Jandýs

Epická fantasy, užasné vyprávění s brilantními dialogy. Napínavé, dojemné, vtipné.. vše dobře promyšlené. Bavilo mě to a každá stránka stála za to!!

Nádherně zpracovaná kniha desingem i textem. Hluboké myšlenky se mi vrývají pod kůži a tahle knižní lahůdka je můj zákusek a přítel, co pohladí a obejme.

Super série! Příběh byl temný, zajímavý, napínavý i smutný , zákeřné momenty, vtipné hlášky, vše do sebe hezky zapadalo. Kresby byly přehledné a krásně dokreslily celou atmosféru.

Nečekejte brutální knihu plnou nechutností a temnoty. Naopak.. Byl to zvláštní pohled na sled událostí jednoho ztraceného muže. Vychovaného nájemného vraha. Zdá se, že v určitý okamžik přišel záblesk - možná - svědomí a najednou zajeté úkoly pozměnily směr jeho života.
Celé je to napsáno takovým klidným až uvolněným stylem. Moc hezky se to čte. Místy až poetické a také jsem se zasmála.

Krásně prošťournuté téma! Bavila jsem se a zároveň se dozvěděla pár zajímavostí. Hlavně mi to zase pěkně zapadá k tomu, co jsem četla o psychosomatice a k dílu pana Jana Vojáčka (Umění být zdráv).

Komentáře ke knihám si čtu vždy až po dočtení knihy, abych zůstala pěkně v nevědomí a vnímala dílo čistě vlastním pohledem a dojmy.
!A teď jsem se po sedmi dnech konečně probudila z noční můry!
- Za těch sedm dní vděčím práci - takže po ranní, když si sednu ke knížce a v tomhle podmračeném počasí, kdy se mi zavírají oči , jsem četla tak dlouho, dokud se dalo, abych se dopovala milovaným koníčkem, písmenky a stránkami. Ty dny mi taky daly možnost o příběhu přemýšlet.
- slovo konečně - protože obsah byl opravdu velký a místy vyčerpávající, pořád jsem se snažila udržet souvislosti a přelívající se světy, postavy a zmatek.
- noční můra - byl tak trochu dle mého názoru - kořen knihy, možná toho stromu... prostě fakt zlý sen, který ne a ne skončit,chcete se probudit, ale nejdříve, až pochopíte, co tím bylo myšleno, až se to vše vyřeší, až bude po všem.
-A vykřičníky asi k tomu, že to tam patří, že jich tam bylo tolik...
Nejsem moc dobrá kritička :-D ale tohle dílo bylo opravdu náročné, při tom tak krásně čtivé,toužila jsem se dočíst konce, abych odhalila autorovo pisatelské poslání..ale taky jsem si přála,abych z toho přemrštěného hysterického hororu utekla.
Na to, že po dvaceti letech Stephen ukázal světu novou knihu, mohla být né propracovanější (myslím, že se snažil až moc), ale naopak jednodušší ve svý podstatě..
K hodnocení - moc hororů jsem nečetla, ale když to srovnám se Stíny mezi námi, Řbitovem zvířátek, Psychosanatoriem.. tak 4 hvězdy dám.

Na 4 hvězdičky to u mně není.. Ale zasmála jsem se víc než u prvního dílu.

Hvězdičku ubírám za opakování několika výjevů, jinak námět příběhu a kresba jsou super. Takže bych si ráda přečetla i další díl.

Je to skvělá změna, tahle minisérie je mou komiksovou premiérou a opravdu si ji užívám. Jindy při čtení knih, mi v hlavě 'jedou vlastní obrázky', ale tady je skvělé, že svoji fantazii dám v tomto směru pohov a jen si užívám příběh a kresby a tím mě to dokonale vtáhne do děje. Tento díl se nimral v citových a myšlenkových pochodech Lisy a Ally... No vlastně tak trochu i přiblížil ostatní. Začalo to skřípat.. . Musim se vrhnout na další díl..

No panečku.. Předchozí díl jsem zhodnotila jako dosud nejméně brutální, takže v tomto se spisovatel vyřádil. Knihu jsem četla se zatajeným dechem, nenechala mě oddychnout... Napětí, tentokrát i emoce,čtivé a ten konec... Opět trochu otevřený...? Už teď se těším na další 'Carterovku'

Dnešním večerem jsem zakončila ságu. Nejvíce se mi líbil 5. a 6. díl,kdežto tento povídkový jsem měla rozečtený snad 3 týdny.. Zaklínače jsem si vždy chtěla přečíst a jsem za to ráda, nicméně znovu už se k němu vracet nejspíše nebudu. Autor má zvláštně krásný styl psaní, který mě dokázal přenést do jeho světa. Ty jeho jazykové hantýrky (i když bych je nahlas sotva vyslovila) mě bavily.. Hlášky neskutečné, že jsem se mnohdy dusila smíchy , perfektní dialogy, silné momenty některých postav či událostí. Právě tyto stránky knihy mě udržely ve čtení až do konce, mínusem shledávám přílišné protahování a "omáčkování" kapitol, často chaotické střídání dějů nebo časů.. Mnoho postav a pletichaření..
Ale to je jen můj pohled, Zaklínač zůstane fantastickou klasikou a já se vrhnu časem na doplnění dalšího vzdělání tohoto rázu, a sice na Pána prstenů. :o)
".. Můj lesk proniká temnotou, má záře rozhání stíny."

Nu.. Nejsem si úplně jistá, co napsat, ještě asi stále vstřebávám, pro mne dost těžké, čtení. Příliš rychlé střídání míst, časů především, postav a odvíjení děje zapříčinilo, že jsem se v příběhu ztrácela. Pak si knihu tolik neužiju, přiznávám, že jsem místy vůbec nechápala,co se děje..
Přesto mě některé kapitoly hodně potěšily, dojemné a silné.
Milwa, Regis, Angoulment a Cahir.. Skvělá sebranka...

Skvělé! Pokračuji v jízdě 6. dílem! A i když tu už padly nějaké věštby.... netroufám si odhadnout, jak se děj bude vyvíjet dále, musím to jít zjistit.. :-))))

Nevím, co víc dodat.. Příběh byl úžasný a neméně brilantně napsán! Kniha se krásně četla, místy mi bylo úzko, některé pasáže mě rozesmály a někde jsem pocítila i zlost. Zkrátka, než jsem se nadála, byla tu poslední kapitola.. Paráda!!

Knihy pana Setona mě nikdy nezklamou..najdu v nich mnoho poučení, moudrosti a souznění s přírodou. Poslední kapitoly o válčení mě už nebavily, konec jsem zběžně prolistovala, i tak je to srdcovka do sbírky !

Je to delší doba, co jsem četla jedničku. Z té jsem byla trochu rozčarovaná, protože jsem se vrhla do chaosu bytostí, postav a příběhů, které jsem neznala a které mi nikdo nevysvětlil.. Nechtěla jsem se ale úplně vzdát přečtení téhle fantasy série. Dost lidí, co jsem vyzpovídala, se shodli na tom, že od trojky je to lepší. Takže jsem se nedávno opět zakousla do čtení, druhého dílu. Povídky, postupně se do toho dostávám myslím :-) a dialogy mě moc baví. Jsem zvědavá na trojku, jak se to vše bude vyvíjet, nejen příběh sám o sobě, ale třeba i to, jestli spisovatel má nějakou tendenci přiblížit charakteristiku bytostí, prostředí, vysvětlit sem tam nějaké souvislosti a tak.

Nádherné... víc slov není třeba, doporučuji!!