije dál. Asi proto jsou tu uvedeni oba autoři. Jinak je to klasická výborná "francisovka", kterou musíte přečíst na jeden zátah.
Krásné, milé, poučné příběhy, ve kterých vystupují kočky a hlavně lidé.
Příjemná, odpočinková knížka, duch i nálada filmu natočeného podle knihy je stejný jako knížka sama - pohodový, úsměvný.
Krásná, milá, dokáže vykouzlit úsměv. Můžete po ní sáhnout kdykoliv. I filmové zpracování přesně odpovídá duchu knížky, což se stává vyjímečně.
Knížka, která se dá číst od 13 do 100 roků. Sama jsem ji přečetla několikrát, poslechla jsem si audio verzi a viděla všechny filmy (nejlepší je starý český čtyřdílný seriál s Martou Vančurovou a Janem Kačerem a film Francie/Itálie/VB/USA z roku 1996).
Typická "francisovka" - napínavý děj, poctivý, lidský hlavní hrdina.
Klasická česká detektivka, příjemná oddechovka bez potoků krve.
Zajímavé postavy a osudy, ale některé dialogy jsou jak vystřižené z čítanky.
Opravdové a přitom neuvěřitelné. Nemůžete pochopit, co dokáže udělat člověk člověku. Tato knížka by měla být povinnou četbou, abychom nezapomněli.