Janeyx21 Janeyx21 komentáře u knih

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Tato kniha zřejmě není pro každého. Možná ani pro mě. Zanechává ve mě velmi neutrální pocity. Myslím, že jako zkušenost s tímto druhem literatury, to není ta nejhorší volba, nicméně je mi už nyní jasně, že se do tohoto žánru nijak dramaticky nepoženu :-).

13.04.2021

A jestli neumřela, vyšiluje dodnes A jestli neumřela, vyšiluje dodnes Skottie Young

Tohle zcela splnilo má očekávání. Hezky to odsejpá, je to krásně barevné, sluníčkové, jednorožcové a...krvavé.

17.07.2020 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Je mi docela líto, kolik mi tahle knížka připomněla z mého dětství. Hned mě napadlo několik lidí, kteří by si takový příběh potřebovali přečíst. Proto, aby pochopili, proto, aby přestali, proto, aby neopakovali chyby. Nemyslím si, že konec byl rychlý nebo unáhlený. Možná se to někomu tak nezdá, ale skončilo to vlastně dobře. Přesto, že paní Dvořáková nepíše mě úplně blízkým jazykem, i můj upřednostňovaný žánr je úplně jiný, knihu jsem přečetla za jedno odpoledne. Je to sice smutné, ale čtivé. Jsem ráda, že mě letošní knižní výzva k tomuto příběhu zavedla.

23.05.2020 4 z 5

Naštěstí (ne)máme mléko Naštěstí (ne)máme mléko Neil Gaiman

A co se stane vám, když se zapovídáte cestou pro mléko? :-)

16.05.2020 4 z 5

Černý hřebec Černý hřebec Walter Farley

Černý hřebec je moje absolutní srdcovka už od dětství. Je to jedna z knih, které jsem četla několikrát.

02.04.2020 5 z 5

Zuzanka Zuzanka Catherine Metzmeyer

Zuzanky jsem jako dítě milovala a nikdy mě nepřestaly bavit. Se sestrou (Zuzankou) jsme o ně i občas bojovaly :-)

30.03.2020 5 z 5

Prokletí Černé královny Prokletí Černé královny Pierre Pevel

Dlouho mi trvalo se do knihy začíst. Celkově je kniha taková rozvleklá. Když se mi podařilo konečně se ponořit do čtení, příběh najednou skončil. Spíše než kdovíjaký trhák bych Prokletí Černé královny viděla jako čtení na dovolenou.

Prostředí, ve kterém se děj odehrává, je ale velmi zajímavé. Autor se snaží probudit čtenářovu fantazii, což je žádoucí a povětšinou se mu to i daří. Oceňuji okřídlenou kočku, která tak nějak vyjadřuje přesně pravé kočkovství. :-)

13.10.2019 4 z 5

Nejhloupější anděl Nejhloupější anděl Christopher Moore

Ten správný zábavný oddech pro moji maličkost.

01.02.2018 5 z 5