JanaDor komentáře u knih
Písmena v knize jsou větší a mají řádky dále od sebe, aby se lépe četly. Každá druhá strana obsahuje k tématu moc milé a hezké ilustrace Venduly Hegerové.
Myslím, že malí čtenáři hlavně ocení, že v závěru každé kapitoly je úkol pro ně. Mají třeba spojit stopy zvířatek nebo seřadit obrázky. Prostě kniha žije se čtenářem, který to jistě ocení a rád se bude ke knize vracet. Myslím, že je to skvělá kniha pro malé děti.
Je tu opravdu hezky a srozumitelně vysvětleno na příkladu, že jsme každý jiný, a že když to příjmem, můžeme dokázat všechno, co si usmyslíme.
Jen jsem nepochopila poslední stránku. Pro mě by bylo srozumitelnější, kdyby tam poslední stránka nebyla. Nevím. Jsem zvědavá na vaše názory.
Kniha je nádherná a já ji doporučuji. Věřím, že se dětem bude líbit. Oni nepřemýšlejí jako dospělí. Je prostě super.
Kniha se četla dobře. Velmi mě zaujal popis chování Němců během války v jedné rodině, kde třeba mladší Maxova sestra byla tak zblblá, že toužila rodit Hitlerovi čisté děti. Max si z ní kvůli tomu dělal srandu. Je zde zajimavě popsán i život cikánů, kteří se poctivě živili cirkusem. Konec byl velmi reálný a celkově to bylo uvěřitelné. Kniha ukazuje válku z pozice Němců. Třetina knihy byla věnována Lily, jak její rodina přežívá v táboře. Nelidské podmínky i zacházení se pojí s poznáním, že jsou na tom cikáni o stupínek výše než židé. Myslím, že je to dobře napsaný román pro mladé o válce, ale pozor není to jen zamilovaná romance. Doporučuji.
Text doprovází moc hezké ilustrace. Advent pochází z latinského slova, které znamená příchod. V církevním roce je advent dobou, kdy čekáme na vánoce. Je zajímavé, že o adventu vědí i nevěřící a svým způsobem ho taky dodržují. Vánoce jsou prostě kouzelné a měly by se brát ohledy na dětské přání, ale i ukazovat dětem, že je to něco víc než dárky. Děti vše do sebe vsakují jako houby po dešti, tak si můžete být jisti, že to v nich zůstane a v pravý čas se to projeví. I oni svým dětem budou číst v adventní čas, každý večer jeden příběh z této knihy, aby si jejich děti uvědomili, jak velké události se staly v čase vánočním.
Recepty jsou většinou jednoduché. Na jedné straně je popis s ingrediencemi a s postupem, na druhé straně je lákavá fotka. Chce to na jídlo myslet předem, nachystat si jídelníček a koupit na to věci, protože ne vše máme doma, i když jsou recepty složeny z dostupných ingrediencí v běžném obchodě nebo ve zdravé výživě. Chce to plánovat a na jídlo se připravit. Knihu chválím a budu se k receptům často vracet. Jídlo je dobré, prospěšné a cena hotového produktu je normální. Takže vzhůru do toho, půl je hotovo. Vydržme co nejdéle "bez".
Příběh je vyprávěn v ich formě a Holly je správná, rozmazlená puberťačka. Chvílemi mi lezla pěkně na nervy a někdy byla moc sympatická.
Příběh dává smysl, je tam poučení, jemná láska, správný a nečekaný konec. Místy to bylo vtipné a milé. Vánoční čas je prostě kouzelný. Celkově si myslím, že se to povedlo. Je to pohádka určená hlavně dívkám a věřím, že těm se to bude líbit.
Detektivky mám moc ráda a dobře si je vybírám. Nechci hororové pozadí, ale promyšlený příběh, kde se stane něco špatného, najde se viník a případ se vyřeší. Vše tato kniha splňuje a dostala jsem nechtěně něco navíc. V závěru mě ta atmosféra z knihy pořádně tížila a musela jsem to i vydýchávat. Ale bylo to skvěle propojené, takže to vysvětlilo netypické chování hlavní hrdinky. Prostředí z dětství nás podvědomě formuje a ovlivňuje v dospělosti.
Autorka skvěle promyslela a propracovala příběh. Je plný překvapení, hřejivého pocitu přátelství, boje proti zlu, obětování se pro druhé a v neposlední řadě lásky. Čisté, nesobecké, dávající lásky. Nemělo to patos červené knihovny.
Kniha je skvělá. Opět jsem šla velmi pozdě spát, protože jsem se nedokázala od knihy odtrhnout. Je to taková ta klasická romance, kdy se hlavní dvojce pozná ve třetině knihy, nejdříve jsou na sebe naštvaní, pak se jemně sbližují, jsou tam náznaky zalíbení, pak si myslí, že u toho druhého nemají šanci a až v závěru to vše končí šťastně. Ach!
Musím uznat, že jsem se při čtení ani trochu nenudila. Je to dějově pestré, milé, správně romantické a velmi čtivé. Tansy mi byla od začátku sympatická. Miluje barevné oblečení a výborně peče. V závěru je zmíněno pár jejich receptů.
Mně tato kniha bavila. Je to správná oddychovka, s akorát dávkou romantiky, humoru a jemně erotiky. Líbí se mi, že zde převládá sbližování ve formě milých a úsměvných naschválů a erotiky je tam lehce na okraj, ale je.
Četla jsem ji na dovolené a bylo to fajn. Není to něco, nad čím bych vzdychala, ale líbilo se mi to.
Velmi mě zaujala tato knížečka, která je malá vzhledem, ale velká sdělením. Celkově je v knize vše stručně popsáno, ale zároveň vše je řečeno. Což se mi moc líbí. Knížku si přečtete ani ne během dvou hodinek. A reálné popisy vám pomohou začít. Kniha je hezky zpracována a text doprovází milé ilustrace k danému tématu.
Celkově byla kniha napsána lehkou rukou, dobře se prolínaly vzpomínky se současností. Líbilo se mi, že jsem se po celou knihu postupně dozvídala nové věci, které nebyly šokující, ale příjemně to osvěžilo příběh. Nebylo to předvídatelné. Je to romance, kdy člověk bilancuje a uvědomuje si i svoje chyby. Vyhodnocuje situaci a snaží své rozhodnutí z minulosti napravit přítomností.
Knihu doporučuji těm, kteří mají rádi romány o vztazích ze současnosti s reálnými postavami a s nevšedními záměry, kdy si postupně uvědomují omyly a mění je v to lepší.
Kniha je kouzelná v tom, jak je zpracovaná pro začínající čtenáře. Je psána genetickou metodou, tedy velkými tiskacími písmeny. Začíná třemi pohádkami, které jsou napsány jednoslabičně, pak třemi dvouslabičnými a nakonec třemi trojslabičnými pohádkami. Což je podle mého skvělé, protože děti se nenásilně dostávají k od lehčích k těžším slovům. Kniha obsahuje tedy devět pohádek ze světa zvířátek, které mají určitá malá trápení nebo jsou neposlušná, a poznají, že maminka je nej.
Většina postav mi v této knize byla velmi sympatická, i když ne vždy jsem je chápala. Skvěle tu byly vylíčeny psychologické pochody osob, kdybych málokdy uhádla, co stojí za určitým chováním lidí. Kniha se mi výborně četla a děj byl velmi zajímavý. Je to román pro ženy, ale mužům by také neuškodil, aby si uvědomili, jak myslí žena a jak ji mohou ublížit. Vážné téma bylo někdy lehce šmrncnuté vtipem.
Autorka použila nejen zásadní historické události, ale i různé objevy jak ve vědě nebo v zábavě. Text je výstižný a má šmrnc. Muselo to dát spoustu práce, aby dala dohromady zajímavé info ze všech stran. Od autorky jsem četla již knihu Po stopách Karla IV, která se mi také moc líbila. Já jsem z obou knih nadšená a jsem ráda, že baví i děti. Mám to vyzkoušeno v praxi. Kupodivu baví spíš ty starší, nejspíš proto, že si uvědomují vážnost některých informací. Věřím, že zaujme většinu čtenářů. A protože se mi moc líbí, moc ji doporučuji, jelikož si to moc zaslouží.
Kniha je zajímavá, opravdu, jen mě to někdy nebavilo. Rozebírajícího textu zde bylo hodně a někdy jsem to ani dobře nepochopila. Pro mě by úplně stačil doslov s názvem Pravidla dobrodružství, kde autor vše shrnul do devatenácti stran stručně a jasně. To mi k poučení úplně stačí.
Já nejsem žádný dobrodruh, takže pro mě to bylo o zajímavostech, co vše je možné. Pro ty, co milují adrenalinové sporty, rádi riskují, milují extremní výkony a chtějí obr zážitky. Tak ti by si měli knihu přečíst aspoň třikrát, aby si uvědomili, co je v pohodě a v čem riskují až příliš.
Knihu bych doporučila všem, s tím, že některé pasáže je nebudou až tak bavit, ale výsledkem je zajímavý pohled na lidskou psychiku, která zvládne zdánlivě i nemožné.
Líbí se mi, že je v příběhu napsáno poučení. Je dobré překonat strach. Je dobré nebýt něčí poskok, ale stát si za svými názory. I špatná situace se může obrátit ve správnou, když je to myšleno pozitivně. A je super mít trhlé mladší sourozence, díky nim si užijete nejednu legraci, když jim pomáháte z nepříjemného úkolu.
Není to velké literární dílo, ale tak jak je kniha myšlena, má být zábavou pro děti a zároveň v ní čtenáři mohou najít v určitých situacích poučení.
Knihy mají být i pro radost, mají objevovat dětem nový svět a to Mimoňka nabízí.
Celkově je to velmi hezká a povedená kniha pro děti. Je tu 34 krátkých příběhů z jednoho statku na motivy bajek Ezopa, Krylova a La Fontaina. Setkáváme se s klasickými zvířaty, ale i s méně typickými pro statek, jako jsou želva, lev nebo medvěd. Zabaví děti a dospělým také někdy neuškodí zopakovat si známá přísloví v příběhu. Vřele doporučuji.
Kniha se mi moc líbí, i mému synovi. Ale je hodně specifická, takže ne každého bude bavit. Musíte znát svoje děti a vědět, co je zajímá. Pro malé hledače ji vřele doporučuji.
Pohádky jsou určené dětem od pěti let. Jsou z této doby, ale obsahují kouzla a nadpřirozené bytosti. Nenápadně a s citem ukazují na hezké vztahy mezi třemi generacemi.
Kniha je rozdělena na tři části. Každá část obsahuje sedm rozdílných pohádek. První část je určena dětem – pro kluky a holky, druhá část je pro rodiče a třetí část je pro prarodiče. Přemýšlela jsem nad tím, proč je to tak nazváno, to jako musí každou část číst někdo jiný? Může, ale nemusí. Pohádky totiž rostou s generací. Všech sedm pohádek má pokračování. Takže v první části je hrdina dítětem, v druhé části rodičem a ve třetí babičkou či dědečkem. Už během čtení se mi to moc líbilo.