Janamarie Janamarie komentáře u knih

Neznámá Neznámá Tess Gerritsen

Četla jsem ji jedním dechem! Napínavá, ale nevhodná pro slabé povahy...
Doporučuji!

29.01.2017 5 z 5

Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

Skvělá kniha, napínavá až do konce! Takovou jsem už dávno nečetla. A není hloupá. Doporučuji.

16.05.2015 5 z 5

Via Mala Via Mala John Knittel

"Bola jar, čo nikdy neprišla. Žili jsme však dostˇ dlho, aby sme vedeli, že zostává to, čo sme nikdy nemali.
A to čo máme, sa pominie". ( z knihy)

19.02.2012 5 z 5

Zapomenuté obrazy - Praha 19. století Zapomenuté obrazy - Praha 19. století Zdeněk Míka

Kniha Zapomenuté obrazy – Praha 19. století je nejen vynikajícím průvodcem, ale i národní, kulturní a historickou památkou.

03.02.2012 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Kniha se mi četla velmi dobře a měla jsem dojem, že nečtu deník, ale souvislý román. Posuďte sami… Deník kastelána je prvotina, která má zcela určitě hodnotu v rovině literární i lidské.

18.01.2012

Zatoulané štěně Zatoulané štěně Lucy Daniels

Kniha Zatoulané štěně je opravdu velmi zajímavě napsaná, i když je určena pro děti, mnozí dospělí by se mohli poučit! Je to detektivka jak se patří, napínavá, dobrodružná. Doporučuji! Je určena pro milovníky zvířat od 8 let výše…

18.01.2012 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Doporučuji

21.11.2017 4 z 5

Tajemství parfému Tajemství parfému Fiona McIntosh

Romantika, zajímavé, zkrátka oddechovka...

25.04.2017 4 z 5

Ostrov lží Ostrov lží Nataly Castle

Obálka, název i anotace působí lákavě. Hned po prvních stránkách je mě jasné, že ji budu ráda číst, těším se a zase budu ukrádat chvilky...

05.01.2016 2 z 5

Spolubydlící Spolubydlící John Lutz

Zatím ji čtu, líbí se mi, nemohu se dočkat další kapitoly. Doporučuji, skvěle napsaná!

12.02.2015

Alma Mahlerová: a vždycky budu muset lhát Alma Mahlerová: a vždycky budu muset lhát Catherine Sauvat

Knihu jsem si koupila na prázdniny. "Alma Mahlerová je slavná žena slavných mužů"... Mám ráda kulturu, umění, historii a životopisné romány. Knihu si šetřím, čtu po malých částech a užívám si ji. Dobrá volba.

14.07.2014 4 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Co číst? Můj oblíbený autor!

Příběh jakoby prostý, ale silně pocitový, psychologický a nakonec hororový!
Čtenář: žena, která zakusila těžkou nespavost!
Teprve po několika dnech jsem schopna napsat nějaký komentář... Osmdesát stran a bylo řečeno vše...
Geniální kniha, ilustrace a autor!

04.01.2014 4 z 5

Šíleně smutné povídky Šíleně smutné povídky Tereza Boučková

Povídky Terezy Boučkové obsahují třináct smutných povídek. Mě zaujala povídka Hranice, Láska, Do nebe. Zaujaly mě zkrátka všechny do jedné! Smutek, humor, ironie, paradox. Příběhy o životě obyčejných lidí, každá povídka téměř jeden život, jeden "román"... Mám ráda povídky a Šíleně smutné povídky mají co říci! Najdeme se v nich? Janamarie

09.06.2013 5 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Moji oblíbení autoři. Četla jsem knihu i v noci, ještě tento večer určitě dočtu... Napínavé! Doporučuji!!

02.06.2013 5 z 5

Rudá chryzantéma Rudá chryzantéma Laura Joh Rowland

Od první kapitoly je kniha velmi zajímavá, autor nás zavedl do dávné minulosti Japonska, do doby hrdinských samurajů, do Tokia z roku 1698… Jsou zde vykresleny povahy různých postav, jejich politické ambice a intriky, podlosti, neřesti. Je zde
popsán lesk i bída japonských čtvrtí a jejich obyvatel. Rudou chryzantému rozhodně doporučuji ženám a milovníkům historických detektivek.

07.03.2013 5 z 5

Jaro v Prátru Jaro v Prátru Stefan Zweig

"Bylo by nevděčné, kdybych chtěl zapomenout na člověka, který mě naučil dvě nejtěžší věci v životě:
Za prvé se z naprosté vnitřní svobody nepodřizovat nejsilnější moci na světě - moci peněz, a za druhé žít mezi svými bližními tak, abych si ani z jediného z nich neudělal nepřítele!"

21.02.2012 5 z 5

Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

"Moje štěstí bylo vždycky v tom, že mne potkalo neštěstí!.

19.02.2012

Soukromá pacientka Soukromá pacientka P. D. James (p)

Hlavní postavou detektivky Soukromá pacientka je koroner Adam Dalgliesh a jeho blízcí spolupracovníci. Adam Dalgliesh je výjimečný, chytrý, profesionální, citlivý, ale chladný ve svém soukromí. Děj knihy je bezesporu zajímavý, je to typická anglická detektivka.

05.02.2012 4 z 5

Rádce pro milovníky psů Rádce pro milovníky psů Paul McGreevy

Knihu vřele doporučuji všem chovatelům psů! Jedna věc je však teorie a druhá věc je praxe. Proto je nutné uvádět teorii
do praxe a aktivně pejska vychovávat dle dobře míněných rad, vhodné je: sdružovat se s ostatními chovateli a společně prožívat jak výcvik svého psa tak i radost z dosažených úspěchů. Vždyť jen s láskou a v radosti vychovaný pes se může stát opravdovým přítelem člověka! Není zlého psa – jen zlého pána!

04.02.2012 5 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Knížka Pes Baskervillský je určena dětem, četla se dobře, může si ji však přečíst i dospělý čtenář. Přeji příjemné mrazivé chvilky nad touto detektivkou.

04.02.2012 5 z 5