JancaMia komentáře u knih
popis naší společnosti a další zkušenosti Michala Najmana ..tentokrát po čtvrté ..
Příběh o tom že i když se máte navenek krásně , nemusí to být skutečnost, záleží na úhlu pohledu ženy a muže a jejích měřítek, slaďárna s prvky manželské krize a její následné vyústění .. nicméně velice nereálné ale četlo se to dobře .. už pro ten pocit ..
O tom když je žena příliš dlouho doma sama s dětmi a o tom jak manžel začne vyšilovat když s žena vrátí do práce a on musí přiložit ruku k dílu aniž by tušil která bije a následné zvraty mezi manželi.
Kniha vás dokonale provede technikou zdobení perníčků výrobou těsta a najdete i trošku historie o perníčcích v čechách a na moravě.
Kniha je čtivá nicméně pro -náctiletou cílovku je psaná moc spisovně, ale k dobru můžeme přičíst morální stránku románu : kdy lehkovážný mladík řeší svoje vztahy k děvčatůma ne vždy uplně smyslplně + náhled na drogově závislé ..
Taková jedna ze života , když máte příliš nekomplikovaný rodinný život v totálně zajetých kolejích a o tom co se všechno může stát , když vykolejíte ze zajetých kolejí a odskočíte si vedle ... a také o touze,vášni a o tom jak to všechno může dohromady moc mrzet ... ale jak já říkám "Nelítej moc vysoko , sestřelí Tě" ..
Spousta věcí které v životopisu vypluly na povrch , ukazují charakter a vzorce určitého chování (proč se právě tak chová) , knížka mi otevřela oči a více jsem tohoto šéfkuchaře pochopila.
Bylo mi líto co hlavní hrdince dělala matčin přítel ale toto téma už je v knize "super koťata" (tuším) ...u jedné z kamarádek ...
Z knížky se vzpamatovávám ještě teď, chvílemi mi bylo Edity moc líto na druhou stranu si za to mohla sama ...
Určitě super bible pro ty co rádi na grilu zkouší kromě klasiky spoustu nových věcí .
Obdoba knihy "nejšťastnější dětátko v okolí"
Poměrně obsáhlý psí průvodce, nicméně staršího charakteru tudíž pro nováčky , nemusí být platné některé informace.
Nevím nevím, ostatní od Pavla Frýborta jedním dechem a tady mi něco nesedělo ..
Krásná kuchařka s krásnými prvorepublikovými recepty a ještě krásnějšíma fotografiema.
Kdysi jsem se podle knížky učila já , teď se s ní učí starší dcera .
Lenka je fajn slečna která plave v matice a musí se vyrovnat s tím že se do ní zamiloval kluk do kterého je zamilovaná její nejlepší kamarádka Jolka, Lenka má taky pěkně prořízlou pusinku a skolí jí poměrně náročná nemoc a milovnice koček si také příjdou na svoje .. poučení nechybí pro mladší ročníky a pro starší příjemná oddechovka .