JancaMia JancaMia komentáře u knih

Krkonošská kuchařka Krkonošská kuchařka Jiří Marhold

tradišní kerkonošské pokrmy :)

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Pan Vrba i pan Weiss mají můj neskonalý obdiv, z knihy místy až mrazí a chvílemi brečíte a nemůžete přestat, nejsmutnější je že taková je naše historie a je třeba jí připomínat mladším generacím .

17.07.2018 5 z 5

365 Hajadánových povídaček na dobrou noc 365 Hajadánových povídaček na dobrou noc Hana Vrbová-Piskáčková

pohádková knížka mého dětství

17.07.2018 5 z 5

365 pohádek o zvířátkách na dobrou noc 365 pohádek o zvířátkách na dobrou noc H. Corlik-Buhtz

další z knih mého dětství

Kronika Českých zemí Kronika Českých zemí kolektiv autorů

ucelený přehled od pravěku až po současnost ..

Kronika Země Kronika Země Felix R. Paturi

vynikající kniha

17.07.2018 5 z 5

Kronika lidstva Kronika lidstva kolektiv autorů

úžasná encyklopedie ..

Malované pohádky Malované pohádky Vladimír Sutějev

jako malá jsem ji milovala.

17.07.2018 5 z 5

Neználek ve Slunečním městě Neználek ve Slunečním městě Nikolaj Nikolajevič Nosov

kniha mého dětsví

Oslovi Oslovi Adelheid Dahiméne

Úžasná knížka pro pár , jednou za čas ji s manželem vytáhneme z knihovny a uvědomíme si že se chováme jako oslovi a se zadostiučiněním jí zase vrátíme do naší knihovny.

Holubí mambo Holubí mambo C. D. Payne

Super bajka aneb když se holubi chovají jako lidi a řeší svoje vztahy , sex, práci .. za mě mimo mládí v hajzlu asi nejlepší román.

Brenda Veliká Brenda Veliká C. D. Payne

O životě na střední jedné tlusté holky , které nemá o průšvihy nouzi ...

17.07.2018 3 z 5

Mladík v odboji Mladík v odboji C. D. Payne

Nesmrtelná klasika , zastávám však názor že nejlepší ze všech sedmi dílů jsou první čtyři a ostatní už je jen vaření z vody ....

Schody do nebe Schody do nebe Lenka Lanczová

Jedna z mála prvních knížek, která v sobě skrývá syrovost maloměšťáckého života a života rozvrácených a jednodušších rodin , nicméně hlavní hrdinka románu ač to ze začátku nevypadá se s peripetiemi života, dokáže náležitě poprat a ve výsledku to "rodinným příslušníkům" zejména otčínu pořádně natře ... román prvně vyšel v roce 1996 ... a přitom je stále aktuální , když pominu tehdejší módu ..

17.07.2018 4 z 5

Čtyřnohá vrána a nové taškařice Čtyřnohá vrána a nové taškařice Daniil Charms (p)

Super kniha plná báječných povídek, kdy se smějete a smějete , jen se musíte pročíst k humoru Daniila ... protože jinak budete nechápavě kroutit hlavou ..

17.07.2018 5 z 5

Ke dnu Ke dnu Anna Bolavá (p)

Kniha se četla sama a vtáhne vás tak do děje , že místy máte chuť aktérům jednu vlepit anebo jim něco říct ...

16.07.2018 5 z 5

Doteky noci Doteky noci Lenka Lanczová

Poměrně předvídatelná zápletka, nicméně na léto ideální a pro pubertální děvčata svižné,poučné . Každopádně jak čas letí, je úsměvné sledovat z autorčiny tvorby , co se v průběhu let nosilo a poslouchalo a občas i četlo, kolikrát to u mě vyvolá úsměv anebo milou vzpomínku.

15.07.2018 3 z 5

Sonáta pro dvě srdce Sonáta pro dvě srdce Lenka Lanczová

Oddechovka na léto anebo vášnivá četba pro puberťačky . Nicméně u mě jsou hvězdy tituly mokrá louka, blbej fór, past na kočku .

15.07.2018 3 z 5

Muž v hrnci Muž v hrnci Jiří Prchal

Skvělé recepty z magazínu novin Právo , které vycházely v 90. letech.

15.07.2018 4 z 5

Otrok Otrok Sylva Lauerová

Ke konci až mrazí a nelze se otrhnout, vztah mezi dominou a otrokem je popsán poměrně surově.

13.07.2018 5 z 5