janadibelkova janadibelkova komentáře u knih

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Tuto knihu by si měly přečíst všechny mladé dívky, které mají chuť zažít něco neobvyklého

21.05.2023 3 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Trochu mě mrzí to slabé hodnocení, protože téma, které kniha otevírá se málokdy zmiňuje. Za mě to bylo opět dobové čtení o věcech, na které prostě nesmíme zapomenout a opět musím jen říct: buďme rádi za to, co máme dnes, važme si každé chvíle

07.05.2023 5 z 5

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Jak se mi do téhle knihy nechtělo, tak mě velmi překvapila, má spád, děj, napsána je velmi příjemně, čtivě a rozhodně doporučuji.

22.04.2020 5 z 5

Jacobova obhajoba Jacobova obhajoba William Landay

Skvěle napsaná kniha, výborný příběh, šokující i když ne nereálný konec. Tahle kniha má vše, co má mít, budete chtít číst dál, ale najednou nebude co..Děkuji za perfektní zážitek a vřele doporučuji všem. Nevadí, jestli Vás nebaví právní prostředí, tohle se totiž může dotknout každého z nás..

27.07.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Neuvěřitelné, krásně, čtivě napsané dílo, které mohu jen doporučit...jsem moc ráda, že jsem opět narazila na skvělou českou autorku.

19.07.2018 5 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

V tomhle adventním období nejlepší čtení...zatopte si, zabalte se do deky, uvařte si horkou čokoládu a klidně předčítejte svým dětem..vraťme se do dob klidných Vánoc :-) krásné svátky všem..

06.12.2017 5 z 5

Memento Memento Radek John

Hned bych tuto knihu dala do povinné četby studentů, klidně i s fotografiemi, protože to dnes mladé osloví více než jen psané slovo..Pan John knihu napsal skvěle, autenticky, drsně, upřímně a pravdivě..Děkuji za kvalitní knihu.

29.07.2017

Muž, který se směje Muž, který se směje Victor Hugo

Jedna z nejlepších knih, které jsem četla. I když jsem na "komerční" knížky a je pravda, že ne každý historický román mě baví, tak tahle kniha je dokonalá a všem doporučuji. Právě ji čtu znovu.. :-)

08.01.2011 5 z 5

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Čekáte úplně jiný příběh a během čtení si uvědomíte, že se tohle opravdu mohlo dít, neříkám, že všechno je reálné, ale základ, hlavní myšlenka příběhu je odkaz válečných křivd a je dobré si je uvědomovat a vážit si všeho, co dnes máme.

13.05.2021 4 z 5

Cézannův život Cézannův život Henri Perruchot

Velmi příjemné čtení, realita uměleckého světa je rozhodně příjemnou změnou od romantiky, hororů a vůbec některé komerce, která nás v knihkupectví obklopuje. Ráda jsem vnímala i pasáže o dalších slavných: Zollovi, různých malířích, opravdu moc fajn čtení na zimní večery.

05.02.2019 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Skvělé, krásné, drsné, dojemné a hlavně neuvěřitelné, že někdy lidi takhle ublížili lidem..četla jsem podruhé a určitě ne naposledy.

15.06.2018 5 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Kniha, kterou stojí za to číst..

21.01.2018 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Mám ráda klasické knihy, ale od Větrné hůrky jsem asi čekala víc..nejen, že jsem se nemohla začíst, ale pak jsem se občas ztrácela v ději a prostě mi tento příběh nějak nesedl. Možná je to i tím, jak negativně kniha působí, chybí radost, občas nějaké pozitivum..někomu se to čte dobře, ale já bych tuto knihu nedoporučila.

29.01.2017 2 z 5

Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Tuhle autorku můžu vždy jen doporučit, sice za mě už nikdy nepřekonala Krutou volbu, ale i Prolhané městečko bylo moc fajn čtení s originálním příběhem a navíc se hodně povedl obal knihy, takže jako dárek pro čtenářku prostě skvělé.

13.11.2022 5 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Od Joy mě prostě baví všechno...umí napsat i lepší příběh, ale kdo ji čte pravidelně ví, že její styl je čtivý a nevynechá ani ty horší kousky :⁠-⁠)

28.09.2022 3 z 5

Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Velmi příjemné, oddechové čtení, které vás zároveň pobaví a donutí se zamyslet a hodnotit. Najdete tady mnoho dojemných situací, ve kterých poznáte i sami sebe a třeba přijdete na to, že vlastně není až tak špatně ;)

19.08.2022 5 z 5

Když Když Morris Gleitzman

Neuvěřitelná série knih napsaná s takovou empatií, že všemu věříte, potřebujete číst dál a nakonec se rozpláčete, protože víte, že se děly tahle zvěrstva doopravdy. Smekám před autorem, jak dokonale vyprávěl slovy chlapce...a přeju všem, aby se tohle už nikdy neopakovalo.

20.03.2022 5 z 5

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Jako vždy skvělé, empatické, neuvěřitelně citlivě napsané, pan Hartl nezklame... děkuji za krásné čtení

12.02.2022 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Nejhezčí z volné trilogie, jednoznačně mohu jen doporučit... kritikům bych jen chtěla dodat, že přece rozhřešení v životě taky vždycky nepřijde a proto je to všechno tak zajímavé.. skvělé je, že se Eliška nevzdala.

01.11.2021 5 z 5

Matka v krizi Matka v krizi Simona Monyová (p)

Není to skvělé přečíst si, že nejen Vy máte s dětmi starosti? Že bysme pro ně udělaly nemožné, i když jsme z nich unavené a jsme tu jen pro ně....

24.08.2021 5 z 5