janyska13 komentáře u knih
Švýcarsko. Vesnice Gruyéres se sýrárnou a čokoládovna Maison Cailer v Brocu. To mě v celé knize uchvátilo a připomnělo, jak se mi tam líbilo, jak úžasný sýr tam dělají a jak dokonalou čokoládu jsem tam ochutnala. Kniha se četla lehce, bohužel jsem jen měla čtecí krizi, takže jsem ji četla dlouho. Ale nebylo to tím, že by se mi nelíbila. Líbila se mi, i příběh Miny, hlavní hrdinky této knihy. Její situace, její rozhodování a celková atmosféra knihy.
Kniha se mi četla moc dobře a bavila mne hodně. Dříve jsem viděla seriál, a proto jsem měla bohužel hodně tendenci srovnávat oboje. Obzvlášť vzhled hlavních hrdinů, který jsem nedostala z hlavy. I děj se oproti seriálu hodně lišil, v seriálu toho bylo o hodně víc. Což je docela škoda, ale i tak se mi seriál líbí víc, ale kniha je také moc dobrá. Rozhodně budu číst i další knihy.
Hlavní postava této knihy je Lucy Smartová. Manažerka hotelu, která začíná pracovat v novém hotelu na Islandu. Během zkušební doby musí dokázat, že tuto práci zvládá a také ukázat, co všechno dokáže udělat nejen s hotelem a personálem, ale také s problémy, které se během toho naskytnou. Žádná romantická linka se neobejde bez nějakého problému.
V knize bych uvítala trochu více romantické linky, jak už jsem od autorky zvyklá. Byla tam, ale na mě míň než bych chtěla. Konec bych také klidně prodloužila o pár stran.
Opět se budu opakovat, ale u této autorky nemůžu jinak. Její knihy jsou u mě hodně oblíbené.
Moc se mi líbí, jak vždy dokáže příběhem člověka přenést do daného města a země. Velmi věrohodně popisuje tradice a atmosféru. Ráda teď cestuji aspoň v knihách a pokud možno co nejdál odtud. Romantická linka mne vždy moc baví. Ano, možná je už od začátku jasné, jak to skončí, ale to mezi tím autorka vždy vymyslí skvěle. A aspoň já se u nich při čtení nenudím. Také se mi moc líbilo zaměření na fotografování, na to jak myslí fotografové apod.
Bylo to napínavý, bylo to nepředvídatelny, bylo to hustý. Hlavní postavy jsou komplikovaný, záhadný, některé strašně chytrý. Nějaký ten zvrat tam taky byl, ale myslím si, že se to pořádně teprve rozjede v dalších dílech. Jednu hvězdičku navíc si nechávám na pokračování, protože jsem napnutá jak kšandy.
Bála jsem se formy, jakou je tato kniha psaná, ne vždycky mi totiž vyhovuje. A třeba u Illuminae mě to šíleně nebavilo.
Asi trochu špatně zvolená kniha na moje momentální rozpoložení. Ale i tak se mi líbila, což u této knihy vyzní možná špatně. Je věrohodně napsaná, mrazilo mě z ní. Toto téma si zaslouží více knih.
Tohle byla zas taková krása. Jen škoda, že konec byl tak urychlen i když byl hezký, klidně mohl být delší.
Tohle bylo náročný, krutý, silný... Wau, absolutně jsem tohle nečekala. O nenávisti, lásce, závisti, žárlivosti, nespravedlnosti, homosexualitě a v neposlední řadě o AIDS a smrti. O tom, že najít u někoho lásku/přátelství/pochopení/souznění je mega důležitý!
Další kniha této autorky, která vás dokáže totálně rozložit. Smějete se, za chvíli brečíte, místy je to nabité romantikou, jinde je to zas krutý a bojíte se, jak to dopadne. Super!
Dlouho se mi nestalo, že bych knihu přečetla za 3 dny, i když to bylo hlavně společným čtením a hecováním s holkami. Tohle se hodně povedlo, česká autorka, která vymyslela super svět, příběh a postavy! Wau. Nevím co k tomu ještě dodat, jen si to prostě přečtěte!
Dopisy ztraceným jsou po hodně dlouhé době kniha, která si mě získala hned od začátku až do konce. Skvěle popsané situace, přátelství a tajemství anonymních dopisů.
Jsem ostuda, teprve jsem malého prince četla poprvé. A tak nějak jsem od něj čekala něco víc...
Moc hezká letní romantika, která mne bavila a kterou jsem přesně potřebovala. :)
Wau, jakoby fakt nechápu, jak to autor ve svém věku dělá... Kniha naprosto boží a nemůžu se dočkat pokračování, vzhledem k otevřenému konci....
Kniha se mi moc líbila. Má dobrý nápad, prostředí Kodaně a hygge krásně popsáno, parta cizích lidí co odjede na presstrip a stanou se dobrými přáteli nebo něčím víc. K tomu nádherná obálka. :)
Škoda těch několika chyb v textu, které mne nehorázně štvali ke konci kni
Boží kniha. Nevím jak to dobře popsat. Prostě jen: vesmír, Hanuš, láska, minulost. A všechno tohle dohromady v Kosmonautovi z Čech. :)
Silný příběh, skvěle popsaná hluchota člověka. Nějak nemám slov, knihu jse začala číst ze zvědavosti a skoro celou jsem ji přečetla za 2 dny. :)
Prostě Sparks. :) Bála jsem se jak tato kniha dopadne a jsem ráda, že dopadla, tak jak dopadla. :) Úžasná příběh lásky, kvůli které se musí udělat to nejdůležijtě, hlavně žít.
Hunger games je prostě super kniha. I když je čtu až po filmech, kniha je určitě o něco lepsí...