JancaMia JancaMia komentáře u knih

Michaela Michaela Vladimír Klevis

návrat do dětství

22.04.2020 4 z 5

Nastal čas boje Nastal čas boje Toman Brod

Tuhle knížku měl v knihovně nevlastní dědeček , jako malá jsem se jí bála kvůli fotografiím, dnes jsem jí přinesla z banánové krabice na půdě , kde mám uskladněno plno knih a manžel žasl co je to za dokumentární poklad.

13.04.2020 5 z 5

Bolest lásky Bolest lásky Markéta Harasimová

Prima oddechovka na které už uvízl zub času

04.04.2020 3 z 5

Nadržený rebel Nadržený rebel C. D. Payne

No zase jeden p*ůser za druhým :) další synátor tatínka nezapře , desítka rozhodně povedenější ne devítka :) uvidíme co jednáctka snad se brzo dočkáme

23.03.2020 4 z 5

Frantina Frantina Karolina Světlá (p)

Mnoho z nás si řekne , povinná četba, biedermaier nebo chcete-li doba obrození (viktoriánská ?! ) .
Nicméně po letech na knihu nahlížím z úplně jiného pohledu , má hloubku a poukazuje na nešvary tehdejší doby, nicméně stále nadčasové .

08.03.2020

Slunce a chléb Slunce a chléb Josef Rybák

Děj knihy je zasazen do doby mocnářství a první republiky, sleduje osudy tří kamarádů v průběhu časů , kniha dává nahlédnout pod pokličku tehdejší morálky a pracuje s problémy té doby ...

12.02.2020 4 z 5

Žárlivost Žárlivost Helena Šmahelová

Coby dvanáctiletá slečna jsem knížku hltala plnými doušky, tolik jsme se v ní viděla, teď setkání po letech (nález z knihobudky) z pohledu rodiče, trošku naivní ale i tak chápající .. každý z nás si tím musí projít .. jednička navíc že knížka pochází z pera paní Šmahelové (což je podle mě náš pojem , juž tehdy psala nadčasově a v mnoha jejích knihách se vidíme i dnes) .

02.02.2020 3 z 5

Dům radostí Dům radostí Helena Šmahelová

objevena v knihobudce, Šmahelovápro mne byla vždy pojem, krátký román vypráví o životě dvou postižených lidí kteří před sebou vzájemně odkrývají své nitro a učí se vzájemnému soužití , ač kniha na první pohled působí smutně není tomu tak je velice vřelá ke svým hrdinům ..

30.01.2020 5 z 5

Alenka z planety Země Alenka z planety Země Kir Bulyčov (p)

Setkání po létech, v knihobudce. Tenkrát prima jako neználek a mým dcerkám se také líbí. Ještě že mám i další dva díly. Mám ráda tohle staré vydání ať už kvůli krásným ilustracím a hlavně není osekané jako "novější" od Tritonu.

25.01.2020 5 z 5

Návrat z vánočních prázdnin Návrat z vánočních prázdnin Hana Pražáková

Tahle knížečka na mě vykoukla v knihobudce, nejprve jsme prolistovala a doma jsem přečetla na jeden zátah. Autorka vypráví o dívce která je slabozraká a rodiče jí odloží k tetě která pracuje v rozhlase, následně do jejího pokojíčku nastěhují protivnou našpulenou sestřenici. Dívka také musí bydlet na internátě se stejně postiženými spolužáky , musí se vyrovnat se spoustou životních překážek které nakonec hravě zvládne.

25.01.2020 3 z 5

Tři holčičky na římse Tři holčičky na římse Taťána Březinová

Tohle bylo hodně smutné a bohužel se něco takového stále děje :(

12.01.2020 5 z 5

Povolení prudit Povolení prudit C. D. Payne

devítka docela dobrá, nicméně na první čtyři díly to nemá ani zdaleka , uvidíme jestli nám Jota přichystá i desítku a jedenáctku a snad i něco dalšího mimo Twispy (nějak mě ostatní věci začínají bavit víc) , nejvíce asi holubí mambo a dědictví a brenda veliká a neviditelný .

02.01.2020 4 z 5

Rok správného zálesáka Rok správného zálesáka kolektiv autorů

Taky jedna z detstvi a jak jsme ji jako mala zrala :)

07.12.2019 5 z 5

Kočár do neznáma Kočár do neznáma Hana Marie Körnerová (p)

Opět krása, už se těším na pokračování ..

03.11.2019 4 z 5

Hrozba Hrozba Dick Francis (p)

Kniha nalezena na půdě, to si neumíte představit to radostné zaplesání.. A samozřejmě se krásně četla , nebudete se chtít odtrhnout.

100 dní štěstí 100 dní štěstí Fausto Brizzi

Tohle by měla být povinná četba pro všechny !!!!! Krásná psychologie postav a jejich vnitřních problémů .

03.11.2019 5 z 5

Země nikoho Země nikoho Radka Zadinová

Krásně čtivé, leč u začátku se člověk musí začíst.