JancaMia komentáře u knih
Poměrně zajímavý počin, v některých situacích jsem se sama poznávala. Půjčeno zknihovny.
Na knížku jsem se dlouho těšila, bohužel nesplnila moje očekávání. Přišlo mi že autorka až příliš tlačí na pilu. Půjčeno z knihovny.
Povinný klenot v knihovničce každého vášnivého čtenáře =)
Jedna z kvalitních knížek pro osobní rozvoj, nutí k zamyšlení .
Kniha je stejně lákavá jako kdysi seriál. Příjde mi ,že v knize jde více do hloubky oproti seriálu.
Kultovní průvodce po Praze. Za život mi prošlo rukou několik různých vydání. Všechny procházky jsou neobyčejně mile zpracované , až na člověka dýchne z knihy doba starých časů .
Příjemná detektivka z prostředí kojeneckého ústavu, konec neočekávaný. Úlovek z antikvariátu za 7,- .
Stará paní vypráví svůj příběh, kdy za doby mocnářství sloužila u bohatých lidí. Ve vyprávění skáče sem a tam. Kniha je hodně pocitová. Půjčeno z knihovny.
Vzpomínky žen, které rodily anebo pomáhaly s porody v Osvětimi. Z jejich vzpomínek až jímá hrůza a ježí se chlupy na těle (topení novorozeňat v sudu, všudypřítomné krysy (ve velikosti dobře živené kočky , které se lidí přestaly bát)) které miminka ohlodávaly a i vyčerpané maminky bez mléka, všudypřítomná špína ..) .Kniha ve mě bude ještě dlouho rezonovat. Půjčeno z knihovny.
Soužití s papírovou kočkou očima paní Formáčkové. Úsměvné odpočinkové čtení .
Myslela jsem si že na Henryho po přečtení změním názor, bohužel se to nestalo. Pořád mám pocit že rozcapenec má pocit ze sebe dělat chudáčka, spoustu skandálů nemuselo být kdyby trochu přemýšlel (tím nechci nikoho soudit). Každý nemá to štěstí aby se jako on narodil se zlatou lžičkou v puse (a společně s tím nesl i určitou zodpovědnost) . A věčné žárlení na staršího bratra (ubohost?!). A manželka zlatokopka (nemám slov ..) .
Zlatá klec se všemi plusy a minusy. Příjemná oddechovka. Půjčeno z knihovny.
Krásná pohádková-místopisná knížka. Knihu dostávali prvňáčci Prahy 6 při usednutí do školních lavic.
Urbexová kniha o krásných dnes již zanedbaných stavbách (některé znovu renovované ale nevyužité) . Půjčeno z knihovny.
Německo v době monarchie a vlády císaře Františka Josefa I. , kniha krásně vtáhne do děje že máte pocit že jste tam společně s Elisou, Charlottou a jejím otcem kterému se ztratil rukopis. Půjčeno z knihovny.
asi nejsem cílový čtenář, nijak mě to nezaujalo ... byť knížka byla u renomovaného knihkupce v akci za 19,- ...
trapas na druhou, kniha vztatá v knihobudce ze zvědavosti a zase jí vrátím ..
Deník devadesátých let a počátku milenia , reálie sedí. Nicméně místy autorka tlačí příliš na pilu (strašně se snaží být vtipná, místy je to až trapné) . Jako odechovka dobré, nic převratného.
Kniha o polských židech přistěhovaných se do francie , kniha je plná dojmů začátků 30. let a nástupu Hitlera k moci . Nicméně je psaná velice stroze , to však nebrání na údernosti prožívaných muk (ať už autorky samé nebo jejich nejbližších). Rozhodně jedna z lepších holocaustových.