JancaMia JancaMia komentáře u knih

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Svěží, vtipné, milé ... ale čekala bych více "letuškových" vpádů jak to chodí z druhé strany, víc dílko působí jako cestopis.

01.04.2023 4 z 5

Christiane F.: Můj druhý život Christiane F.: Můj druhý život Christiane F. (p)

Christiane a její život po ... abych to shrnula v knize popisuje punkovou scénu 80. let v německu , co všechno přinesly peníze za první knížku, techno scénu 90. let, hippie busech směřujících do třetího světa, životě v řecku ve stanu a stromě kde potkala po Detlefovi další lásku, o narození syna a jeho ztrátě a nekonečnými fyzickými problémy kvůli fetování. Kniha nepůsobí uceleně, některé pasáže až zmatečně ale přihlížíme-li ke knize jako k životopisu, tak se dá říct že je to určitá část vzpomínek v průběhu let po Zoo.

25.03.2023 3 z 5

Román pro muže Román pro muže Michal Viewegh

Neodolala jsem a knihu koupila ve výprodeji za symbolické 4,-,
trefné čecháčctví jako účastníci zájezdu, výchova dívek v Čechách nebo báječná léta pod psa .

28.02.2023 2 z 5

Hraběnka Hraběnka Zuzana Francková

Kdybych nevěděla že knihu napsala Zuzana Francková, řekla bych že knihu napsala Helena Šmahelová, Jana Poncarová, Karin Lednická (tak příjemně se četla). Aneb život Anny (kterak se chudá dívka stala šlechtičnou, řeklo by se pohádkový osud ale ..) který kráčel padesáti lety českých dějin (se všemi nepříjemnosti té doby). Knihu rozhodně nedám z ruky.

06.02.2023 5 z 5

Obrázkový svět Obrázkový svět František Nepil

Tahle knížka mě provázela celé moje dětství společně s už vím proč a proč a jak , to byly všechno encyklopedie ve kterých jsme ležela pořád a prohlížela obrázky a představovala si až budu velká .

04.02.2023 5 z 5

O Červené karkulce O Červené karkulce Maria Cecilia Cavallone

Jednoduše převyprávěná klasická pohádka , pro nejmenší děti (předškoláci, první a druhá třída). Za 19,- super kup pro malé čtenáře.

17.01.2023 4 z 5

Naděje umírá poslední Naděje umírá poslední Halina Birenbaum

Půjčeno z knihovny, některé pasáže jsem vyloženě probrečela. Silná smutná kniha jedné přeživší .

17.10.2022 4 z 5

Super jednoduše Super jednoduše Zdeněk Pohlreich

Super kuchařka =) od všeho trochu a domácky jednoduše , pan kuchař je prostě třída

08.10.2022 5 z 5

S elegancí ježka S elegancí ježka Muriel Barbery

Balzám na duši. Pro pokročilé čtenáře. Úlovek z antikvariátu za 10,-.

11.06.2022 3 z 5

Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Nález v knihobudce, kniha vzata pouze o fondu domácí knihovnicky

18.05.2022 2 z 5

Velká kniha o psech Velká kniha o psech David Taylor

Po knize jsem toužila , jaké bylo překvapení když jsem se jí dočkala :)) coby osmiletá holčička a jak důležitě jsem se cítila . Díky této knize jsem začala vyžadovat knihy Darling Kindersly .

25.02.2022 4 z 5

Čtyři tankisté a pes  1 Čtyři tankisté a pes 1 Janusz Przymanowski

Další z pokladů od nevlastního dědečka, krásně se to četlo a ŠARIK způsobil moji lásku k německým ovčákům (pokud nepčítám tetu Milenu z tatínkovi strany kde byl vždycky také).

25.02.2022 5 z 5

Černobyl Černobyl Jurij Ščerbak

Knihu jsem dostala jako dárek v pdf. od manžela. Výpovědi lidí podléhají tehdejší době, takže všichni ze strachu trochu mlží . Nicméně je to odraz doby o hrůzné katastrofě která už se snad nebude opakovat .

25.02.2022 4 z 5

Diamantová sekera: Baltské pohádky Diamantová sekera: Baltské pohádky Jaroslav Tichý

Dárek od nevlastního dědečka , ležela jsem v ni od rána do večera .

23.01.2022 5 z 5

Pražské pověsti Pražské pověsti Václav Cibula

Pověsti jsem dostala od nevlastního dědečka společně s encyklopedií od agamy po žraloka . Má čestné místo v knihovnicce a rada se k ni vracím .

22.01.2022 5 z 5

Udělám ti ze života peklo Udělám ti ze života peklo Ellen Berg

Humorna oddechovka co se četla sama , zároveň poučné do života . Těším se na další knížku autorky.

21.01.2022 5 z 5

Pusinky Pusinky Stanislav Rudolf

Podobně jsme uvažovali i my na intru ještě v letech 2000-2003, jen nové s mobilem . Jedna z mých oblíbených .

07.01.2022 3 z 5

V Tichu V Tichu Alžběta Bublanová

Svižně to ubihalo, o lidech unavenych životem a o věčném hledání se ... co vlastně chceme a v momentu kdy to máme chceme něco jiného ... a stále otravujeme dokud to nedostaneme

12.11.2021 3 z 5

Zatmění srdce Zatmění srdce Stanislav Rudolf

Jako -náctiletá jsem hltala okolo roku 96-97 a teď po leteh to byla příjemná oddechovka na jedno odpoledne ...

16.10.2021 4 z 5

Tři sestry Tři sestry Táňa Keleová-Vasilková

Zase jedna ze života a s krásným koncem, už se těším na další . Ještě mi jich chybí pět.

18.09.2021 5 z 5